Gönderen Konu: Saçlarım Normal Mi ? (Yaş 27.)  (Okunma sayısı 1721 defa)

Freedom

• Yeni üye
  • *
Saçlarım Normal Mi ? (Yaş 27.)
« : 07 Mart 2022, 17:22:27 »
Merhaba Fotoğrafları bırakıyorum... Yardımcı olursanız çok çok sevinirim abilerim kardeşlerim.. Saçlarda problem varsa bu nedir ve hangi tedaviyi uygulamalıyım. Duacınızım arkadaşlar..

FLASHSIZ

BUNLARDA FLASHLI

Freedom

• Yeni üye
  • *
Ynt: Saçlarım Normal Mi ? (Yaş 27.)
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2022, 17:49:13 »
beyler lütfen cevap verin :/ yardımınıza ihtiyacım var

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2022, 18:37:35 »
Vertex ben gidiyorum yolcuyum diye bağırıyor. Önlerde de seyrelmeler olmuş. Doktora git saç dökülmesi için test yapmalarını söyle eksik çıkarsa onlarla ilgili hap al. Bunun dışında finasterid saçlarını güçlendirmekte yardımcı olur ama önce sen bir araştır düşün öyle karar ver. 21 22 yaşındaki birçok saç dökülmesi olan kullanıyor yurtdışında 17 yaşındaki çocuğa reçete eden doktorlar var. Sen kendin araştır karar ver.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2022, 18:43:26 »
Seyreklikler var ancak uzatınca hiç belli olmaz. Estetik açıdan bir sıkıntı yok ancak dökülme devam edip seyreklikler büyürse kötü gözükür. Doktora git. Değerlerinde sorun yoksa medikal tedavilere başlarsın.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Her gün 1 Dutasteride 0,5mg
Haftada 3 kez dermaroller
Günde 2 Minoksil +bemiks + bephanten+ evigen
Günde 2 defa masaj
Folik asit ve D vitamini takviyesi

Freedom

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2022, 19:53:57 »
Seyreklikler var ancak uzatınca hiç belli olmaz. Estetik açıdan bir sıkıntı yok ancak dökülme devam edip seyreklikler büyürse kötü gözükür. Doktora git. Değerlerinde sorun yoksa medikal tedavilere başlarsın.

teşekkürler hocam yorumunuz için. peki bu seyrekliklerin sizde yeniden dolması mümkün mü yoksa hep böyle kalır mı ?

dediğiniz gibi 2 ay önce saçlarım uzundu ve seyreklikler belli olmuyordu. evde kendimi traş ettim ve şok oldum hemen buraya konu açtım..

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2022, 21:33:50 »
Seyrekliklerin bir hastalıktan kaynaklıysa tedavi olunca yüksek olasılıkla düzelir. Eğer erkek tipi dökülme kaynaklıysa uygulayacağın metodlara ve şansına bağlı. İğneleme, masaj gibi risksiz tedavileri deneyebilirsin. Bunlar çoğu kişide başarılı oluyor. Dökülme sebebi genetik kaynaklıysa genellikle bunlar tek başına yeterli olmuyor. Saç dökülmesine sebep olan Dht'yi azaltan ilaçlar (finasteride, dutasteride) kullanabilirsin. Ancak yan etkilerinden korkup kullanmayan çok insan var, araştırmalısın. Son olarak minoksil çoğu kişide işe yarayan bir diğer ürün. Bunu da döngüsü var diye tercih etmeyenler var. Bu bahsettiğim 4 yöntemin de o boşlukları kapama olasılığı var. Bazıları çok olumlu sonuçlar alırken bazılarına hiç etki etmiyor. İşin bu kısmı da şans.
Şahsen bu dört yöntemi de 2 aydır kullanıyorum. Saçlarımın daha güçlü ve sağlıklı hissediyorum. Şakaklarım kapanıyor mu tam kestiremiyorum ancak 2 ayda etki göstermesi çok zor zaten.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Günde 2 defa masaj

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2022, 21:38:49 »
hocam rica etsem saçlarının uzun halini de paylaşabilir misin?
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Freedom

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2022, 17:56:28 »
hocam rica etsem saçlarının uzun halini de paylaşabilir misin?

Buyur hocam

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2022, 19:34:39 »
ozamandan da sinyaller varmış. genel seyrelme tipinde olduğu için finasteridi araştırabilirsiniz
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Freedom

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2022, 19:40:28 »
ozamandan da sinyaller varmış. genel seyrelme tipinde olduğu için finasteridi araştırabilirsiniz

Hocam şimdi ben finastreid kullandık diyelim. Saçlarım mükemmel seviyeyeye ulaştı varsayalım...

Finastridi bırakınca eski haline döner mi?
Eğer eski haline dönecekse hiç kullanmanın bir anlamı yok çünkü

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2022, 20:29:09 »
Hiç deneyimlemedim ama insanların dediklerine göre eski haline dönecektir. Ölene kadar kullanman gerek. 4-5 yıl kullanıp sonra Ekim düşünebilirsin. Ya da şunu yapabilirsin sürekli kullanmak istemiyorsan. Dutasteride alırsın 2 haftada 1 kullanırsın. Dutasteride vücutta uzun süre kalıyor çünkü.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Günde 2 defa masaj

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2022, 21:39:35 »
Hocam şimdi ben finastreid kullandık diyelim. Saçlarım mükemmel seviyeyeye ulaştı varsayalım...

Finastridi bırakınca eski haline döner mi?
Eğer eski haline dönecekse hiç kullanmanın bir anlamı yok çünkü

evet dönecek

ayrıca bu mantığı da anlamıyorum, hiçbir şey kullanmazsanız saçlarınız dökülmeye devam edecek. eğer kalıcı bir çözüm arıyorsanız maalesef bulamayacaksınız
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Freedom

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 09 Mart 2022, 21:42:47 »
evet dönecek

ayrıca bu mantığı da anlamıyorum, hiçbir şey kullanmazsanız saçlarınız dökülmeye devam edecek. eğer kalıcı bir çözüm arıyorsanız maalesef bulamayacaksınız

O zaman kasmanın bir anlamı yok. Dökülecekse dökülür saç ekimine gideriz yapacak bir şey yok.

Ben bir ilacı kullanıp bıraktıgımda eski haline dönecekse kullanmanın hiç bir anlamı yok benim için. O yüzden sormuştum bu soruyu size

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2022, 18:35:53 »

O zaman kasmanın bir anlamı yok. Dökülecekse dökülür saç ekimine gideriz yapacak bir şey yok.

Ben bir ilacı kullanıp bıraktıgımda eski haline dönecekse kullanmanın hiç bir anlamı yok benim için. O yüzden sormuştum bu soruyu size

O zaman o gördüğün saçlara da elvada de. Finasterid kullanırsan o saçları kullandığın süre boyunca korursun. Onların yerine ekim yaptırmana gerek kalmaz. Ama fin kullanmazsan o saçlarının yerine de ekim yaptırıcaksın. Ayrıca siz ne sanıyorsunuz ben anlamıyorum ekim yapınca tamamen bitecek mi bir daha dökülmeyecek mi o saçlar? Ekilen saçlar da dökülüyor 5 10 sene içerisinde o saçlar da seyrekleşecek. O zaman sizin mantığınıza göre ektirmek de mantıksız nasıl olsa kalıcı değil. Ekilenlerin korunması için de finasterid lazım.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2022, 18:44:13 »

Kardeşim her gün yemek yiyip su içmek de mantıksız değil mi sana göre?

Bir kere yiyelim full tok gezelim o halde.

Bu derde düştüysen senin prensiplerin olmaz, saçın prensipleri olur. Sonuç olarak saça muhtaç olan sensin.

Yapacak bir şey yok. Kafandaki saçlar gitmesin istiyorsan Finasterid araştırabilirsin. Ayrıca kullanmadın ve mevcut saçların da uçtu diyelim. Açıklık çok olacağı için ekim daha seyrek duracak her türlü.

Saç ekimi de %100 başarılı olacak diye bir şey yok. Adamlar Asmed'de ekim yaptırıyor yine başarısız olabiliyor.

Ayrıca yatarken sadece 1 kapsül almak zor mu bilmiyorum. Minoxidil kullanmadın galiba hayatında.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Facebook Twitter Instagram