Gönderen Konu: MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM  (Okunma sayısı 4136 defa)

Alvin Bey

• Full Member
MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM
« : 05 Mart 2022, 16:41:10 »
Saçları dökülen genç birisi olarak, bu konu hakkında baya araştırma yaptım ve DHT (DHT : dihidrotestosteron , testosteron hormonunun aktif versiyonu ,saç dökülmesinden sorumlu tutulan hormon) hakkında bilgiler edindim. Kısaca söylemek gerekirse : fazla testosteron (Nofap yapmak, PMO yu durdurmak) daha fazla DHT ve saç dökülmesi anlamına gelmiyor. İşte nedeni :

Testosteron DHT ye 5-alfa-reductaz enzimi tarafından dönüştürülür. Nofapa başlamanın testosteron yüzdenizi artıracağı için DHT oranını artırarak saç dökülmesini artıracağını düşünenler var. Aksine DHT ye dönüşüm fazla testosteron değil dopamin dalgalanmaları nedeniyle olur.

Her PMO yaptığınızda beyninizde hızlı bir dopamin yükselmesi olur ve hemen ardından dopamin oranı tekrar düşer. Orgazmla birlikte Prolaktin hormonu serbest bırakılır. Prolaktin saç dökülmesine dolaylı yoldan sebebiyet verir. Prolaktin , testislerde 5-alfa-reductaz enzimini aktifleştirerek testosteronların DHT ye dönüşümünü başlatır. Kısacası mekanizma şöyle işliyor:

Dopaminin yükselip aniden düşmesi ( PMO) --> Prolaktin Salınımı --> 5-alfa-reductaz enziminin aktifleşmesi --> Yüksek oranda Testosteronun DHT ye dönüşümü (Kanda Testosteronun azalması ve DHT nin artması.) --> Saç dökülmesi

Evet PMO saç dökülmesine sebebiyet verir.

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2022, 17:14:39 »
Aslında teoriler mantıklı geliyor kulağa. Ancak bilim camiasında genellikle reddediliyor nedense.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Her gün 1 Dutasteride 0,5mg
Haftada 3 kez dermaroller
Günde 2 Minoksil +bemiks + bephanten+ evigen
Günde 2 defa masaj
Folik asit ve D vitamini takviyesi

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2022, 17:26:25 »
 bu konudaki en baba bilimsel calısmalar bile faso fiso çıkmıştır.tek gercek kullanıcı gorusleri.çinkonun fazlalığıda azlığıda saç doker .31de çinko kaybı oluyor ve dht salgılıyor dht salgılayan hersey bizde saçı doker.adam orman saçlı 10 kere yapıyormuş yapsın genetik doukulmesi yok ama bizde var biz dikkatli olcaz
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2022, 17:36:54 »
bu konudaki en baba bilimsel calısmalar bile faso fiso çıkmıştır.tek gercek kullanıcı gorusleri.çinkonun fazlalığıda azlığıda saç doker .31de çinko kaybı oluyor ve dht salgılıyor dht salgılayan hersey bizde saçı doker.adam orman saçlı 10 kere yapıyormuş yapsın genetik doukulmesi yok ama bizde var biz dikkatli olcaz
Çinko takviyesi alsak DHT azaltır mı sence
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Günde 2 defa masaj

Whatever 282

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2022, 17:37:57 »
1 ay yapmayıp, 1 ay yoğun yaparak aktif dökülmeyi kıyaslayarak buraya yazmaya karar verdim smxmdm
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Günde 2 defa masaj

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2022, 17:39:49 »
 bloker urunlerde kullanılır çinko b6 sawpalmetto 3lüsü dht mi diyorlardı dhtnin bileşenlerinden birinemi ne diyorlardı şimdi unuttum yüzde 90 azaltır diye ama tutmadı urunler 15 sene once  çok çinko kullanan vardı dokulme için çok beklentin yoksa kullan
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Alvin Bey

• Full Member
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2022, 17:44:38 »

evet 90 gün boyunca hiç masturbasyon yapmayan kişilerde saçların artışlar gözükmüştür

konu ile ilgili yabancı kaynaklı yorumlar - https://www.reddit.com/r/NoFap/comments/40b8uh/nofap_unbelievable_hair_regrowth/

Alvin Bey

• Full Member
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2022, 17:46:42 »
Aslında teoriler mantıklı geliyor kulağa. Ancak bilim camiasında genellikle reddediliyor nedense.

hocam zaten bilimsel olarak formulu verdim tabi kel bir insan için her şey geçti ama ilk evrelerde olanlar için bir şans bu

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2022, 18:01:55 »
 bizde kim duurcak 90 gun .kopucağını bilse gene  kimse sabredemez

Alvin Bey

• Full Member
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2022, 18:03:12 »
bizde kim duurcak 90 gun .kopucağını bilse gene  kimse sabredemez

ben yapmaya başladım hocam 90 gün sonra bu gönderiyi canlandıracağım

titanic5

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2022, 10:51:06 »
Masturbasyon yapmayınca saç dökülmeyecek mi yani? Sizin saç sorununuz genetik mi?

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2022, 11:34:16 »
hocam bu testodaki düşüş uzun sürmüyor. 15-20 dakika sonra tekrar eski seviyelerine geliyor. bu kadar kısa süre de kimseyi kel etmez.

tabii az yapmak veya hiç yapmamak daha iyi ama bu kadar çok takılmayın
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Robert

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2022, 20:24:28 »
Aq saçı mastürbasyonumuza bile karışıyor

eskey

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2022, 21:25:45 »
Ben 90 mast. yapmadım dökülen saçım geri çıkmadı, ama hiç mast. yapmazsan tamamen dökülme durabilir.

Şunu farkettim stres, masturbasyondan daha çok döküyor saçı

Alvin Bey

• Full Member
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2022, 00:00:19 »
Ben 90 mast. yapmadım dökülen saçım geri çıkmadı, ama hiç mast. yapmazsan tamamen dökülme durabilir.

Şunu farkettim stres, masturbasyondan daha çok döküyor saçı

dökülen saç çıkmaz zaten ama mevcut saçlarını güclendirir

Facebook Twitter Instagram