Gönderen Konu: MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM  (Okunma sayısı 2237 defa)

Alvin Bey

• Full Member
MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM
« : 05 Mart 2022, 16:34:42 »
Saçları dökülen genç birisi olarak, bu konu hakkında baya araştırma yaptım ve DHT (DHT : dihidrotestosteron , testosteron hormonunun aktif versiyonu ,saç dökülmesinden sorumlu tutulan hormon) hakkında bilgiler edindim. Kısaca söylemek gerekirse : fazla testosteron (Nofap yapmak, PMO yu durdurmak) daha fazla DHT ve saç dökülmesi anlamına gelmiyor. İşte nedeni :

Testosteron DHT ye 5-alfa-reductaz enzimi tarafından dönüştürülür. Nofapa başlamanın testosteron yüzdenizi artıracağı için DHT oranını artırarak saç dökülmesini artıracağını düşünenler var. Aksine DHT ye dönüşüm fazla testosteron değil dopamin dalgalanmaları nedeniyle olur.

Her PMO yaptığınızda beyninizde hızlı bir dopamin yükselmesi olur ve hemen ardından dopamin oranı tekrar düşer. Orgazmla birlikte Prolaktin hormonu serbest bırakılır. Prolaktin saç dökülmesine dolaylı yoldan sebebiyet verir. Prolaktin , testislerde 5-alfa-reductaz enzimini aktifleştirerek testosteronların DHT ye dönüşümünü başlatır. Kısacası mekanizma şöyle işliyor:

Dopaminin yükselip aniden düşmesi ( PMO) --> Prolaktin Salınımı --> 5-alfa-reductaz enziminin aktifleşmesi --> Yüksek oranda Testosteronun DHT ye dönüşümü (Kanda Testosteronun azalması ve DHT nin artması.) --> Saç dökülmesi

Evet PMO saç dökülmesine sebebiyet verir.

hasan34

• Jr. Member
  • **
Ynt: MASTURBASYON SAÇ DÖKÜYOR KESİN ÇÖZÜM
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2022, 20:26:34 »
Kardeşim  mast yapma 1 ay yolda gördüğün kızlardan bile  tahrik olursun buda her zaman beyni hormonları uyarır testo salgılatır fazla testo gelsinmi sana dht yine sac dökülmesi ...... hem cinsel ilişkide saç döker sana göre bunları etkisi çok az   hormon reseptör ilişkisi ve  yaş ilerlemesi  dahada aktif hale gelmesi ben bunlara inanıyorum erken 20 li yaşlarda dökülenleri ise daha aktif bir duyarlılık olması bundandır bence biz geçici çözüm bulmuşuz dht yi azaltarak saçın ömrünü uzatıyoruz sadece dökülmeye yüz tutmuş saç  eninde sonunda dökülecek  kurumuş yaprak dalında durmaz rüzgarın zamanını bekler anlayışı

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2022, 21:58:01 »
Kardeşim en güzel çözüm şöyle
Kasap satırını elinize alıyorsunuz.
Sonra tum gücünüzle dalgayı tek hamlede alıyorsunuz.
Xanax alabilirsiniz yarı baygın şekilde yapmak daha iyi olabilir.
Tamaam. Daha da dökülmez. Mutlu son.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Jasonkenn

• Full Member
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2022, 00:53:44 »
Kardeşim en güzel çözüm şöyle
Kasap satırını elinize alıyorsunuz.
Sonra tum gücünüzle dalgayı tek hamlede alıyorsunuz.
Xanax alabilirsiniz yarı baygın şekilde yapmak daha iyi olabilir.
Tamaam. Daha da dökülmez. Mutlu son.

Dalga yerine testislere vurmak daha efektif olabilir hormon orada üretiliyor :D

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2022, 00:56:40 »
Dalga yerine testislere vurmak daha efektif olabilir hormon orada üretiliyor :D
Usta başlamışken hepsini alalım diye düşündüm.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2022, 02:15:04 »
Doğru söylüyor bu adamın dediğine kulak verin.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Jasonkenn

• Full Member
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2022, 02:16:15 »
Usta başlamışken hepsini alalım diye düşündüm.

bu sefer saç fışkıracak da bir manası kalmayacak  8) 8) 8)

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2022, 19:35:04 »
Ya abi şimdi şöyle bişey var.Mesela  Adam ergenlikten bi başlıyor ardına evleniyor atıyorum saç açılması 38 de başlıyor. Bazılarının 45 te vs. Şimdi bu adamlarından atıyorum genetik olsun  dökülmesi olacakmış degil mi sonuçta..
Şimdi bu testosteron dediğimiz hormonun en aktif verimli zamanları uzmanlara göre ergenlikten 35 veya 40 yaşa kadar.. Ee şimdi bu hormon etkisini azaltıyor.. Peki Yukarıda dedigim gibi hiç saçı dökülmeyen  adamın 40-45 sonra niye saçı açılıyor..

Muhammed Uzuntekin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2022, 22:26:57 »
Dostum iyi hoş anlatıyorsun da bilimsel açıklamada alakası yok diyor. Aksine masturbasyon yapmak iyi huylu prostat ve prostat kanseri riskine karşı çok etkiliymiş bunu da araştırmacılar söylüyor. özel hayatımı buraya yazmak saçma olacak ama 25 yaşımdayım 8 yıllık bır sevgilim var evliliğe daha çok var. karşımdaki insana zarar vermeyim diye kendimi bildim bileli masturbasyon yaparım aşırı derece. sayısını söylesem bilim adamları bana küfür eder o derece. 1 yıl önce seyrekleşme vardı saçımda kendi haline bırakınca eski sağlığına döndü. amcalarım ve dayılarım kel olsun o kadar dedim. şuanda 3 aydır hiç dökülme bile yok.

Alvin Bey

• Full Member
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2022, 23:53:04 »
Dostum iyi hoş anlatıyorsun da bilimsel açıklamada alakası yok diyor. Aksine masturbasyon yapmak iyi huylu prostat ve prostat kanseri riskine karşı çok etkiliymiş bunu da araştırmacılar söylüyor. özel hayatımı buraya yazmak saçma olacak ama 25 yaşımdayım 8 yıllık bır sevgilim var evliliğe daha çok var. karşımdaki insana zarar vermeyim diye kendimi bildim bileli masturbasyon yaparım aşırı derece. sayısını söylesem bilim adamları bana küfür eder o derece. 1 yıl önce seyrekleşme vardı saçımda kendi haline bırakınca eski sağlığına döndü. amcalarım ve dayılarım kel olsun o kadar dedim. şuanda 3 aydır hiç dökülme bile yok.

mastı bırakmak mevcut saç tellerini güçlendirir ve zor döker

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2022, 10:43:50 »
Hocam zarar vermemek icin neden mastürbasyon yapiyosunuz cok merak ettim.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Muhammed Uzuntekin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2022, 20:38:47 »
Hocam zarar vermemek icin neden mastürbasyon yapiyosunuz cok merak ettim.
Mast. yapmayı sanki zorunluymuş gibi yazmışım özür dilerim. Anlatmak istediğim şey şu ateş ile barut yan yana anlayabiliyor musun ? Sonuçta genç bireyler olarak libidomuz çok yüksek evlenebileceğimizi bildiğimiz halde cinsel ilişki çok sıkıntı olur. ileride ayrılırsak sevgi bağı bir hatadan dolayı nefret duygusu yerine bırakabilir.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 11 Mart 2022, 00:00:20 »
Mast. yapmayı sanki zorunluymuş gibi yazmışım özür dilerim. Anlatmak istediğim şey şu ateş ile barut yan yana anlayabiliyor musun ? Sonuçta genç bireyler olarak libidomuz çok yüksek evlenebileceğimizi bildiğimiz halde cinsel ilişki çok sıkıntı olur. ileride ayrılırsak sevgi bağı bir hatadan dolayı nefret duygusu yerine bırakabilir.
Cok düşüncelisin muhammet abi :) mutluluklar:))
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Facebook Twitter Instagram