Neden öyle diyorsun ki, zahmet olmazsa anlatır mısın?
İki gün önce gittim Dr. Firdavs ile görüştüm. Hem çok bilgili hemde tecrübeli birisi. Yerleride çok güzel temiz bir yer.
Öncelikle neye göre, kime göre bilgili ve tecrübeli?
Artık bu saç ekimi piyasası o kadar ilginç bir hal aldı ki, memlekette her mahallede neredeyse bi saç ekim kliniği var.
Ama bi çoğunda ki “tecrübe” bu forumu takip eden kullanıcılardan daha az.
Bunu anlamak icin forumu biraz takip edip sonuçlara göz atmanız yeterli olur.
Çizilen hatalı ön çizgiden tutun da alım yapılan donor bölgede güvenli bölgeden alım yapılmaması konusundaki paylaşımları görebilirsiniz.
Çünkü bu bahsettiğim hatalı ön çizgi ve güvenli bölgeden alım yapan kliniğe gidip saç ektiren arkadaşlara göre de gittikleri klinikler iyi kliniklerdi oysaki.
Mesela evden/havalimanından v.i.p araçlarla alıp ekim sonrası da aynı şekilde bırakıyorlardı, ya da anlaşmalı otelleri vardı, ya da ekim öncesinde kliniğin çok tatlı ve güzel bir dili vardı, ama sonuç? Malesef ezici çoğunluğunun hüsran.
Elbette bu klinikte olacak diye söylemiyorum bunları, ama bu şekilde elimizde veri olmayan bir klinikte saç ektirmek bence kobay olmaktan farksız.
Cunku belli bi örnek yok referans alacağın. Eğer Google yorumlarına bakmak derseniz eğer referans olarak , bana bi Google da kayıtlı mekan söyleyin, ben o mekana 100 tane olumlu yorum yaptırırım. Bundan basit bir şey yok.
Ya da sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoları örnek gösterirseniz bu forum da göz göre göre başka kliniğin ektiği saçın fotosunu kullanan ekim merkezleri de gördük.
Ya da saç ekimi öncesinde kliniğin çok ilgili olduğunu, aradığını, taradığını, ama olumsuzluk karşısında ekim sonrasında sorumluluk almaktan kaçtığını vs da gördük.
Şahsen bence bi kliniğin vip aracından, güleryüzünden ziyade alacağı sonuc çok daha önemli. Varsın beni evden almasınlar veya bana surat assınlar, ama yeter ki saçım istediğim gibi çıksın.
Malesef donor bölgemiz sınırsız değil, her insanın üç aşağı beş yukarı donor bölge kapasitesi var, açıklığınız ne durumda bilmem. Ama ne kadar olursa olsun olumsuz bir durumda giden kökün telafisi yok. Yani ektiririm 4000 kök; giden gider kalan sağlar bizimdir , olmadı baska yerde ektiririm demek bence riskli bir durum.
Cunku alım yapılan donor bölgeden nasıl alım yapılıyor onu da bilmiyoruz, forum da 2000 kök açıklığı olana 5000-6000 kök eken de gördük , ha sonucunda güzel olmuş olabilir ama bence bu saç ektiren kişinin geleceğini düşünmemek demektir.
Son olarak tekrar söylüyorum ;
Tüm bu saydıklarımı bu klinik yapacak diye bir şey yok, belki de Harika bi sonuç alırsın orasını bilemem. Ama şahsen ben bir kliniğe gidecek olsam öncesinde ki ekimlere tamamen objektif açıdan bakarım, kararımı bu şekilde veririm. Orası da en iyi bu forumdur, burayı ekimden önce bulduğun icin çok şanslısın yani bunu bil.
Karar senin.