Selamlar,
6. ay fotoğraflarını ekleyeceğim. Takip edenlere bilgi amaçlı gözlemlerimi yazıyorum:
Ekim sonrası kendi saçlarım maalesef çok fazla döküldü. Kök hücre bu konuda bir işe yaramadı.
Ekim sonrası özellikle tamamı dökülen kelleşen iki bölgede ( fotoğraflarda belli ) 4. aydan sonra kendi saçlarım yeniden çıkmaya başladı çok şükür. 4. ayda 3. IGF yi yaptırmıştım, hızlı büyümeye etkisi olmuştur diye düşünüyorum.
Belki dökülen kendi saçlarımın geri kazanılmasında kök hücre işe yaramış olabilir diye düşündüm fakat 3. aydan itibaren saç dökülmem de eskisi gibi devam ediyor. Yani kök hücre malesef dökülmeyi de azaltmadı. En azından benim gözlemim bu şekilde.
Hiç saçım olmayan bölge çok küçük ön köşe bölümlerdi. Bu bölgelerde ekilenler 3. aydan itibaren çıkmaya başladı fakat saçlı bölgede erken çıkış gözlemleyemedim. Çıkanlar da kendi saçım mı ekilen mi anlamakta zor. Fakat önde ekilen saçların duruşu ile kıyaslayınca ortada çıkan saçlar ekim yapılmış olamayacak kadar doğal durduğu için çoğunun ekim öncesi orada olan saçlar olduğunu düşünüyorum.
Son durumda 6. ay itibariyle hissiyatım şudur:
Ön çizgi çok geride olmasına rağmen köşelerin doldurulmuş olması ön tarafı güzelleştirdi.
Orta bölümde bir sıklaşma hissetmedim, eskisi gibi hissediyorum. Umarım ekilenler çıkmıştır ve en azından artık dökülmeyecek saçlarım vardır. bunu 1 2 yıl içinde anlayacağız artık.
Az kök ekilmiş olsa da arka tepe bölümde biraz kapanma bekliyordum, bir değişim yok maalesef.
Ekimden 2 hafta önce Xpexia kullanmaya başlamıştım. Halen kullanmaya devam ediyorum. Ekim sonrası kliniğin verdiği seti aldım. Spreyini ve şampuanını kullanıyorum.