Ben de AKL klinikte ekim yaptırmış biri olarak süreçlerimiz tamamen aynı ilerliyor. Aynı sizin gibi bir taraf daha seyrek gibiydi. Şuan 25. gündeyim ve donör neredeyse hiç belli olmuyor. Benim saçlarım biraz hızlı uzuyor süreç farklı olabilir sizde ama 1 ay olduğunda kapanacağından emin olabilirsiniz, rahat olun. AKL donör bölge konusunda gayet iyi tecrübe ettiğim kadarıyla.
Benim tek taktığım mevzu ekilen yerdeki hissizlik. Ekimden sonra 8. ayda olan bir arkadaşım hala his olmadığını söyledi. Bu beni biraz tedirgin etti açıkcası. Sizde his durumu nasıl acaba?
Hocam ümitliyim tabi, kapanacak diye bekliyorum ama belki benim cilt hassasiyetimdendir kırmızılıklar hala çok bariz belli olması pek normal değil. Sağ tarafta da sola göre fazla alım yapıldığı belli oluyor, seyrek görüntünün sebebi o fakat kapanmayacak durumda değil, umarım ileride belli olmaz.
10. gün kliniğe gittiğimde aynı gün ekim yaptıran bir arkadaşı gördüm, dönör bölge sanki hiç alım yapılmamış gibiydi, yani çok iyi toparlamış. Bünye ve doku hassasiyeti etki ediyor sanırım.
Hissizlik benim de garipsediğim bir durum. Bende de var ama sanırım yavaş yavaş geçiyor. 5 gün önce kafamın üstünü hiç hissetmiyordum şimdi hafif bir his var. Donör bölge de aynı şekilde hala uyuşukluk var. Yukarıda bahsettiğim arkadaş öyle bir his kaybının kalmadığını söylemişti. "Benim geçti ya senin de 1 haftaya geçer" dedi
Onun hızla geçince normali o sanıyor tabi
Yıkamayı yapan M. Hanım a sordum 4 5 ay sürebilir dedi. Demek ki bu da normal. O nedenle ben pek takılmıyorum açıkçası mümkün olduğunca masaj yapmaya çalışıyorum kanlanmayı arttırmak için. Siz de masajı ihmal etmeyin.
3 ay bekleyeceğiz artık sabırla