17.02.2022
3900 greft
Akl Klinik
Arkadaşlar merhaba 17.02.2022 tarihinde AKL klinikte 3900 greft olarak ekim gerçekleştirdim. Ekim öncesindeki randevumda saç analizi yapıldı, saçın durumuna bakıldı ve bana gerekli bilgilendirme yapıldı. Benim onayımla ekim için tarih verildi.
Ekim günü sabah 08:00 de klinikte oldum, öncelikle sağlık kontrolünden geçirdiler. Kan tahlili yapıldı ekg çekildi ve ekim için sıkıntı oluşturacak bir sağlık sorunu olmadığına kanaat getirildikten sonra operasyona başladılar.
sadece saç derisine yapılan bir kaç iğne dışında 8 saaat süresince bir acı hissetmedim. Operasyonu yapan arkadaşlar saolsunlar sık sık acı olup olmadığını sordular. Ön çizgi çizilmesi ve kanalların açılmasını bizzat Hasan bey yaptı. Sigara alkol kullanmıyor olmama rağmen muhtemelen kan dolaşımın hızlı olduğu için biraz fazla kan oldu. Sonradan öğrendiğim kadarıyla bu sadece ekimi yapan kişiler için sorun oluyormuş , hasta için ise iyileşmeyi hızlandıran bir faktörmüş.
Ertesi gün bandajlar söküldü ve ilk yıkama gerçekleşti. Sonrasında her gün ben kendim panthenol ve sebamed şampuanla yıkama yaptım.
Bugün 9. günüm ve malesef covid pozitif olduğumu öğrendim. Bu nedenle pazartesi kabuk dökümüne gidemeyeceğim ve evde kendim yapacağım.
Öncesi ve sonrasına ait fotografları aşağıda bırakıyorum. Şu gün itibariyle herhangi bir takviye ya da vitamin kullanmıyorum. Evocapil şampuan losyon ve vitamin ile solgar biotin kullanmayı düşünüyorum.
Yorum ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.