Masaj yapip ise yaramadigini soyluyorsun mimo masaj aleti ile yaparsan tabikide ise yaramaz dogru tekniklerle ve dogru surelerle yapmazsan tabiki ise yaramaz. Masaj yapmamizdaki amac kafa derisini rahatlatmak degil zaten enflamasyon olusturmak ve iyilesmesini beklemek sen konuyu en basindan yanlis anlamissin. Resimdeki adamin ve digerlerinin durumunu merak ediyorsan perfecthairhealth before after olarak aratman yeterli ki resimdeki adamin vertex bolgesi 2011 den cok daha iyi ayni demek konuyu kotulemeye calismaktan farksiz. Kaldı ki hic bir gelisme olmasaydi bile ilaç kullanimi olmadan saclarini korumaya devam etmesi bile mucize degilmi. Finasteride'in faydali oldugundan bahsetmissin evet bolum 3 te bende bahsediyorum zaten konularimin altinda da fda onayli ilaclar ile birlikte yapabilirsiniz diye de yazdim. Bolum 3 un altinda tartismamiz gerekirken cevabi neden buradan veriyorsun. Lutfen ayri ayri konulara yazip, okuyup fayda gorebilecek arkadaslarin kafalarini karistirma
Ben yorumumun sonunda belirttiğim gibi konularına bir garezim yok.Fakat sen bu yorumunla bildiğin cephe almışsın.O zaman bende bir dahaki yorumlarımı ona göre yapmalıyım.Bana diyorsun kendinde yanlış anlıyorsun.
Elinde mimo masaj aleti varmı? Yok.Peki kullandınmı? Hayır.O zaman işe yarayıp yaramadığınıda bilemezsin öyle değilmi? Senin o elle masaj yaptığının 2-3 katı daha etkili ve pratik ki burda masaj uygulamak isteyenlerede yorumumda tavsiye ettim.Yani kötü bir öneride bulunmadım.Yapacaklara kolaylık sağlıyorum.
Kimsenin kafasını karıştırmıyorum aksine boşa ümit bağlamasınlar isterim.Birçok kişi gelip gidip böyle konular açar fakat iş pratiğe dökülünce hüsrana uğrayıp dahada psikolojileri bozuluyor.İnsanları birşeylere inandırmak basittir.Bende konuyu görüp heveslenenlere bilincinde olun diyorum.
Ben kafa derisini rahatlatmak amaçlı yaptığımızı söylemedim ki kafa derisini rahatlatıyor dedim.Konunun nesini anlamıyım, anlamıycak neyi var ki? Bu zaten senden öncede oralminoxidil forumdaşın yazısının aynısı.Senden öncede konuşuldu ve tartışıldı.Enflamasyon diyorsun kolojenlerden bahsediyorsun mikro iğnelemeyle kafa derisine daha çok kolojen birikmesine yol açıyorsun ben anlamadım ki.Bölüm 3'ten alıntı.
"Çünkü kel bölgelerinizde ki deriniz kolajen denilen bir şeyin aşırı üretimi sebebiyle daha gergin, daha şişkin ve daha parlak. Kolajen, cildimiz gibi bağ dokularımızı oluşturan lifli proteindir. Küçük bir kağıt kesiği alırsanız, cilt hücreleriniz yarayı onarmak ve cildi eskisi kadar pürüzsüz hale getirmek için yeni kolajen üretir. Ancak cildimizi çok derinden kesersek cildimiz daha fazla kolajen üretir. ama bunu sadece daha fazla kolajen olarak değerlendirmeyin. kontrolsüz ve düzensiz kolajen salınımı bölgede kusurlu iyleşmeye ve yara dokusuna sebebiyet verir. Derin bir kesik aldığımızda o izi kalıcı olarak taşımamızın sebebi budur.
Saçsız deri düzensiz kolajen salınımı sebebiyle daha gergin, daha şişkin ve daha parlaktır"
Sen şimdi mikro iğneleme yaparak düzenli kolojen salınımı yarattığınımı sanıyorsun?
"perfecthairhealth" diye aratıp veri toplayabilirim bu mümkün.Yalnız bu demek değil ki doğru veya kesin.Ona kalırsa procapil before & afterla ilgilide çok kaynak ve deneyim var.Şimdi procapil kelliğe çözüm ürünümü oluyor? Her yeni tedavi, ürün veya deneyim paylaşıldığında konuşuluyor zaten.
Konunu niye kötülüyim elime ne geçicek? Saçma.Adamın vertex bölgesi kapanmışmı? Son resim ile ilk baştaki flu, netsiz ve kalitesiz resimle arasında ne fark olmuş? Ben bunu saç kesimi, fön çekimi ve slikon içerikli şampuanla zaten sağlarım.
Ya adamın belki dökülmesi genetik değildi.Belki ilerlemiycekti.Forumda bile hemen açıklık görünce telaşlananlar var.Ama günden güne kötüleşmiyor.Hızla ilerlemiyor.Boşuna elham yapıyorlar.Bu adamın onlardan biri olmadığı ne malum?
Konularını baştan sona okumak için bölüm 1'i açtım.Cevablarımı tek bir yerde toplamak istedim.Oradaki yazdığınada burda yanıt vericem.Yarın birgün bölüm 4 açarsan karışıklık olmaz ve insanlar ilk konudan başlıycaklarından burda yanıtlarımızı görürler.
Ben nededim yüzyıllar boyu süren birşey masaj gibi basit birşeyle çözüme kavuşmaz.Bunu senden önce düşenende vardır, senden önce uygulamış deneyim etmiş insanlarda vardır.Bilimsel temellere oturtunca havalı bir çözüm olmuyor.Hiç bu enflamasyon, kireçlenme, kolojen bilinmiyorken bile insanoğlu kocakarı ilaçlarıyla tedavi bulurken bunu yapanlar vardır.Tarih yazılı kaynaklarla nesillere aktarılır.Ama konuya bakarsak en yakın tarih olarak 1900lü yılların sonu olarak gözüküyor.O zamana kadar araştırılmamışmı yani? Palavra.Keza birçok firma bu iş üzerine çalışmalar yapıyor.Arge yatırımları yapıyor.Kimyanın dibine vurdular deneklerin içinden geçtiler.Sen nasıl foruma saç dökülmesine kesin çözüm niteliğinde(herhangi bir saç üzerine araştırma yapmış laboratuvarda bile bulunmadan faz çalışmalarında yer almamışken) konu açabiliyorsun bende buna şaşıyorum.İnsanların ümitleriyle forumda ilgi çekmek için arakladığınız kaynaklardan derleme yapmayın.Biride diyor ekim yaptım masaj yapimmi? Sende yap diyorsun.Bu ne şimdi?
Bölüm 3 yanıtına gelirsem;
Nw7 esnek adam o seviyeye kafa derisini getirebilmesi için uzun yıllar boyu yapması gerekir dimi? Buda tam nw7 olmadan öncesine denk gelir.Genetik olarak esnekse bu adam senin konuyla gene ters düşüyor.Çünkü kafa altındaki birikmiş kireçlenme veya fibroz bu adamda hiç olmamıştır.Üstüne üstlük adamın kafada parlıyor.
"Zaten konu içerisinde deri esnekliğinin saç dökülmesini engellediği yönünde bir argüman bile yok neden bunu sundunuz anlamadım."
Diyorsun konunun içinde gergin, parlak ve şişkin cilt tiplerinin saç dökülmesine sebep verdiğini söylüyorsun.Kendi içinde çelişmiş.
Şişman insanların geneline baktığında bu dünyanın neresinde olursa olsun saç dökülmesi daha az gözlemlenir.Bunun çevremde gördüğüm kişilerle alalası yok.Yani araştırmanın tam tersi bir kanıt.
Sporcu kişilerin dht ve testo seviyeleri yüksektir.Buda kan dolaşımında saçı daha fazla dhtye maruz bırakır.Fakat genetik dökülmesi olmayan kişiler bundanda etkilenmez.Buda saçın kimliği doğrultusunda sonuçlar doğurduğunu gösterir.
Tamam zaten bende fin tamamem yok ediyor demedim.Fin kan dolaşımında dhtyi epey blokladığından saçtakinide azaltır yok etmez.Oranı %30 civarı gibi birşey.Fakat %30 gibi bir oran az değil.Başka kişilerde işe yaramayışı ya tamamen dht kaynaklı olmadığını gösterir yada saçları tedaviye yanıt vermediğini.Yada aşırı dhtye maruz kaldığını.