Gönderen Konu: Kerem Uğurlu 4700 saç ekimi sonuçları  (Okunma sayısı 3381 defa)

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
Ynt: Kerem Uğurlu 4700 saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 18 Mart 2022, 17:16:44 »
Bugün 28. Gün. Son durum budur. Şok Dökülme denilen olay  başladı sanırsam. Ama dedğim gibi ben tepeyi çok önemsiyorum ve şuan hiç iç açıcı değil tabi. Özellikle  tepenin sağ tarafı sanki hiç ekilmemiş gibi. İlk fotoğraflara bakarsanız daha sık görünüyor gibiydi. Birde sebamed şampuan kullanmaya başaldım ve saçlarımda kepeklenme ler olustu. Ne önerirsiniz şampuan olarak? bide var olan saçlarımda dökülüyor gibi sanki özellikle kafamın ortası ön tarafın arka taraflarına doğru. Xpecia kullanmaya başaldım 5 gün oldu kullanmaya balayı. Ekstra olarak çinko, b12 ve e vitaminide alıyorum.
  • Ekim Tarihi: 18.02.2022
  • Ekim Merkezi ismi Kerem uğur
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #32 : 18 Mart 2022, 17:19:03 »
Tepe bölgesinin fotoğrafları
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 18 Mart 2022, 17:19:23 »
Saç ekimi Operasyon resimlerine ya da kabuk sonrası resimlerine bakınca
Tepeye sık ekilmiş görünüyor şokla dökülmüştür

Şok dökülmen devam ediyor süreç normal seyrinde hayırlısı olsun
Global Moderator

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #34 : 18 Mart 2022, 17:32:24 »
Teşekkür ederim. Evet bu işten anlamam. Ama banada sık gibi gelmişti tepe bölgesi. Birde elimden geldiğince iyi bakmaya çalısırım ilk 15 gün. Ama bazı sıkıntılar oldu. Mesela cinsel anlamda 5. Gün ilişkiye giridm maalesef sonradan pişman oldum. ama kafaya darbe vs olmadı, ama basınç olarak kafamda karıncalanmalar oluyordu. Umarım greft vs çıkmamıştır yerinden. Birde futbol maçı izlerken fazla sinirlenip gelirdim yine karıncalanmalar oldu tepe bölgesinde.siz daha tecrübelisniz bu konuda.
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #35 : 19 Mart 2022, 19:04:59 »
Merhaba bu şekilde elime saç geldi kafama elimi vurunca. Sizce kökten mi çıktı? Birisine sordum bana şu yanıtı verdi ;"Baston tipi dökülme. Bu şekilde dökülen saçlar bir daha çıkmaz. Açılan kanallar gereğinden kısa açıldığında içine konulan greft uzun kaldığı ve dışarıdan içeri ekim anında baskı oluşturulduğu için ucu kırılır. Sonra dökülür. Kök zarar gördüğü için bir daha çıkmaz. Bir ekimde 15-20 tane kabul edilebilir hatadır ve olabilir. Fazlası mevcut ise ekim yeri işi bilmiyor ve kanalları kısa açmış demektir. Yeniden ekim gerekir! ". Sizce doğrumu bu?
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #36 : 19 Mart 2022, 19:13:45 »
Merhaba bu şekilde elime saç geldi kafama elimi vurunca. Sizce kökten mi çıktı? Birisine sordum bana şu yanıtı verdi ;"Baston tipi dökülme. Bu şekilde dökülen saçlar bir daha çıkmaz. Açılan kanallar gereğinden kısa açıldığında içine konulan greft uzun kaldığı ve dışarıdan içeri ekim anında baskı oluşturulduğu için ucu kırılır. Sonra dökülür. Kök zarar gördüğü için bir daha çıkmaz. Bir ekimde 15-20 tane kabul edilebilir hatadır ve olabilir. Fazlası mevcut ise ekim yeri işi bilmiyor ve kanalları kısa açmış demektir. Yeniden ekim gerekir! ". Sizce doğrumu bu?
Bundan yıllar önce meetyourmaker adlı kullanıcı şöyle demiş:

Forumda en çok sorulan sorulardan biri sanıyorsam "L" tipi saç dökülmesine karşı "acaba kök de birlikte mi döküldü? o bölgeden saç çıkmayacak mı?" sorusu.

Cevap:

Bu dökülme eğer 3. 4. ya da 5. haftalarda beklenen "şok dökülme" zamanında olduysa, kısacası herhangi bir dış baskıya ya da doğal olmayan bir yöntemle zarar vererek yaşanmadıysa; bir problem olmadığı anlamına geliyor. Kısacası "L" tipi ya da "baston tipi" dökülme çok ama çok büyük bir olasılıkla sıkıntı yaratmayacak bir dökülme tipi.

Kaynak : https://www.realself.com/question/lebanon-tn-shedding-hairs-after-transplant

Çeviri: Arkadaşın saçı "L" tarzda, dibinde sanki köke benzer bir çıkıntıyla dökülmüş gibi. Tüm cerrahlar "problem yok" diyor. İnternette bu tarzda dökülme yaşayıp panik olan, daha sonra da boşa panik olduğunu anlayan çok fazla insan var.

Başka bir yerde okumuştum, bulamadım şimdi, çok düşük bir ihtimalle ekilen saç köklerini bünyeniz "tehlike" olarak algılayıp (sanki başka birinin, yabancıdan alınmış bir kök gibi) bunları kabul etmediğinde de "L" tipi saç dökülmesi görülebiliyor. Bunun olma olasılığı gerçekten çok düşük, yani içinizi rahat tutabilirsiniz. Eğer ilk birkaç gün içinde yaşanmadıysa o dökülme, iyisiniz demektir :)
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 19 Mart 2022, 19:32:28 »
Sorun yok kökü deri altında

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 19 Mart 2022, 19:39:24 »
Kökler deri altında ayrıca kayıp olsa bile 1 saç telinden bir sorun olmaz:)
Zaten ekilenlerin hepsi çıkmayacak.
Global Moderator

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #39 : 20 Mart 2022, 11:48:34 »
4700 greft ekildi dediler. 700 kayıp olsa 4000. Her gertef ortalaması 2 saç kılı toplam 8000 tel. Bilmiyorum en çok öne mi yoksa tepeye mi ektiler. Tepe kısmı %60 kapansa daha sonraki yıllar yine ektirmeyi düşünebilirim.
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 20 Mart 2022, 11:49:33 »
Bundan yıllar önce meetyourmaker adlı kullanıcı şöyle demiş:

Forumda en çok sorulan sorulardan biri sanıyorsam "L" tipi saç dökülmesine karşı "acaba kök de birlikte mi döküldü? o bölgeden saç çıkmayacak mı?" sorusu.

Cevap:

Bu dökülme eğer 3. 4. ya da 5. haftalarda beklenen "şok dökülme" zamanında olduysa, kısacası herhangi bir dış baskıya ya da doğal olmayan bir yöntemle zarar vererek yaşanmadıysa; bir problem olmadığı anlamına geliyor. Kısacası "L" tipi ya da "baston tipi" dökülme çok ama çok büyük bir olasılıkla sıkıntı yaratmayacak bir dökülme tipi.

Kaynak : https://www.realself.com/question/lebanon-tn-shedding-hairs-after-transplant

Çeviri: Arkadaşın saçı "L" tarzda, dibinde sanki köke benzer bir çıkıntıyla dökülmüş gibi. Tüm cerrahlar "problem yok" diyor. İnternette bu tarzda dökülme yaşayıp panik olan, daha sonra da boşa panik olduğunu anlayan çok fazla insan var.

Başka bir yerde okumuştum, bulamadım şimdi, çok düşük bir ihtimalle ekilen saç köklerini bünyeniz "tehlike" olarak algılayıp (sanki başka birinin, yabancıdan alınmış bir kök gibi) bunları kabul etmediğinde de "L" tipi saç dökülmesi görülebiliyor. Bunun olma olasılığı gerçekten çok düşük, yani içinizi rahat tutabilirsiniz. Eğer ilk birkaç gün içinde yaşanmadıysa o dökülme, iyisiniz demektir :)

Anladım valla elimi saçıma götürüdüğm zaman hafif aşağıya doğru baskı yaptığımda gelmişti
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 15 Nisan 2022, 10:20:15 »
Merhabalar bugün 55.günüm. Sonuçlar bu şekilde. Var olan saçlarımda dökülüyor gibi. Ve geç çıkıyor var olanlarda, özellikle üst bölgeler, kafamın orta tarafları. Bide bugün dengesiz uyumuşum tepe noktasına baskı uygulanmış yastk tarafından. Gece uyandığımda dökülen kıllar vardı. İnşallah greftler çıkmamıştır yerinden.
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #42 : 15 Nisan 2022, 10:47:29 »
Ve saç dökülme lerim devam ediyor hala. İzotonik sıvı dediğimiz yağlı gibi gelmeye devam ediyotir. Sinir bozucu. Ne zaman geçer bu? Bide saçları hergün yıkıyorum dalinle. 2 günde 1 sebamedle yıkıyorum bide. Ne sıklıkla yıkama laızm?
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 15 Nisan 2022, 14:31:20 »
Saç dökülmen devam eder hala o yüzden saç ekim öncesi dökülmesi devam edenler ince saçları olanlar finasterid kullanmak zorunda iyi bir sonucu hedeflemek çıkıllara destek olmak için zorunda demeden kastım tabiki kişisel tercih gerekiyor anlamında

Sürecin sağlıklı ekim alanı şok dökülmende bitmiş kendi saçlarını ve ekilenleri biraz fin kullanmazsan xpecia düşünebilirsin ya da diğer vitaminler ile.
Saçlarıda sert yıka güzel durula
Global Moderator

Oguz Ayd?n

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #44 : 15 Nisan 2022, 15:43:03 »
1 kutunun yarısı xprcia kullandım,sonra bıraktım yan etki yaptı valla psikolojimidir nedir bilmemde isteksizlik yaptı. Neyse onun dışında bu ürünleri kullanıyorum saç ekiminden 4 gün sonra kullanmaya başladım. B 12 yi zaten 5 6 aydır kullanıyordum.  Saç dökülme Ekim bölgesinden genelde. Elimi gün içinde sürekli sürüyorum Ekim bölgesine avuç içiylr kaşınıyor. Tırnaklamadan avuç içiylr götürüyorum aşağıya doğru öyle geliyor
  • Greft Miktarı 4700
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram