Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar aranıza henüz katılmış bulunmaktayım. Çok kısa bir şekilde kendi saç dökülme sürecimden bahsedip sonrasında direkt konuya gireceğim. 22 yaşındayım. 19 yaşındayken Minoxil kullanmaya başladım tanıdık tavsiyesiyle zira saçlarımın ön ve yan kısmı çok seyrelmişti. Yaklaşık 1 yıl boyunca çok nadir aksatmalarla minoxil+içine 10 adet Avodart karıştırarak kullandım ve tahmin dahi edemeyeceğiniz kadar iyi sonuç aldım. Yani öylesine bir toparlanma oldu ki bunu size çok rahat bir şekilde şöyle açıklayayım oran olarak o iki ilacın karışımı neredeyse %85-90 oranında geri kurtardı dökülenleri. Sonra başıma gelecekleri bilmeden bıraktım ikisini de. Hiçbir yan etkisini görmememe rağmen bıraktım ve saçlarım eskisinden de kötü hale geldi. Üstelik bu sefer sadece ön ve yan kısım değil, orta kısımda da dehşet bir seyrelme oluştu. Gözle çok rahat görülür düzeyde. Yaklaşık 1 yıldır yeniden kullanmaya başladım ki şu an Xpecia ve haftada bir Dermaroller de kullanıyorum ancak ilk kullanışımda aldığım etkinin yarısını bile alamadım açıkçası ve artık ekim yaptırmak benim için bir zorunluluk haline geldi. Buraya kadar olan kısım benim dökülme sürecimdi. Şimdi gelelim asıl konuya. Normal şartlarda ben açıkçası istisnalarına şahit olsam da saç ekimine hiç sıcak bakamadım ki hala da bakmıyorum ama mecburiyet tercihlerin önüne geçer her zaman için. Şimdi saç ekiminde sorun bence ekilenlerin yeterli sıklıkta çıkmaması ki bunun başlıca nedeni de greftlerin orta bölgelere de paylaştırılması. Şimdi buraya 3 tane efsanevi video linki bırakacağım ve yazının kalanına da linkin altında devam edeceğim.
Şimdi bu videoları izlediyseniz olayı anlamışsınızdır zaten. Protez saçın kimilerinde çok doğal kimilerinde çok yapay durmasının iki tane sebebi var:
1- Kullanılan sistemin kalitesiz olması.
2- Aşırı dökük ve çizgisi kaybolmuş yan bölgelerin aksine üst kısma saç yoğunluğu çok fazla olan bir sistem yapıştırılması. Orantısızlık.
Şimdi ben de bu videoları görünce aklıma gelen bir fikri burada size danışmak istiyorum. Orta kısımlar yerine bütün greftleri sadece Hairline dediğimiz ön tarafa ve yan taraflara ektirirsek, ekimi yapan doktorun da yeteneğine ve kalitesine göre değişkenlik göstermekle birlikte her halükarda çok daha yoğun bir sonuçla karşılaşılması muhtemel. Ben de bu şekilde bir şey yapıp üst kısmın arka taraflarını, ekim sonucunda ortaya çıkan saç yoğunluğu ile orantılı yoğunluğa sahip ve kaliteli bir protez saç ile kapatsam nasıl olur sizce? Tıpkı bu videolardaki gibi? Bu konuda fikir alışverişi çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Buraya kadar okuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.