Kardeşim sana katıldığım noktalar var ben de ısrarla her saçın ayrı dinamiği olduğunu her tedavinin herkeste kullanılmayacağı aynı sonuçları vermeyeceğini bir çok kez belirttim. Ama burada soru şu arkadaşın yaşı 26 ve ön çizgi bozulup şakaklar ve çizgi tamamen kelleşerek geriye çekilmiş mi çekilmiş ki bu yaşı itibariyle olgunluk çizgisini baya bir aşmış. Ben doktor değilim ama bu durum aga gibi duruyor yani androjen baskısı. Saçının geri kalanı çok iyi durumda ve kısmen uzmanlık gerektiren bir ekim yaptıracak androjen baskısının yoğun olduğu bir bölgeye bu durumda androjen baskılaması hem donör güçlendirmek için hem de ekim bölgesi için gerekli bir hale geliyor diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir fikrim
Benim şu konuda kafamda soru işareti var
Şimdi donör bölgesindeki saçlar biliyorsun genetik dökülmeye dayanan en güçlü saçlar
En önler ise en savunmasız yerler sanırım. Peki burada olay saçın greftlerin tek tek özelliğine mi bakıyor dayanıklı olması durumu. Yoksa bölgeyle mi alakalı?
Yani donör bölgede atıyorum 20 sene duracak saç, genetik dökülmenin en savunmasız olduğu ön bölgelere ekilince bu greftlerin ömrü azalacak mı yoksa o greft yapısı itibariyle güçlü olduğu için genetik dökülmeye maruz kalmayacak mı? Eğer ömrü azalacak ise greftlerin bu durumda Fin'e ara vermeden hep kullanmak mı gerekiyor?