Nisan’da 16 yaşına gireceğim. 1 sene önce tepe bölgemin seyrelmeye başladığını farkettim. Zaten yapısal olarak ince telli ve seyrek bi saça sahiptim. Açılmaya başladığını görünce tabi hemen tedavi yöntemleri araştırdım. Yağlar, sabunlar, şampuanlar, vitamin takviyeleri vs derken açılmanın devam ettiğini ve bunların bi işe yaramadığını görüyordum. Geçen sene okullar kapalı olduğu için çok sorun yaratmıyordu ama şimdi açılınca görenlerin kelleşmeye gittiğimi söylemesi çok moralimi bozuyor. 4 aydır sırf kafamdaki o devasa açıklığı biraz olsun kapatabilmek için her sabah yıkayıp gitmek zorunda kalıyordum. Şampuan hacim verdiği için biraz olsun kapanıyordu ama son günlerde iyice açıldığını ve yıkayıp gitmenin de pek fayda vermediğini anladım. Bu arada elimi attığımda falan öyle çok saç gelmiyor ama vertex ve şakaklar açılıyor. Özellikle sol şakakta kelleşme var. Kendi haline bırakırsam iyice açılıp gidecek gibi. Şimdi asıl meseleye geleyim.
Saçımın açıldığını farkettiğimde tabii ki dermatoloğa da gittim. Şöyle üst kısmına bi bakıp kökler sağlam dedi ve Minoxil yazıp gönderdi. Okuduğum yorumlardan dolayı inat edip kullanmamıştım. Ama geldiğim noktada kullanmazsam durum iyice kötüye gidecek gibiydi. 1 senelik inat sonucunda dün ilk defa 5 fıs olarak kullandım ama yorumları okudukça kullanmasam mı diye de düşünüyorum. Aşırı kararsız kaldım.
Bu arada hipotiroidi için ilaç da kullanıyorum. Seyrelmelerin arttığı son 3 aylık dönemde TSH dengesizliği de vardı. Hala da düzene girmiş değil. Ama normal aralıklardayken de seyrelmeler oluyordu. Genetiğimde de var gibi yani babama bakınca bunu görebiliyorum. Her neyse yani şimdi tiroidden de olsa genetik de olsa o köklerin ölmediği vertex bölgesinden saç çıkışı yakalamak istiyorum.
Şu an 5 mg biotin, d3k2 vitamini, magnezyum ve karaciğer enzimleri için şurup kullanıyorum. Biotini düzensiz bir şekilde Ekim’den bu yana kullanıyorum. 1 kutu Solgar bitirdim ve şimdi Dynavit diye bi marka kullanıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda bi işe yaramadığını anladım ama boşa gitmesin diye elimdeki bitene kadar kullanacağım. Sonra kullanmam zaten.
Sonuç olarak bunları böyle uzunca yazmamın sebebi bu forumda gerçekten çok bilgili insanlar var. Özellikle uzun zamandır minox kullananlardan net bi cevap istiyorum. Bu yaşta minox kullanımı erken mi olur? Dökülen saçlarım için ne yapmalıyım? Finas kullanamayacağıma göre en kötü minox kullanayım diye düşünüyorum ama çok kararsız kaldım. Döngü dönemlerini vs. çok iyi biliyorum. Uzun yıllar boyunca da bırakmadan kullanmayı düşünüyorum. Ki fikrim değişir de bırakırsam şu ankinden daha kötü olacağını düşünmüyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Bu işin eninde sonunda saç ekimine gideceğini de biliyorum. Her şeye hazırım yani. Sizce minox beni 5-10 sene civarı götürür mü?