Merhaba değerli forum üyeleri ve misafirler.
Konuyu aslında dikim süreci tamamlandıktan sonra ya da en azından 6 ay geçtikten sonra açmayı planlamıştım ancak, forum moderatörlerinin tamamlanmış süreç için konu açılamayacağı uyarısını görünce, şimdi açmaya karar verdim.
Geç açmak isteme sebebim başlıkta da görüldüğü üzere; 7000 greft' lik tek seans işleminin, forum üyelerince çok tepki ve (iş işten geçtikten sonra) olumsuz eleştiri alması olacaktı ki, bu tepkilerin benim canımı sıkmaktan başka bir anlamı olmayacaktı. Dediğim gibi iş işten geçmişti artık.
Fotoğraflardan görüleceği üzere; dökülme şeklim orta ve tepe bölgesindeydi. Yanlar uzun olunca, bakış açısına göre kellik problemi yaşamıyormuşum gibi bile göründüğüm oluyordu. kısa kestirince ise norwood 7 olmasa bile geri kalır yanım olmuyordu.
Saç transferi işini 5-6 yıldır düşünüyordum. Sadece dökülmenin durmasını bekliyordum. Dökülme durunca ve bence işlem için en uygun ayın da gelmesi ile çok irdelemeden ilgili merkezden randevu aldım.
Merkezi ve ekibin başındakileri uzun süredir takip ediyordum. Tanıdığım referansları da olmuştu. Uzun yıllardır bu şehirde işlerine devam edebiliyor olmaları da seçmem de etkili oldu.
Dikim işlemi öğlen 12 gibi başlayıp gece 12 civarında bitti. Alınan kök sayısı net değildi ama 7000 ile 7500 arası bir sayı telaffuz edildi. Yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi, Bu kadar yüksek sayının olası risklerinden çok haberdar değildim.
Greft alma çok zaman aldı haliyle, kökler savunmasızca çok bekledi dışarıda. Birkaç kez uyardım aslında kurumasınlar bari diye. Sonuç itibariyle güvenmek zorundaydım.
Merkez ile ilgili memnun olduğum şeyler de var elbette ama çokça eleştiri de biriktirdim bu süreçte. Ancak sürecin neticelenmesini bekleyecek ve şu anda çok yorum yapmayacağım.
Fotoğraflar sırasıyla ekim öncesi, ertesi günü, kabuk dökümü, 1.-2.-3. ve neredeyse tamamlamak üzere olduğum 4. ayı içermektedir.
Şu an için bu kadar yoğun greft sayısının %50 sini bile henüz göremiyorum. Verteks bölgesinin nispeten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle ön bölgenin çok geriden geldiğini düşünüyorum.
Ve bu arada inanılmaz bir kaşıntı yaşıyorum dikim bölgesinde, bitmek bilmiyor. zınpara ile kazımak istiyorum neredeyse. Bünyem kıl dönmesine çok müsait ve inanılmaz şekilde dönme oluyor. Ulaşabildiklerimi çıkarmaya çalışıyorum ve çıkardıklarımın içinden en az 3-4 cm lik saçlar çıkıyor. Buna da çare bulamıyorum.
Takviye olarak; bioxcin keratin coplex serum, tablet haarex şampuan kullanıyorum. Proscar iki hafta kadar kullanıp bıraktım.
Değerli yorumlarınıza açığım. Teşekkür ederim.