Gönderen Konu: SIKLAŞTIRMA EKİMİ  (Okunma sayısı 758 defa)

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
SIKLAŞTIRMA EKİMİ
« : 10 Şubat 2022, 20:47:48 »
Selam dostlar ben yeni üyeyim. Öncelikle müthiş bir dayanışma içerisindesiniz, birbirinize tecrübeleriniz ile fikir veriyor, yardımcı oluyorsunuz. Bu konuda sizi tebrik ediyorum. 👏

Gözlemlerim kadarıyla bu işin üstatları ve tecrübelileri çok burada. O yüzden ben de kafamdaki bir kaç soruyu size danışmak istedim.
25 yaşıma gircem. Benim saçlarım son bir-iki yıldır inanılmaz dökülüyor, sık saçlarım bayağı seyreldi. Her elime attığımda 2-3 tel geliyor. Önceden önlem almak istiyorum. Ekim düşündüm ancak benim saçıma ekim yapılır mı bilemedim. Bir kaç yere WhatsApp yoluyla sordum. Kimisi sizin saçlarınız iyi ekime gerek yok dedi, kimisi tıraşsız sıklaştırma yapılabilir dedi. Kimisi sıfıra vurup aralara ekim yapılır dedi. Ama malum ticari kaygılar ön planda. En doğru yolun size danışmak olduğunu düşündüm. Resimlerimi bırakıyorum, sizce bu saça ne yapabilirim? Ekim yapılabilir mi? Görsellerde ancak bu kadar belli oluyor. Desteklerinizi ve önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Arkansas

• Full Member
Ynt: SIKLAŞTIRMA EKİMİ
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2022, 20:53:27 »
Medical destek almanız daha iyi

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2022, 21:02:38 »
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim de kafamda bir dermatoloğa gitmek var ama gerçekten işin ehli ilgilenen uzman bir doktor her yerde bulunur mu onu bilemedim. Genelde geçici çözümler sunup baştan savabiliyorlarmış.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2022, 21:03:16 »
Medical destek almanız daha iyi

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim de kafamda bir dermatoloğa gitmek var ama gerçekten işin ehli ilgilenen uzman bir doktor her yerde bulunur mu onu bilemedim. Genelde geçici çözümler sunup baştan savabiliyorlarmış.

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2022, 21:11:05 »
ekim kesinlikle olmaz kafanı yorma bile.finasterid kullanabilirsin ama tabi doktor önerisi ile.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2022, 23:56:22 »
ekim kesinlikle olmaz kafanı yorma bile.finasterid kullanabilirsin ama tabi doktor önerisi ile.

Teşekkür ederim

Korkusuz Korkak

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2022, 11:13:59 »
Bence bulunduğunuz aşamada ekim yaptırmaya gerek yok. Zaman kazanmak için dökülmeyi yavaşlatabilirseniz iyi olur. Takviyeleri araştırın derim. Doktorlar da finasterid konsunda hem fikir değiller, bazıları kullanın diyor bazıları tavsiye etmiyor. En kötü ihtimalle xpecia deneyebilirsiniz.
  • Ekim Tarihi: 04.05.2021
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 4.541
  • Yaşınız 45
  • Medikal Tedavi Ekim gününden itibaren Finasterid. 15. aydan itibaren 3 günde bir Avodart'a başladım, iki ay sonra haftada 2'ye düşürdüm. 15. aydan itibaren ayda bir defa toplam 15 seans prp yaptırdım. Ekim 2023 den itibaren haftada 5 gün Alpecin losyon kullanıyorum.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2022, 11:24:43 »
Bence bulunduğunuz aşamada ekim yaptırmaya gerek yok. Zaman kazanmak için dökülmeyi yavaşlatabilirseniz iyi olur. Takviyeleri araştırın derim. Doktorlar da finasterid konsunda hem fikir değiller, bazıları kullanın diyor bazıları tavsiye etmiyor. En kötü ihtimalle xpecia deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Finasterid hakkında çok kötü yorumlar okumuştum ekşi sözlükte hormonal yan etkileri varmış vs. diye ama bilemedim.
Önerileriniz için tekrardan teşekkürler

Korkusuz Korkak

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2022, 12:53:18 »
Bilimsel yazıları, doktorların yazılarını okuyunuz. Sağda solda yazılanlarla karar verilecek bir konu değil. Yan etkiler konusunda çok abartılı yorumları ben de okuyorum, bir çoğu bana mantıksız geliyor.
  • Ekim Tarihi: 04.05.2021
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 4.541
  • Yaşınız 45
  • Medikal Tedavi Ekim gününden itibaren Finasterid. 15. aydan itibaren 3 günde bir Avodart'a başladım, iki ay sonra haftada 2'ye düşürdüm. 15. aydan itibaren ayda bir defa toplam 15 seans prp yaptırdım. Ekim 2023 den itibaren haftada 5 gün Alpecin losyon kullanıyorum.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2022, 12:55:59 »
Bilimsel yazıları, doktorların yazılarını okuyunuz. Sağda solda yazılanlarla karar verilecek bir konu değil. Yan etkiler konusunda çok abartılı yorumları ben de okuyorum, bir çoğu bana mantıksız geliyor.

Haklısınız. Söylediğim yorumların çoğu da bilimsel makaleleri kaynak göstermişti yanlış hatırlamıyorsam ama pek incelememiştim.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2022, 12:56:59 »
Bir yere sordum DHI tekniğiyle normal saça zarar vermeden sıklaştırma yapılabilir diyor. Normal saça zarar verir mi acaba Ekim?

Alpha

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2022, 13:04:16 »
Ekim yaptırsan ne olacakki kendi saçların dökülmeye devam ettiği zaman sonuç gene hüsran olacak .O ekilen üç beş tel saç senin şu andaki saçlarının yanında devede kulak kalır.sende şu an belki kafanda 100 bin saç teli var ama sen bin tel saçın peşine düşmüşsün  :) sen öncelikle olanı korumaya bak.

Tsigalko

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2022, 13:06:05 »
Ekim yaptırsan ne olacakki kendi saçların dökülmeye devam ettiği zaman sonuç gene hüsran olacak .O ekilen üç beş tel saç senin şu andaki saçlarının yanında devede kulak kalır.sende şu an belki kafanda 100 bin saç teli var ama sen bin tel saçın peşine düşmüşsün  :) sen öncelikle olanı korumaya bak.

Zaten ilk amaç var olanı korumak sonra da sıklaştırma fena olmaz diye düşündüm. Ama nasıl koruyacağım. Prp filan da yaptırsam ekimden sonra olur mu acaba ya da ektirmeden prp falan

Facebook Twitter Instagram