Gönderen Konu: Başka bir forumda gördüğüm yazı  (Okunma sayısı 912 defa)

muroreis

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 611
Başka bir forumda gördüğüm yazı
« : 10 Şubat 2022, 17:57:05 »
Bu metnin doğruluk payı nedir biraz saçma geldi de


Saç dökülmesinin en önemli nedeni saç folikülündeki hücrelerde bulunan androjen reseptörlerinin yoğunluğudur.
Reseptör yoğunluğu genetik olarak belirlenir. Ama bu yoğunluk yaşam içinde farklılar gösterir, çünkü bununla ilgili çok sayıda gen ve faktör vardır.
Bu faktörlere bakalım;
-Aşırı artan progesteron hormonu androjen reseptörlerini bloke eder, bundan dolayıdır ki doğum kontrol ilaçları dökülmeyi yavaşlatır.
-Artan prolaktin hormonu, androjen reseptörlerinin sayısını artırır, bundan dolayı gebelikte artan prolaktin kadınlarda saç döker.
-Azalan DHT, geri besleme yoluyla androjen reseptörlerinin sayısını artırır. Fin dht azaltır, belli bir süre saçlara iyi gelir, lakin azalan dht reseptörlerinin sayısını arttırır ve saç dökülür. Yaşlılıkta saç dökülmesinin bir nedeni azalan testosteron ve dht dir.
Siz dht yi baskıladığınızdan daha fazla oranda reseptör artırırsınız bu da saçı baskı altına alır ve döker.

Yani dht yi baskılamak, çözüm değil aksine işi daha da kötüye götürmektir.
Dht yi ergenlik öncesi seviyesine düşürürseniz olumlu sonuçlar elde edersiniz Ama yarıya düşürmek kötü bir sonuç doğurur.
Hızlı CevapCevapla   AlıntıAlıntı   Bu mesajdan Alıntı     

Nuri Gümüşcü

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Başka bir forumda gördüğüm yazı
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2022, 17:59:22 »
Dht fazla da olsa saç döker az da olsa belli oranda olması lazım dht baskılamak başlı başına ayrıca hata zaten minoxil kullan dökülen saçların. Hepsi tamamen geri çıksın

Whatever 282

  • Sr. Member
  • ****
  • İleti: 263
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Başka bir forumda gördüğüm yazı
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2022, 18:38:25 »
Sonuçtan yola çıkarak varsayımlara dayanarak sonuç üretilmiş. Bilim böyle çalışmaz. Ele alınan sonuç DHT azaltan ilaçların etkisizleşmesi. Öncelikle bu doğru değil çünkü herkes için geçerli değil. Uzun yıllar kullanmaya devam edenler var. Azalan DHT ile reseptör sayısında ters orantı olacağını söylemiş. Finasteride alındığı günden itibaren DHT'yi düşürüyor. Aynı şekilde bu mantığa göre ilk günlerden reseptör sayısında artış gerçekleşmesi gerekiyor. Yani varsayıma göre ilk günlerden itibaren ilacın etkisiz olması gerekiyor. Şunu gözden kaçırıyor. Çocukken çok az Dht'ye sahip oluyoruz. Neden reseptörler artıp dökülmeye sebep olmuyor?
Ben de aynı şekilde bir varsayımda bulunmak istiyorum. 20-40 yaş aralığında her sene kelleşme artıyor. Bu erkeklerin büyük bölümünde olan bir durum. Bu yaş aralığında vücutta DHT artmıyor. Yani artan dökülmenin suçlusu DHT değil. Yani saç reseptörleri yaşa bağlı olarak artıyor. Siz ilaç kullansanız da kullanmasanız da artacak. 20 yaşında ilaç kullanmaya başlayıp dökülmeyi durdurursanız saç reseptörleri yaşlanmaya bağlı olarak artıyor. 20 yaşında saçınızı dökemeyen DHT 40 yaşında döküyor. Ama şunu da gözden kaçırmamanız lazım. Eğer ilaç kullanmazsanız saç reseptörleriniz yine artacağı için DHT de azalmadığı için daha da fazla saç dökülmesine karşılaşacaksınız.
Uzun lafın kısası benim tüm ailem 30 yaşında NW7 olmuşsa. Benim saçlarım ilaç kullanarak Nw2'den 30 yaşına kadar NW3'e düşmüşse bu ilacın başarısızlığı değil başarısıdır.
Benim söylediklerim de varsayım. Yukarıdaki yazılar da. Ancak benim düşüncemin daha sağlam temelli olduğuna inanıyorum.Yine de İşin uzmanlarından bilgi alıp forumlarda insanları strese sokacak kişilerden uzak kalmak lazım.
Kullandıklarını:
Biotin 5000mg
Her gün 1 Dutasteride 0,5mg
Haftada 3 kez dermaroller
Günde 2 Minoksil +bemiks + bephanten+ evigen
Günde 2 defa masaj
Folik asit ve D vitamini takviyesi

zweig

  • Proscarkolik
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 2466
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Ynt: Başka bir forumda gördüğüm yazı
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2022, 19:57:53 »
Oof of bıktım abi ya iliğime kemiğime kadar bıktım.

Yani neden bu saç denen kıl topluluğu bu kadar sorunlu bir şey ya.

Bunaldım ya.

Ulan finasterid kullanırız, reseptör artar. Kullanmayız DHT döker. Antioksidan olarak yeşil çay içeriz, fazla kaçırınca yine DHT artırıyormuş.

Yahu artık vücuduma DHT ölçer mi taktirayim ne yapayım bilmiyorum.

Şu saçı dökülmeyen, genetik olarak saçlı kalan insanlar ne kadar şanslılar ah bir bilseler ah.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2022, 20:03:59 Gönderen: zweig »
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

muroreis

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 611
Ynt: Başka bir forumda gördüğüm yazı
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2022, 21:01:11 »
Dht fazla da olsa saç döker az da olsa belli oranda olması lazım dht baskılamak başlı başına ayrıca hata zaten minoxil kullan dökülen saçların. Hepsi tamamen geri çıksın

Her minox kullanan başarı saglayamiyo onu geçtim bı sure sonra mecbur blocker kullanmak gerekmiyo mu etkisi azaliyo diye biliyorum
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

qew1978

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 157
Ynt: Başka bir forumda gördüğüm yazı
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2022, 17:48:32 »
"Azalan DHT, geri besleme yoluyla androjen reseptörlerinin sayısını artırır"

Kaynak makalesi var mi bunun? Eger oyle olsaydi birkac sene fin-dut kullanip birakanlarin enseye kadar kellesmesi gerekirdi.
dutasteride 0.5 mg
oral minoxidil 2.5 mg

 

Facebook Twitter Instagram