Gönderen Konu: Saç ektirmeyi düşünüyorum  (Okunma sayısı 64380 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Saç ektirmeyi düşünüyorum
« Yanıtla #46 : 10 Aralık 2017, 18:35:40 »
drlarda bu hap konusunda bolunuyorlar ama yuzde 51 içmeyin diyor saırım fdadakilerden dahamı ii  biliyorlar

Bütün saçı dökülenlere de minoxil tavsiye ediyor doktorlar, hintell'in dediğine göre Koray Erdoğan'da Minoxil'i kesinlikle önermiyormuş. Otursun herkes finasterid kullansın demiyorum yanetkisi olan bir çok ilaç var ve insanlar bu yanetkileri yaşıyor olabilirler. Ama bizim halkımız direkt cinsel odaklı düşünüyor, emin olun bu ilacın cinsel yönden bir zararı olmasa diğer yanetkilerini okumadan kullanacak bir çok kişi olacağını düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 10 Aralık 2017, 19:16:47 »
ben katılmıyorum size hormon değerleri çok önemlidir .kansere kadar gidecek yolları var..ayıca koray hocada devamlı kullan demiyor 6 ay vs..ben bu konuda  üroloji uzmanlarını referans alırım saç eken doktorların bence finasteridle tek ilgisi saç kısmı..forumda bir doçentlik tezi paylaştım finasla ilgili deneyler uzun kullanımlar vs baya sağlam bir tezdi ve uzun kullanımlarda ciddi anlamda kötü hasarları olabilir kas kaybı özellikle jinekomasti yapıyorsa hemen bırakılmalı belli ki hormonlara zarar veriyor bu evreden sonra kas kaybı başlıyor bu bahsettiğim kas öyle vücut geliştiren sporcu kası değil .bildiğin vücudumuzda olan kas miktarı ..o kayıp genelde kanser hastalarında ve ağır enfeksiyonlarda görülür  hepatit c gibi..bir diğer tehlikeli işaretse meni sıvılaşması saydamlığı buda belli ki hormonlarda oynama demek penis küçülmesine kadar gidebilir 5 6 yıllık kullanımlarda fare deneylerinde karşılanan bir süreçti bu penis küçülmesi yurt dışı forumlarında da penis küçülmesi yaşayanların yorumları olmuştu.. bunun için uzak durulmalı ha bu 6 ay 1 yıllık kullanmayla olmaz zaten çok az görülen yan etkiler ama sizi bulmayacak diye bir kural da yok..o yüzden halkın aklı fikri cinsellikte değil bu yoruma katılmam..çünkü olay sadece cinsellik değil genel vücuda olan yan etkileri..
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2017, 19:19:52 Gönderen: ruhi mücerret »

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 10 Aralık 2017, 20:36:08 »
ben katılmıyorum size hormon değerleri çok önemlidir .kansere kadar gidecek yolları var..ayıca koray hocada devamlı kullan demiyor 6 ay vs..ben bu konuda  üroloji uzmanlarını referans alırım saç eken doktorların bence finasteridle tek ilgisi saç kısmı..forumda bir doçentlik tezi paylaştım finasla ilgili deneyler uzun kullanımlar vs baya sağlam bir tezdi ve uzun kullanımlarda ciddi anlamda kötü hasarları olabilir kas kaybı özellikle jinekomasti yapıyorsa hemen bırakılmalı belli ki hormonlara zarar veriyor bu evreden sonra kas kaybı başlıyor bu bahsettiğim kas öyle vücut geliştiren sporcu kası değil .bildiğin vücudumuzda olan kas miktarı ..o kayıp genelde kanser hastalarında ve ağır enfeksiyonlarda görülür  hepatit c gibi..bir diğer tehlikeli işaretse meni sıvılaşması saydamlığı buda belli ki hormonlarda oynama demek penis küçülmesine kadar gidebilir 5 6 yıllık kullanımlarda fare deneylerinde karşılanan bir süreçti bu penis küçülmesi yurt dışı forumlarında da penis küçülmesi yaşayanların yorumları olmuştu.. bunun için uzak durulmalı ha bu 6 ay 1 yıllık kullanmayla olmaz zaten çok az görülen yan etkiler ama sizi bulmayacak diye bir kural da yok..o yüzden halkın aklı fikri cinsellikte değil bu yoruma katılmam..çünkü olay sadece cinsellik değil genel vücuda olan yan etkileri..

Bu gibi durumlar yaşamamak adına ben de düzenli doktor kontrolünde ilacı kullanmayı planlıyorum. Yalnızca finasterid değil herhangi bir ilaç doktor kontrolünü olmadan kullanılmaması gerekli. Ben de kendi adıma bunu düzenli hale getirdim zaten. Kafamda ömür boyu bir ilaca bağlı kalmak yok. Kendi adıma bunları düşünüyorum ama finasterid ile ilgili yalnızca buradaki yorumları değil genel olarak araştırmalarımda insanların kullanamama sebebi cinsel yönden yanetkileri. İnsanlar bu riski almak istemiyorlar. Siz belirtmişsiniz, ben bir önceki yorumuma yazmamıştım ama benim de en büyük çekingenliğim kas kaybı durumu zaten. Şimdilik benim adıma bir problem yok, doktora gidip sonuçları da buraya paylaşacağım zaten. Bu kısa süre de bir sorununda tespit edileceğini sanmıyorum şuan için organlarıma yanetkisi var mı onu görmek istiyorum. Şunu da belirtimek lazım ki insan bünyesi kişiden kişiye değişiyor, revita şampuanda dahi vucütta alerjik reaksiyon oluşanlar derhal bırakmalı uyarısı bulunuyor. Kısacası benim buradaki paylaşımlarım insanları ilaca yönlendirmek değil, aksine oluşabilecek sorunları görebilmeleri. Forumdaki insanların büyük bir kısmını tenzih ediyorum ama insanlar saçekiminin oluşturacağı sonuçları takip etmekten bile aciz, bir ilacın detaylıca vereceği sonuçları araştıracağını pek düşünmüyorum. Minoxidil'in üzerinde "yüze kullanmayın" diye bir ibare var ama burada sakal için kullanmak isteyenlerden açılan konularda bir üyenin daha oluşabilecek yanetkisi üstüne yazdığı bir mesaj görmedim. Herkes saçı önce güçlendirdiğini sonra döktüğü üzerine yorumlar yapıyor, yani herkes kendi problemi üzerine odaklanmış durumda. Tabi sizleri tenzih ederek yazıyorum bunları.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 10 Aralık 2017, 22:00:57 »
minoxu yüze kullanmayın demesi alerjik reaksiyon yapabilir  egzama tarzı tahriş dökülme...bir de kıllanma yapar istenmeyen bölgede onun harici minox çarpıntı yapar bazı bünyelerde  1 haftada geçer genelde  geçmez ise dozaj düşürülür yine geçmez ise bırakılması lazım..tansiyon ilacı ana etkeni sonuçta ..ama şunu söylemeliyim bu iki ilacı yan yana koyarsak minoxu 10 yıl kullan finansı 10 yıl  minox  çok masumdur.. kıyaslamam bile..çünkü finasterid 10 yıl yıkıma neden olabilir.saç için konuşmuyorum verdiği aldığı değişir saç için yılları baz alırsak

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 10 Aralık 2017, 22:28:01 »
birde bana yaratılışımıza müdahale etmek pek mantıklı gelmiyor. sonuçta evet görsel bir şey kazanıp saç dökülmesin çıksın vs diye düşünüyoruz ama .biz erkeğiz testeronla dht hormonlarıyla yaratıldık bunu kısmak engellemek bir yerde patlak verir gibi geliyor..meni azaldı ereksiyon kaybı yaşadın göğüslerin büyüdü kas yapın azaldı .eee ben cinsiyet değiştirmiyorum ki saç içinde bunlardan olmaya gerek yok..bu ilaçların etken maddeleri translarda ve cinsiyet değiştirmek isteyenlerde yüksek mg olarak kullanılır bunu bilmek lazım 30 mg mın bünyeye girmesi farklı 2 mg farklı olsa da tıpta bir şey vardır kaide yani etken madde önemlidir mg ramlar tolere kısmıdır..diye biliyorum

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 11 Aralık 2017, 00:15:16 »
birde bana yaratılışımıza müdahale etmek pek mantıklı gelmiyor. sonuçta evet görsel bir şey kazanıp saç dökülmesin çıksın vs diye düşünüyoruz ama .biz erkeğiz testeronla dht hormonlarıyla yaratıldık bunu kısmak engellemek bir yerde patlak verir gibi geliyor..meni azaldı ereksiyon kaybı yaşadın göğüslerin büyüdü kas yapın azaldı .eee ben cinsiyet değiştirmiyorum ki saç içinde bunlardan olmaya gerek yok..bu ilaçların etken maddeleri translarda ve cinsiyet değiştirmek isteyenlerde yüksek mg olarak kullanılır bunu bilmek lazım 30 mg mın bünyeye girmesi farklı 2 mg farklı olsa da tıpta bir şey vardır kaide yani etken madde önemlidir mg ramlar tolere kısmıdır..diye biliyorum

Tabi saygı duyarım görüşlerinize ama dediğim gibi herkesin görüşleri farklı önemli olan fikir alışverişlerini saygı çerçevesinde yapılması. Tabi siz işin farklı bir boyutundan bahsetmişsiniz ama yaratılış kısmına gelirsek yani dini açıdan olayı değerlendirirsek o zaman saç ekimininde yapılmaması gerekli. Çünkü dış görüşünüşü fazlasıyla etkiliyor. Yani düşünce, talep herkes için aynı değil beklentiler herkeste farklı. 14 seneyi aşkındır saç sorunu yaşıyorum ama bu sene yaşadığım saç dökülmesini kafama çok fazla taktım. Çünkü artık bu noktadan sonra kelleşmeye adım adım ilerliyordum. Benim için psikolojik baskısı oldukça fazlaydı. Yani ilaçtan aldığım olumlu performans psikolojik yönden de beni fazlasıyla rahatlattı diyebilirim. Bunlar hep benim için olumlu etkenler. Eğer üzerimde ciddi yan etkiler görürsem anında ilacı da bırakırım tabi. Şuan için olumsuz bir problem yok.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 11 Aralık 2017, 06:00:46 »
kullananların çoğu yan etki goruyorum diyor ama fda onaylı bir ilaç ama cinsiyet değiştirenler kullanıo falan bu gercek dısı andacur içio onlar hersey kararında bu işte fda onayı ona gore verio
saçları ekmeydi dersin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 11 Aralık 2017, 12:13:10 »

Tabi saygı duyarım görüşlerinize ama dediğim gibi herkesin görüşleri farklı önemli olan fikir alışverişlerini saygı çerçevesinde yapılması. Tabi siz işin farklı bir boyutundan bahsetmişsiniz ama yaratılış kısmına gelirsek yani dini açıdan olayı değerlendirirsek o zaman saç ekimininde yapılmaması gerekli. Çünkü dış görüşünüşü fazlasıyla etkiliyor. Yani düşünce, talep herkes için aynı değil beklentiler herkeste farklı. 14 seneyi aşkındır saç sorunu yaşıyorum ama bu sene yaşadığım saç dökülmesini kafama çok fazla taktım. Çünkü artık bu noktadan sonra kelleşmeye adım adım ilerliyordum. Benim için psikolojik baskısı oldukça fazlaydı. Yani ilaçtan aldığım olumlu performans psikolojik yönden de beni fazlasıyla rahatlattı diyebilirim. Bunlar hep benim için olumlu etkenler. Eğer üzerimde ciddi yan etkiler görürsem anında ilacı da bırakırım tabi. Şuan için olumsuz bir problem yok.
dini açıdan demedim ben bilimsel kısmımızdan dişilikten ayrılan kısımdan  bahsettim erkek doğamızı kastettim dinsel bilgim yok ..saç ekmek günahmı vs bunlara yorumum yok saç ekmek harici ne günahlar işliyorlar onlara baksınlar:) yaratım deyince aklınıza din gelmesin .

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 11 Aralık 2017, 12:14:14 »
kullananların çoğu yan etki goruyorum diyor ama fda onaylı bir ilaç ama cinsiyet değiştirenler kullanıo falan bu gercek dısı andacur içio onlar hersey kararında bu işte fda onayı ona gore verio
emekli etken madde den bahsediyorum yeni nickin çok uzun kullanamadım .:) bu ilaçların bildiğim kadarıyla etkenleri aynı mg farklı

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 11 Aralık 2017, 13:17:49 »
fda aaten onayı etken maddeye veriri sanırım bell miktarda kullanılabilir der
saçları ekmeydi dersin

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 11 Aralık 2017, 20:52:55 »

dini açıdan demedim ben bilimsel kısmımızdan dişilikten ayrılan kısımdan  bahsettim erkek doğamızı kastettim dinsel bilgim yok ..saç ekmek günahmı vs bunlara yorumum yok saç ekmek harici ne günahlar işliyorlar onlara baksınlar:) yaratım deyince aklınıza din gelmesin .

Yaratılış dediğinizde karşınızdakini tanımıyorsanız ilk olarak dinleri çağrıştırır.  Ayrıca ben de bu tarz durumlar dini açıdan değerlendirmem zaten :). Ufak dozda alınan finasterid ile erkeksi doğanın kaybolacağını düşünmüyorum. O kadar abartılacak bir durum değil bana göre...

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #57 : 04 Mart 2018, 16:39:33 »
Değerli forum üyeleri,

Uzunca bir süre gerek iş tempomun yoğunluğu, gerekse bu süre içerisinde oluşacak durumu daha iyi analiz etme açısından yeni fotoğraf eklemiyordum. Yaklaşık 1 haftadır finasterid almayı kestim. Bunun nedeni ise kendime ilk olarak 6 ay kullanma kotası koymuş olmam ve daha sonrası da kullanmadıktan sonra bende ne gibi etki edecek olmasını merak ediyor olmam. Ayrıca saç ekimi konusunda da kararım devam ediyor, çünkü mevcut ilaçlar saçlarımı ne kadar korusa da ön hat düzgün olmadıkça bu sonuç beni tatmin etmeyecek ve mevcut ekimin mutlaka sıklaştırıcı bir ekimin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada biotin takviyesi almaya devam ediyorum. Zaman zaman finasterid kullanmadığım süre de buraya fotoğraf ekleyeceğim ve kullandığım süre ve kullanmadığım zamanlardaki farklılıkları (yalnızca saç açısından değil, genel olarak) tarafınıza aktarmayı planlıyorum. Umarım bir nebze de olsa birilerine faydalı olabiliyorumdur.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 04 Mart 2018, 18:18:58 »
saol
saçları ekmeydi dersin

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 07 Mart 2018, 18:26:05 »
Çok güzel bir fikir ve güzel bir paylaşım.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram