ben katılmıyorum size hormon değerleri çok önemlidir .kansere kadar gidecek yolları var..ayıca koray hocada devamlı kullan demiyor 6 ay vs..ben bu konuda üroloji uzmanlarını referans alırım saç eken doktorların bence finasteridle tek ilgisi saç kısmı..forumda bir doçentlik tezi paylaştım finasla ilgili deneyler uzun kullanımlar vs baya sağlam bir tezdi ve uzun kullanımlarda ciddi anlamda kötü hasarları olabilir kas kaybı özellikle jinekomasti yapıyorsa hemen bırakılmalı belli ki hormonlara zarar veriyor bu evreden sonra kas kaybı başlıyor bu bahsettiğim kas öyle vücut geliştiren sporcu kası değil .bildiğin vücudumuzda olan kas miktarı ..o kayıp genelde kanser hastalarında ve ağır enfeksiyonlarda görülür hepatit c gibi..bir diğer tehlikeli işaretse meni sıvılaşması saydamlığı buda belli ki hormonlarda oynama demek penis küçülmesine kadar gidebilir 5 6 yıllık kullanımlarda fare deneylerinde karşılanan bir süreçti bu penis küçülmesi yurt dışı forumlarında da penis küçülmesi yaşayanların yorumları olmuştu.. bunun için uzak durulmalı ha bu 6 ay 1 yıllık kullanmayla olmaz zaten çok az görülen yan etkiler ama sizi bulmayacak diye bir kural da yok..o yüzden halkın aklı fikri cinsellikte değil bu yoruma katılmam..çünkü olay sadece cinsellik değil genel vücuda olan yan etkileri..
Bu gibi durumlar yaşamamak adına ben de düzenli doktor kontrolünde ilacı kullanmayı planlıyorum. Yalnızca finasterid değil herhangi bir ilaç doktor kontrolünü olmadan kullanılmaması gerekli. Ben de kendi adıma bunu düzenli hale getirdim zaten. Kafamda ömür boyu bir ilaca bağlı kalmak yok. Kendi adıma bunları düşünüyorum ama finasterid ile ilgili yalnızca buradaki yorumları değil genel olarak araştırmalarımda insanların kullanamama sebebi cinsel yönden yanetkileri. İnsanlar bu riski almak istemiyorlar. Siz belirtmişsiniz, ben bir önceki yorumuma yazmamıştım ama benim de en büyük çekingenliğim kas kaybı durumu zaten. Şimdilik benim adıma bir problem yok, doktora gidip sonuçları da buraya paylaşacağım zaten. Bu kısa süre de bir sorununda tespit edileceğini sanmıyorum şuan için organlarıma yanetkisi var mı onu görmek istiyorum. Şunu da belirtimek lazım ki insan bünyesi kişiden kişiye değişiyor, revita şampuanda dahi vucütta alerjik reaksiyon oluşanlar derhal bırakmalı uyarısı bulunuyor. Kısacası benim buradaki paylaşımlarım insanları ilaca yönlendirmek değil, aksine oluşabilecek sorunları görebilmeleri. Forumdaki insanların büyük bir kısmını tenzih ediyorum ama insanlar saçekiminin oluşturacağı sonuçları takip etmekten bile aciz, bir ilacın detaylıca vereceği sonuçları araştıracağını pek düşünmüyorum. Minoxidil'in üzerinde "yüze kullanmayın" diye bir ibare var ama burada sakal için kullanmak isteyenlerden açılan konularda bir üyenin daha oluşabilecek yanetkisi üstüne yazdığı bir mesaj görmedim. Herkes saçı önce güçlendirdiğini sonra döktüğü üzerine yorumlar yapıyor, yani herkes kendi problemi üzerine odaklanmış durumda. Tabi sizleri tenzih ederek yazıyorum bunları.