Gönderen Konu: Saç ektirmeyi düşünüyorum  (Okunma sayısı 64264 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Saç ektirmeyi düşünüyorum
« Yanıtla #210 : 29 Eylül 2020, 07:10:16 »
Merhabalar son 6 aydır genetik saç dökülmesi yaşadığım için bu forumu keşif ettim ve gözüme en çok görünen siz olduğunuzdan dolayı biraz araştırıp bu konuyu buldum

Dökülmem sizin 2017’de ki saçlarınıza benziyor sadece biraz daha iyi bu yüzden tedavinizi denemek istiyorum rica etsem ürünleri nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?

Proscar,revita ve biotin.

Teşekkürler

Merhaba,

Proscar adlı ilaç prostat ilacıdır. Kullanmayı düşünmeden önce yan etkilerini mutlaka araşıtırın derim. İlaç olduğu içinde eczanelerde satılır. 1 tableti 5 mg olduğu için 4'e ya da 5'e bölünerek kullanılır. Propecia adlı saç için kullanılan ilaçta daha pahalı ve 1 mg olduğu için bölmeden tek tablet olarak kullanılır. Biotini de internet üzerinden ya da eczanelerden bulabilirsiniz. Vitamin takviyesi olduğu için muhtemelen internet üzerinde daha ucuza bulma şansınız vardır. Revita'da maalesef Türkiye'de artık satılmıyor. Ulaşabilirliği de zor Amerika'dan geldiği için. Farklı şampuan konuları var ama forum da. Araştırın mutlaka faydası olacak ürünü bulma şansınız var.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
« Yanıtla #211 : 21 Kasım 2020, 13:06:18 »
Sürecinizi baştan sona okudum çok güzel bilgiler var , bende yaklaşık 1.5 aydır proscar, xpecia, çinko , biotin kullanıyorum tepe bölgem iyi oldu, önlerde ekim zaten ... fakat sertleşme problemim oldu, libido biraz düştü birşey olmaz ona ama rahatsız olacağım şekilde sertleşme problemi yaşıyorum, xPeciayı bırakacağım bugün 1000 mg biotinimi 5000 mg çıkaracağım bakalım ne olacak 1 ay sonra

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #212 : 21 Kasım 2020, 20:26:29 »
Xpecia ile finasterid ağır olur zaten. Ben bir dönem elimde vardı ile takviye kullandım, saçlarımdaki kararmaya ben bile inanamamıştım. Bu kadar etkisi olunca yan etki yaşanıyor haliyle. Bu şekilde kullanılmaması lazım. Yan etki görüyorsanız da kullanmasanız daha iyi olabilir.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #213 : 19 Nisan 2021, 02:02:47 »
Selam Arkadaşlar,

Finasterid ile güncelleme yapmak istiyorum.

Finasterid kullandığım dönemler de hep aldığım aşırı kilolar yüzünden kullanmadığım dönemde diyete girdim, 2 ay gibi kısa sürede ideal kiloma ulaştım. Normal de kilo alan birisi değilim ama 3 sene de hep finasterid kullandığımda aldığım kilolar dikkatimi çekiyordu. Zaten finasteridin yağlanmaya olan etkisinin farkındayım, bu zaten finasteridi araştıran herkesin bildiği bir gerçek. Ama tabi takviyeyi kullandığım için hep olumlu tarafından bakmaya çalıştığım gerçeği de vardı. Bu yüzden yeniden kullandığımda kilo artışı yaşarsam foruma yazma kararı almıştım. Açıkcası finasterid kullandığımda yeniden 3 - 4 kilo aldım. Spor yaparken hafif bir halsizlikte yaşadım. Bu halsizlik beslenme düzenimi değiştirdiğim için mi, yoksa finasteridden kaynaklı mı bilmiyorum. Ama bana kalırsa finasteridin yan etkilerini yaşadığım söylenebilir. Zaten bende ufak bir jinekomasti de yapmıştı. Yani uzun lafın kısası arkadaşlar finasterid kullanımında halsizlik, kilo artışı ve iştahınızda artıyorsa muhtemelen finasteridin yan etkilerini yaşıyorsunuz demektir. 1 - 2 ay kadar daha finasterid kullanırken kilo kontrolü yapmaya çalışacağım ve durumu bu konuya yazacağım.

Herkese iyi forumlar...

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #214 : 29 Mayıs 2021, 18:34:53 »

Arkadaşlar kusura bakmayın kendim unutmamak adına konuya güncelleme yapmak istiyorum. Revita şampuan bugün itibariyle bitti. Ekim süresi boyunca 4 ay kullanmadım, yani tahmini olarak 1.5 sene gün aşırı kullanmama rağmen dayandı. Yeni bir kutuya bugün itibariyle başlıyorum, bitiş tarihini takip etmek adına buraya böyle bir mesaj bıraktım :). Tekrardan konuyu takip edenler varsa kusura bakmasın lütfen...

DmitriAhmedov

• Sr. Member
« Yanıtla #215 : 30 Mayıs 2021, 03:05:57 »
Arkadaşlar kusura bakmayın kendim unutmamak adına konuya güncelleme yapmak istiyorum. Revita şampuan bugün itibariyle bitti. Ekim süresi boyunca 4 ay kullanmadım, yani tahmini olarak 1.5 sene gün aşırı kullanmama rağmen dayandı. Yeni bir kutuya bugün itibariyle başlıyorum, bitiş tarihini takip etmek adına buraya böyle bir mesaj bıraktım :). Tekrardan konuyu takip edenler varsa kusura bakmasın lütfen...
Ağa eski fotoların hiç biri gözükmüyor neden
  • Yaşınız 25

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #216 : 30 Mayıs 2021, 03:18:45 »
Ağa eski fotoların hiç biri gözükmüyor neden

Kullandığım fotoğraf sağlayıcı kullanımını durdurduğu için, bende eski fotoğrafları 10. sayfa da toplu olarak yeniden eklemiştim.

DmitriAhmedov

• Sr. Member
« Yanıtla #217 : 30 Mayıs 2021, 03:29:28 »
Kullandığım fotoğraf sağlayıcı kullanımını durdurduğu için, bende eski fotoğrafları 10. sayfa da toplu olarak yeniden eklemiştim.
Ekimle beraber 10 numara saçlarınız olur heralde çok güzel toparlamış
  • Yaşınız 25

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #218 : 30 Mayıs 2021, 13:37:09 »
Ekimle beraber 10 numara saçlarınız olur heralde çok güzel toparlamış

Ekim yaptırdım zaten neredeyse 1 sene oldu :). Ben unutuyorum kullandığım takviyelerin sürelerini o yüzden bu konuya yazıyorum. Hem takip edenler için bilgi oluyor hem de benim için bir nevi arşiv oluyor...

DmitriAhmedov

• Sr. Member
« Yanıtla #219 : 30 Mayıs 2021, 18:25:53 »
Ekim yaptırdım zaten neredeyse 1 sene oldu :). Ben unutuyorum kullandığım takviyelerin sürelerini o yüzden bu konuya yazıyorum. Hem takip edenler için bilgi oluyor hem de benim için bir nevi arşiv oluyor...
Ekim gibi durmuyor o yüzden anlayamadım Ekim konunuz varmı
  • Yaşınız 25

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #220 : 30 Mayıs 2021, 18:33:20 »

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #221 : 19 Eylül 2021, 02:54:31 »
Selam Arkadaşlar,

Bu aralar biraz vitamin takviyeleri ile alakalı fazla mesajlar alıyorum. Bir konuyu açıklık getirmek isterim genetik saç dökülmesinde vitaminlerin rolleri yok denecek kadar azdır. Ben günlük yaşantımda çok düzenli beslenen birisi değilim. Hassas bağırsak sendromu hastalığı da olduğu için, sebze, meyve ve tahıl ürünlerini çok tüketemiyorum. Kısacası düzensiz ve kötü beslenen birisiyim. Bu yüzden ben bazı vitamin takviyeleri ile saçımın sağlıklı olması için vitaminler kullanıyorum. Bu kullandığım vitaminleri genetik dökülmeyi durdurması için değil, saçımı canlı ve sağlıklı göstermek için kullanıyorum. Bu takviyeler de çinko, magnezyum, aşırıya kaçmamakla beraber kalsiyum, d3 vitamini ve sivilce sorunu yaptığı sürece biotin. Saçın dökülmesini durdurmak için zaten finasterid kullanıyorum. Bu hafta yan etki yaptığı için ara vermek zorunda kaldım ve arada saç diplerimde yanmalar olduğunda, saçımı canlı tutmak için bu vitaminleri kullanıyorum. Coronadan dolayı doktora gidip kontrollerimi yapmadığım için düzenli vitamin kullanımına ara vermiştim. Kafama göre devamlı vitamin kullanmakta istemiyorum. Yani kısacası yaşadığım deneyimler ile birlikte vitaminin benim gözümde daha doğrusu bana olan etkisi, vücuduma sağladığı pozitif etki ve saçın canlı tutmasına olan etkisinden ibarettir. Eğer ayrı ayrı vitamin kullanmasaydım saç için priorin, perfectil vitamin bunları finasterid bile kullanırdım. Sürekli fikirlerimin değişmesinin sebebi de, tedavilerim de büyük oranda deneme ve yanılma yöntemi ile sürdürmemden kaynaklı. Bu nedenle konuyu takip edenler varsa istikrar olmamasının nedeni bu yüzden. Ayrıca fazla vitamin kullanımınında zararlı olduğu unutulmamalı. Bu yüzden ara ara test yaptırıp vitamin değerlerine baktırmak önemli.

Son olarak imzam da yazmasına rağmen yine belirtmek isterim yazdıklarım tedavi tavsiyesi değildir...

ibray27

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #222 : 22 Eylül 2021, 18:05:09 »
Çok teşekkür ederiz verdiğin ve kattığın bilgiler  için. uzun dönem finasterid kullanmıştın bi sıkıntı olmamıştı ne yan etki gördün şimdi

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #223 : 23 Eylül 2021, 01:33:34 »
Kendimi halsiz hissettim çok ve hafıza bulanıklığı yaşamaya başladım. Şuan 3 hafta olacak yan etkiler kullanmayınca geçiyor bende. O nedenle her zaman mezoterapi tarzı işe yarayan bir alternatif bulabilirsem geçmeyi düşünüyorum. En azından finasterid oranını azaltıp 0.5 mg olabilir ya da 0.25 mg dutasterid mezoterapisi ile saçlara destek olabilirsem bu tarz yan etkileri de yaşamadan belki de daha güçlü korumaya alabilirim saçlarımı.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #224 : 23 Eylül 2021, 11:57:45 »
 %5 minoxidil   kullanmak istemiyen için  iyi  bir alternatif  Alpecin Caffeine Liquid   yapılan test  lerde Kafein içeren Alpecin Kafein Sıvıları 6 ay kullanıldıktan sonra “aktif” saç oranının %11 oranında arttığı bulundu. Minoksidil (%5) kullanımı %12'lik bir iyileşme ile sonuçlanmıştır.

Facebook Twitter Instagram