Selam Arkadaşlar,
Bu aralar biraz vitamin takviyeleri ile alakalı fazla mesajlar alıyorum. Bir konuyu açıklık getirmek isterim genetik saç dökülmesinde vitaminlerin rolleri yok denecek kadar azdır. Ben günlük yaşantımda çok düzenli beslenen birisi değilim. Hassas bağırsak sendromu hastalığı da olduğu için, sebze, meyve ve tahıl ürünlerini çok tüketemiyorum. Kısacası düzensiz ve kötü beslenen birisiyim. Bu yüzden ben bazı vitamin takviyeleri ile saçımın sağlıklı olması için vitaminler kullanıyorum. Bu kullandığım vitaminleri genetik dökülmeyi durdurması için değil, saçımı canlı ve sağlıklı göstermek için kullanıyorum. Bu takviyeler de çinko, magnezyum, aşırıya kaçmamakla beraber kalsiyum, d3 vitamini ve sivilce sorunu yaptığı sürece biotin. Saçın dökülmesini durdurmak için zaten finasterid kullanıyorum. Bu hafta yan etki yaptığı için ara vermek zorunda kaldım ve arada saç diplerimde yanmalar olduğunda, saçımı canlı tutmak için bu vitaminleri kullanıyorum. Coronadan dolayı doktora gidip kontrollerimi yapmadığım için düzenli vitamin kullanımına ara vermiştim. Kafama göre devamlı vitamin kullanmakta istemiyorum. Yani kısacası yaşadığım deneyimler ile birlikte vitaminin benim gözümde daha doğrusu bana olan etkisi, vücuduma sağladığı pozitif etki ve saçın canlı tutmasına olan etkisinden ibarettir. Eğer ayrı ayrı vitamin kullanmasaydım saç için priorin, perfectil vitamin bunları finasterid bile kullanırdım. Sürekli fikirlerimin değişmesinin sebebi de, tedavilerim de büyük oranda deneme ve yanılma yöntemi ile sürdürmemden kaynaklı. Bu nedenle konuyu takip edenler varsa istikrar olmamasının nedeni bu yüzden. Ayrıca fazla vitamin kullanımınında zararlı olduğu unutulmamalı. Bu yüzden ara ara test yaptırıp vitamin değerlerine baktırmak önemli.
Son olarak imzam da yazmasına rağmen yine belirtmek isterim yazdıklarım tedavi tavsiyesi değildir...