Gönderen Konu: Saç ektirmeyi düşünüyorum  (Okunma sayısı 64296 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Saç ektirmeyi düşünüyorum
« Yanıtla #120 : 23 Haziran 2019, 04:48:01 »
Fin ilk günler acayip uyku halsizlik tarzı kafa karışıklığı gibi bişeler yaptı.. Sonraları bunlar çok çok hafifledi ilacı aldıktan 2 3 saat sonra zaten uyku vs kalmıyo.. Finasterid öncesi ince zayıf 5 10 mm aralığında çok saç dökülüyodu. Şuan sadece kalın siyah uzun saçlar dökülüyor. Aralarda muhakkak vardır ama çok çok azdır herhalde göremiyorum çünkü.   :D jinekomasti ilk 15 gün sonunda biraz belirdi o şekilde kaldı.(öncesinde kabak çekirdeği yağı yakı otu xpecia vs kullandım etkisi var mıdır bilmem)  Umarım ilerlemez rapçiler gibi giyinmek durumunda kalmam 😀 şuan 2 ayı tamamlayıp duruma göre kullanıp kullanmama kararı veririm diye düşünüyorum.. Topikal olarak 1 kutu minoxil kullandım kaşıntı ve küçük sivilceler yaptı bıraktım.. Ama Topikal bişeyler kullanmam gerekecek herhalde minoxil dutasterid karışımı gibi veya miracle losyon olabilir.. Keşke zamanında saç dökülmesine karşı araştırmalar yapsaydım saçların geri gelmesi çok zormuş 😄herkese kolay gelsin..

Finasterid kullanımında yanetkileri arasında insanları depresyona soktuğu ile ilgili bir konu paylaştım buradan görebilirsiniz. Uykusuzluk, halsizlik depresif belirtiler olabilir. Kullanacaksanız doktor kontrolünde kullanın derim ben. Minoxil yara alerji yapmışsa muhtemelen içeriğindeki alkol cildinize zarar veriyordur. Bu tarz solüsyonlarda alkol oluyor genelde dermatit ve egzama yapabilir yine dikkatli olun derim ben. Dökülme olduğu için haliyle önlem almak istiyorsunuz anlıyorum ancak saç için kullanılan ilaçların yanetkileri yaşanıyorsa gerçekten kullanılmaması daha doğru bir seçenek geliyor bana.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Denemelik

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #121 : 24 Haziran 2019, 20:17:12 »
onizuka eikichi,

Selam başkan. Saç dökülmesinde güzel başarı elde etmişsin gerçekten. Şuan yaklaşık 1,5 yıl olmuş sanırım finasterid e başlaman.. Hala devam ediyomusun yan etki vs saçların şuan ki durumu nedir acaba merak ettim.. Bende yaklaşık 1ay 10 gün falan oldu başlayalı Fin e ufaktan jinekomasti oluştu cinsel açıdan sıkıntı yok. Saçlara da şuan pek etkisini göremedim sanki.. Dökülme var günde 50 tel rahat vardır. Bu durum normalmidir sence etkisini ne zamn görmeye başlamıştın sen?
İyi akşamlar..

Selamlar

1.5 yılda sürekli kullanmadım finasteridi bırak/başla ile ara vererek kullandım. Şuan kullanıma devam ediyorum son gönderdiğim fotoğraflardan farklı bir görüntü oluşmadığı için bir süredir fotoğraf eklemedim. Yanetkileri herkes cinsel açıdan düşünüyor, bende de cinsel açıdan sorun olmadı. Olsa zaten bende kullanmazdım. Jinekomasti oluştu ise size tavsiyem kullanmamanız yönünde çünkü kullandıkça jinekomasti artabilir ve bu da sizi mutsuz edebilir. Ne kadar artacağını kestiremezsiniz çünkü. Bende jinekomasti de yapmadı bunu da söylemek isterim. Dökülme illa ki oluyor burada asıl sorun dökülme kopmaya dayalı dökülmemi, yoksa minyatürleşmeden kaynaklı saç dökülmesi mi. Bende de saçlarımı yıkarken saç dökülmesi yaşıyorum ve bugüne kadar bu tarz dökülmeleri hiç umursamadım. Çünkü biliyorum ki dhtden kaynaklı bir dökülme yaşamıyorsam o saç geri gelecek. Tabi bende saç dökülmesi olduğu zaman saç diplerimde yanma hissediyorum. Mesela finasteridi ilk kullanırken bu yanmalar şiddetli oluyordu! Yani saç dökülmesi ilk haftalarda oluyorsa normal bir durum diyebilirim. Dediğim gibi sizin için sıkıntı jinekomasti yapması! Bu durum da kullanırken iyi düşünün derim.

=================================>>>

Bu mesajı yazmışken şunu da konuya ekleyeyim, merak ettiğim için hair forte spreyde vardı saçlarıma günde 3 fıs kullanmaya başladım. Yaklaşık 5 gündür nasıl bir dökme ya da nasıl bir etki ediyor açıkcası merak ediyorum. Tecrübelerimi yeniden bu konuya aktarmayı planlıyorum.

Şuan için aldığım takviyeler;

Finasterid
Biotin 5 mg
Hair Forte
B12
D3
Balık Yağı
Revita Şampuan

Saç dökülmesi tamamen durdu diyebilirim ancak hair forte kullanırken şunu farkettim yüksek dozajlı bu takviyeler saçları döker gibime geliyor. Ayrıca agresif saç dökülmesi yaşayan biri bu takviyeyi kullanmaya başlarsa muhtemelen dökülme şiddeti artabilir. İşe yarıyor mu şuan için bir şey söylemek güç ilerleyen haftalarda konuya güncelleme yaparım.

Ayrıca konuyu okuyan arkadaşlar bu tarz tecrübelerinizi foruma ekleyin ki sizin gibi aynı sıkıntıyı çeken insanlara faydası olsun. Bencil olmayın lütfen! Forumdan faydalanıp gitmek yerine sizinle aynı sorunu yaşayan buradaki kitleye yardımcı olun. Unutmayın hepimiz aynı dertten muzdaripiz...

Hair Forteyi sadece şakaklarda mı kullanacaksınız yoksa tüm üst kısım için mi ?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #122 : 24 Haziran 2019, 23:44:38 »
onizuka eikichi,

Selam başkan. Saç dökülmesinde güzel başarı elde etmişsin gerçekten. Şuan yaklaşık 1,5 yıl olmuş sanırım finasterid e başlaman.. Hala devam ediyomusun yan etki vs saçların şuan ki durumu nedir acaba merak ettim.. Bende yaklaşık 1ay 10 gün falan oldu başlayalı Fin e ufaktan jinekomasti oluştu cinsel açıdan sıkıntı yok. Saçlara da şuan pek etkisini göremedim sanki.. Dökülme var günde 50 tel rahat vardır. Bu durum normalmidir sence etkisini ne zamn görmeye başlamıştın sen?
İyi akşamlar..

Selamlar

1.5 yılda sürekli kullanmadım finasteridi bırak/başla ile ara vererek kullandım. Şuan kullanıma devam ediyorum son gönderdiğim fotoğraflardan farklı bir görüntü oluşmadığı için bir süredir fotoğraf eklemedim. Yanetkileri herkes cinsel açıdan düşünüyor, bende de cinsel açıdan sorun olmadı. Olsa zaten bende kullanmazdım. Jinekomasti oluştu ise size tavsiyem kullanmamanız yönünde çünkü kullandıkça jinekomasti artabilir ve bu da sizi mutsuz edebilir. Ne kadar artacağını kestiremezsiniz çünkü. Bende jinekomasti de yapmadı bunu da söylemek isterim. Dökülme illa ki oluyor burada asıl sorun dökülme kopmaya dayalı dökülmemi, yoksa minyatürleşmeden kaynaklı saç dökülmesi mi. Bende de saçlarımı yıkarken saç dökülmesi yaşıyorum ve bugüne kadar bu tarz dökülmeleri hiç umursamadım. Çünkü biliyorum ki dhtden kaynaklı bir dökülme yaşamıyorsam o saç geri gelecek. Tabi bende saç dökülmesi olduğu zaman saç diplerimde yanma hissediyorum. Mesela finasteridi ilk kullanırken bu yanmalar şiddetli oluyordu! Yani saç dökülmesi ilk haftalarda oluyorsa normal bir durum diyebilirim. Dediğim gibi sizin için sıkıntı jinekomasti yapması! Bu durum da kullanırken iyi düşünün derim.

=================================>>>

Bu mesajı yazmışken şunu da konuya ekleyeyim, merak ettiğim için hair forte spreyde vardı saçlarıma günde 3 fıs kullanmaya başladım. Yaklaşık 5 gündür nasıl bir dökme ya da nasıl bir etki ediyor açıkcası merak ediyorum. Tecrübelerimi yeniden bu konuya aktarmayı planlıyorum.

Şuan için aldığım takviyeler;

Finasterid
Biotin 5 mg
Hair Forte
B12
D3
Balık Yağı
Revita Şampuan

Saç dökülmesi tamamen durdu diyebilirim ancak hair forte kullanırken şunu farkettim yüksek dozajlı bu takviyeler saçları döker gibime geliyor. Ayrıca agresif saç dökülmesi yaşayan biri bu takviyeyi kullanmaya başlarsa muhtemelen dökülme şiddeti artabilir. İşe yarıyor mu şuan için bir şey söylemek güç ilerleyen haftalarda konuya güncelleme yaparım.

Ayrıca konuyu okuyan arkadaşlar bu tarz tecrübelerinizi foruma ekleyin ki sizin gibi aynı sıkıntıyı çeken insanlara faydası olsun. Bencil olmayın lütfen! Forumdan faydalanıp gitmek yerine sizinle aynı sorunu yaşayan buradaki kitleye yardımcı olun. Unutmayın hepimiz aynı dertten muzdaripiz...

Hair Forteyi sadece şakaklarda mı kullanacaksınız yoksa tüm üst kısım için mi ?

Şakaklarımdaki oluşan boşluğu ekim harici geri getirmem mümkün değil. Çünkü o boş kısım çok uzun zamandır yok. Saçlarımın ön ve orta bölümü için günlük 3 fısı geçmeyeceği şekilde kullanıyorum. Etki durumuna göre farklı bir planlama da yapabilir, ya da kullanımını bırakabilirim. Paylaşacağım zaten olumlu ya da olumsuz tecrübelerimi burada.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Musollini

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #123 : 25 Haziran 2019, 01:38:37 »
abi koray hoca bu saçın neresine 5000 ekecek ben anlamadım valla maşallah çok güzel saçların var yerinde olsam(anladığım kadarıyla durum da müsait) muttalip hocaya giderim max 2000 greftle saçlarını baştan yaratır..

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #124 : 25 Haziran 2019, 02:02:51 »
abi koray hoca bu saçın neresine 5000 ekecek ben anlamadım valla maşallah çok güzel saçların var yerinde olsam(anladığım kadarıyla durum da müsait) muttalip hocaya giderim max 2000 greftle saçlarını baştan yaratır..

5000 greft eskiden önermişlerdi finasterid kullanımdan sonra orta hatta kadar sıklaştırma ve ön çizgi düzenlemesine 2400 greft demişlerdi. Ben çok yoğun bir saç istediğimi belirttiğim için 5000 greft önermiş olabilirler. Mutallip Hoca 1500 greft önermişti sanırım. Ben ön hatta ekim yaptıracaksam 1800 - 2000 greft üstüne çıkmayı zaten şu aşamada düşünmüyorum. 2000 greft de aslında fazla, çünkü ben mevcut saç çizgimi öne çektirmeyi pek düşünmüyorum ilerisi için rezerv kalması adına.

altımaymunüstüay

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #125 : 27 Haziran 2019, 00:05:25 »
hocam öncelikle iyi günler. İletilerinizi baştan sona okudum. Kullanmadan öncesiyle en son attığınız fotoğraflar arasında muazzam bir fark var. tepe açıklığınız yok olmuş resmen. Neredeyse hiç açıklık kalmamış. Sizin adınıza çok sevindim. Artık takviyelerin etkisi mi yoksa stres durumunuzun azalması mı bilmiyorum :) Lakin kullandığınız takviyelerle ilgili değinmediğiniz bir konu var. Özellikle biotin vücutta kıllanma falan yaptı mı acaba? benim önümüzdeki ay ekim operasyonu var. Ekimden sonra biotin 5000 kesinlikle  ve isteğe bağlı proscar kullanabileceğimi söylediler. Tabi ki doktor kontrolünde. Benim vücutta nickten belli olduğu gibi kıllı ve ince kıllar da kalınlaşmaya meyilli :D bundan dolayı biotin kafamda sorular yaratıyor.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #126 : 27 Haziran 2019, 01:11:59 »
hocam öncelikle iyi günler. İletilerinizi baştan sona okudum. Kullanmadan öncesiyle en son attığınız fotoğraflar arasında muazzam bir fark var. tepe açıklığınız yok olmuş resmen. Neredeyse hiç açıklık kalmamış. Sizin adınıza çok sevindim. Artık takviyelerin etkisi mi yoksa stres durumunuzun azalması mı bilmiyorum :) Lakin kullandığınız takviyelerle ilgili değinmediğiniz bir konu var. Özellikle biotin vücutta kıllanma falan yaptı mı acaba? benim önümüzdeki ay ekim operasyonu var. Ekimden sonra biotin 5000 kesinlikle  ve isteğe bağlı proscar kullanabileceğimi söylediler. Tabi ki doktor kontrolünde. Benim vücutta nickten belli olduğu gibi kıllı ve ince kıllar da kalınlaşmaya meyilli :D bundan dolayı biotin kafamda sorular yaratıyor.

Hayır o tarz bir problem yaşamadım.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #127 : 27 Haziran 2019, 01:31:36 »
Konuya flood olacak kusura bakmayın ama atlamadan yazayım finasteridi bugün itibariyle kesiyorum. Bir süre hair forte ile devam etmeyi planlıyorum. Saç dökülmesini ne kadar frenlesede sonsuza kadar finasterid kullanmayı düşünmediğim için böyle bir karar aldım. Hair forte spreyi de sürekli kullanmayı düşünmüyorum etki derecesini merak ettiğim için bir süre kullanacağım. Bu hafta içinde saçların mevcut durumunun fotoğrafını konuya eklerim. Hepinize bol saçlı günler... :)

Musollini

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #128 : 27 Haziran 2019, 03:35:54 »
Abi yakın zamanda ektireceksen bırakmasaydın keşke

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #129 : 27 Haziran 2019, 05:16:38 »
Abi yakın zamanda ektireceksen bırakmasaydın keşke

Ekim yaptıracağım zamanlarda yeniden kullanırım. Bakalım ekim konusunda da halen kesin karar vermiş değilim. Bu sene sonuna kadar kullanmamayı düşünüyorum finasteridi. Yazın ekim yaptırma düşüncesi zaten kafamda yok.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #130 : 30 Haziran 2019, 08:52:07 »

Evet arkadaşlar saçlarımın son hali üstte yer almaktadır. Bu hafta hair forte kullanmaya başladım, finasteridin yerini tutacağını asla düşünmüyorum ancak ara verdiğim dönemlerde böyle bir takviye denemek istedim. Hair forte spreyden istediğim verimi alamazsam revitanın sprectral f7 spreyini ya da Amerika'dan rogaine getirtmeyi düşünüyorum. Çok da umutlu değilim açıkcası hair forte spreyden! Kullanma amacım minyatürleşmiş saçlarım çok var onların güçlenmesi amacıyla kullanıyorum. Fotoğraflarda minyatürleşen saçları göremiyorsunuz ama açılan sol tarafta ve orta hatta böyle bir problem mevcut. Ekim yaptırsam dahi o kısma girildiğinde minyatürleşen bu saçları kaybetme riskim var! Bu nedenle topikal spreyin neler yapacağını merak ediyorum.

Şuan için kullandığım takviyeler

B12
Biotin 5 mg
Balık Yağı
D3
Hair Forte

Bu arada hair forte kullandığım için hafta da 2 - 3 kez ducray şampuan kullanıyorum. Ama günlük mutlaka revita şampuanı da kullanmaya devam ediyorum.

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #131 : 01 Temmuz 2019, 08:14:38 »
Dostum saçların çok sağlıklı görünüyo, hair forteye hiç başlamasan mı? Cok da umutlu da degilsin zaten.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #132 : 01 Temmuz 2019, 10:32:42 »
Dostum saçların çok sağlıklı görünüyo, hair forteye hiç başlamasan mı? Cok da umutlu da degilsin zaten.

Düşük dozajlı sprey kullanımı saçları döngüye sokmayacağını düşünerek kullanıyorum. Standartı sabah 6 fıs akşam 6 fıs ben günde 3 - 4 fıs kullanıyorum. Finasteridi kestiğimde saçlar bir süre sonra dökülmeye başlayacak ben ömür boyu finasterid kullanmayı düşünmüyorum. Hayatta bazen riskte almak lazım. Ben ilk riski finasterid kullanarak yaptım şimdi de bunu deniyorum bakalım. Düşünüp mesaj attığın için teşekkür ederim.

müneccim

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #133 : 21 Temmuz 2019, 16:58:32 »
Konuya flood olacak kusura bakmayın ama atlamadan yazayım finasteridi bugün itibariyle kesiyorum. Bir süre hair forte ile devam etmeyi planlıyorum. Saç dökülmesini ne kadar frenlesede sonsuza kadar finasterid kullanmayı düşünmediğim için böyle bir karar aldım. Hair forte spreyi de sürekli kullanmayı düşünmüyorum etki derecesini merak ettiğim için bir süre kullanacağım. Bu hafta içinde saçların mevcut durumunun fotoğrafını konuya eklerim. Hepinize bol saçlı günler... :)

kaç sene kullandınız finasteridi merak ettim bakalım şimdiden sonra ne farkedecek.
bende 3 senedir kullanıyorum bırakmaya cesaret edemiyorum doğrusu çünkü kullandığım süre içerisinde dökülmem çok azaldı .

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #134 : 21 Temmuz 2019, 21:54:49 »
kaç sene kullandınız finasteridi merak ettim bakalım şimdiden sonra ne farkedecek.
bende 3 senedir kullanıyorum bırakmaya cesaret edemiyorum doğrusu çünkü kullandığım süre içerisinde dökülmem çok azaldı .

Yaklaşık 2 sene içerisinde 6 ay arayla kullan bırak şeklinde kullandım finasteridi yani daha önceden de 6 ay kullanmadığım oldu. Konuyu detaylıca incelerseniz kullanmadığım dönemlerdeki fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Şuan hair forte sprey kullanıyorum arada saw palmetto ile destek olmaya çalışacağım. Artık ekim yaptıracağım dönem finasterid kullanmaya başlarım diye düşünüyorum. Şuan için rahatsız eden bir dökülme de yaşamıyorum. Tabi finasterid kullanırken bende de hiç dökülme olmuyor. Size şöyle bir öneri verebilirim, finasteridi bırakmayı düşünüyorsanız kademeli olarak bırakın. Ya mg düşürün ya da her gün kullanacağınıza hafta da 4 gün 3 gün 2 gün bu şekilde bırakın. Ben ilk bıraktığımda ani bir dökülme yaşamıştım kademeli olarak bıraktığımda işler daha yolunda gitmişti. Ya da farklı bir destekleyici ürün kullanın. Ben şuan hair forte ile bunu sağlamaya çalışıyorum.

Facebook Twitter Instagram