onizuka eikichi,
Selam başkan. Saç dökülmesinde güzel başarı elde etmişsin gerçekten. Şuan yaklaşık 1,5 yıl olmuş sanırım finasterid e başlaman.. Hala devam ediyomusun yan etki vs saçların şuan ki durumu nedir acaba merak ettim.. Bende yaklaşık 1ay 10 gün falan oldu başlayalı Fin e ufaktan jinekomasti oluştu cinsel açıdan sıkıntı yok. Saçlara da şuan pek etkisini göremedim sanki.. Dökülme var günde 50 tel rahat vardır. Bu durum normalmidir sence etkisini ne zamn görmeye başlamıştın sen?
İyi akşamlar..
Selamlar
1.5 yılda sürekli kullanmadım finasteridi bırak/başla ile ara vererek kullandım. Şuan kullanıma devam ediyorum son gönderdiğim fotoğraflardan farklı bir görüntü oluşmadığı için bir süredir fotoğraf eklemedim. Yanetkileri herkes cinsel açıdan düşünüyor, bende de cinsel açıdan sorun olmadı. Olsa zaten bende kullanmazdım. Jinekomasti oluştu ise size tavsiyem kullanmamanız yönünde çünkü kullandıkça jinekomasti artabilir ve bu da sizi mutsuz edebilir. Ne kadar artacağını kestiremezsiniz çünkü. Bende jinekomasti de yapmadı bunu da söylemek isterim. Dökülme illa ki oluyor burada asıl sorun dökülme kopmaya dayalı dökülmemi, yoksa minyatürleşmeden kaynaklı saç dökülmesi mi. Bende de saçlarımı yıkarken saç dökülmesi yaşıyorum ve bugüne kadar bu tarz dökülmeleri hiç umursamadım. Çünkü biliyorum ki dhtden kaynaklı bir dökülme yaşamıyorsam o saç geri gelecek. Tabi bende saç dökülmesi olduğu zaman saç diplerimde yanma hissediyorum. Mesela finasteridi ilk kullanırken bu yanmalar şiddetli oluyordu! Yani saç dökülmesi ilk haftalarda oluyorsa normal bir durum diyebilirim. Dediğim gibi sizin için sıkıntı jinekomasti yapması! Bu durum da kullanırken iyi düşünün derim.
=================================>>>Bu mesajı yazmışken şunu da konuya ekleyeyim, merak ettiğim için hair forte spreyde vardı saçlarıma günde 3 fıs kullanmaya başladım. Yaklaşık 5 gündür nasıl bir dökme ya da nasıl bir etki ediyor açıkcası merak ediyorum. Tecrübelerimi yeniden bu konuya aktarmayı planlıyorum.
Şuan için aldığım takviyeler;
Finasterid
Biotin 5 mg
Hair Forte
B12
D3
Balık Yağı
Revita Şampuan
Saç dökülmesi tamamen durdu diyebilirim ancak hair forte kullanırken şunu farkettim yüksek dozajlı bu takviyeler saçları döker gibime geliyor. Ayrıca agresif saç dökülmesi yaşayan biri bu takviyeyi kullanmaya başlarsa muhtemelen dökülme şiddeti artabilir. İşe yarıyor mu şuan için bir şey söylemek güç ilerleyen haftalarda konuya güncelleme yaparım.
Ayrıca konuyu okuyan arkadaşlar bu tarz tecrübelerinizi foruma ekleyin ki sizin gibi aynı sıkıntıyı çeken insanlara faydası olsun. Bencil olmayın lütfen! Forumdan faydalanıp gitmek yerine sizinle aynı sorunu yaşayan buradaki kitleye yardımcı olun. Unutmayın hepimiz aynı dertten muzdaripiz...