Gönderen Konu: Saç ektirmeyi düşünüyorum  (Okunma sayısı 64345 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Saç ektirmeyi düşünüyorum
« Yanıtla #60 : 13 Mart 2018, 20:18:05 »
Yalnız arkadaşlar bu tarz takviyeleri alırken aniden bırakmamak lazımmış, ben dozaj azaltarak bırakmaya karar verdim. Bu kararı almamda ki sebep ise saçlarımın cansızlaştığını hissetmem oldu. Bu nedenle benim gibi planlama yapacak arkadaşlar var ise bu durumu göz önüne almalarını tavsiye ederim. Bu minoxil döngüsü gibi değil, vucüt 6 ay boyunca alıştığı için bu takviyeye aniden bırakmak ister istemez hafif de olsa etkiliyor saçları.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #61 : 15 Mart 2018, 17:27:48 »
Evet mantıklı yavaş yavaş kesmek daha doğru olucaktır.
Global Moderator

MeetYourMaker

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 21 Mart 2018, 15:09:55 »
Yalnız arkadaşlar bu tarz takviyeleri alırken aniden bırakmamak lazımmış, ben dozaj azaltarak bırakmaya karar verdim. Bu kararı almamda ki sebep ise saçlarımın cansızlaştığını hissetmem oldu. Bu nedenle benim gibi planlama yapacak arkadaşlar var ise bu durumu göz önüne almalarını tavsiye ederim. Bu minoxil döngüsü gibi değil, vucüt 6 ay boyunca alıştığı için bu takviyeye aniden bırakmak ister istemez hafif de olsa etkiliyor saçları.

bu konuda danıştığım ünlü bir profesör eğer yan etki görüyorsanız doz azaltmadan "cold turkey" denilen tipte, yani bir anda kesilmesinin daha uygun olduğunu söyledi. eğer bir yan etkisini görmüyorsanız doz azaltarak da bırakabilirsiniz. finas zaten 0.2 mg alındığında da 1 mg ile aynı etkiyi yapıyor ve "flat dosage response"'a sahip, yani miktarı azaltarak etkisini azaltmıyorsunuz da diyebiliriz.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 01 Nisan 2018, 12:00:56 »

bu konuda danıştığım ünlü bir profesör eğer yan etki görüyorsanız doz azaltmadan "cold turkey" denilen tipte, yani bir anda kesilmesinin daha uygun olduğunu söyledi. eğer bir yan etkisini görmüyorsanız doz azaltarak da bırakabilirsiniz. finas zaten 0.2 mg alındığında da 1 mg ile aynı etkiyi yapıyor ve "flat dosage response"'a sahip, yani miktarı azaltarak etkisini azaltmıyorsunuz da diyebiliriz.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben yan etkisinden ziyade, farkında olmadan bünyemde bir negatif bir etkisi olmuş mu onu görmek istiyorum. Saç ekimi yaptırdığımda yeniden tekrar kullanacağım zaten. Elbette kullandıktan önce ve sonra ne gibi farklılıklar oluştuğunu da buraya aktaracağım.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #64 : 21 Haziran 2018, 21:07:07 »
Evet arkadaşlar,

Yaklaşık 2 - 2,5 aydır finansterid kullanmıyorum, düzensiz olarak da biotin kullandım (normalde hergün düzenli olarak kullanıyordum) dün 2 gün önce saçlarımı kestirdim son durum bu halde. Şampuan olarak halen revitayı kullanıyorum ve revita cor bakım kremini de 2 aydır kestim. Bu süre zarfında finasteridin yapmış olduğu hafıza bulanıklığı kesin olarak bitti. Fiziksel olarak herhangi başka bir yanetkisi yaşamadığımı da bu süre zarfında söyleyebilirim. Ama şu bir gerçek ki finasterid ve kullandığım yan bakım ürünleri saçlara inanılmaz destek sağlıyorlar. Saç ekimi yaptığımda sanırım bu takviyelere düzenli olarak devam edeceğim. Eğer saçlarınız dönem dönem dökülmelerde agresif bir hal alıyorsa finansteridi bu dökülme zamanlarına göre ayarlayıp saçlarınızın dökülmesini bana göre kontrol altına alabilirsiniz.

Akadian

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #65 : 31 Temmuz 2018, 08:56:27 »
Evet arkadaşlar,

Yaklaşık 2 - 2,5 aydır finansterid kullanmıyorum, düzensiz olarak da biotin kullandım (normalde hergün düzenli olarak kullanıyordum) dün 2 gün önce saçlarımı kestirdim son durum bu halde. Şampuan olarak halen revitayı kullanıyorum ve revita cor bakım kremini de 2 aydır kestim. Bu süre zarfında finasteridin yapmış olduğu hafıza bulanıklığı kesin olarak bitti. Fiziksel olarak herhangi başka bir yanetkisi yaşamadığımı da bu süre zarfında söyleyebilirim. Ama şu bir gerçek ki finasterid ve kullandığım yan bakım ürünleri saçlara inanılmaz destek sağlıyorlar. Saç ekimi yaptığımda sanırım bu takviyelere düzenli olarak devam edeceğim. Eğer saçlarınız dönem dönem dökülmelerde agresif bir hal alıyorsa finansteridi bu dökülme zamanlarına göre ayarlayıp saçlarınızın dökülmesini bana göre kontrol altına alabilirsiniz.

Dostum selam

Fin gerçekten işe yaramış ancak hafıza bulanıklığı kasıklarda ağrı bazılarında cinsel isteği azaltıcı etkiler bunun dışında görünmeyen vücut zararları böbrek zararlarını göz önüne alırsak, değer mi? Diyorum.

Bu yan etkilerden daha yazmadıklarım var. Neticede kimyasal ve sürekli alıyorsun. Ne için saç için. Bana garip geliyor. Bu etkilerden biri bile kullanmamak için sebep bence.

Koray hoca da benim açıklığıma bile 5000 dedi sana da öyle diyorsa yuh artık. Sana 5000 ekebilmek bile imkansız bence. Sen bilirsin tabii biraz fazla kafaya takmışsın bu saç olayını.

Hayırlısı hakkında

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #66 : 02 Ağustos 2018, 01:33:19 »
Dostum selam

Fin gerçekten işe yaramış ancak hafıza bulanıklığı kasıklarda ağrı bazılarında cinsel isteği azaltıcı etkiler bunun dışında görünmeyen vücut zararları böbrek zararlarını göz önüne alırsak, değer mi? Diyorum.

Bu yan etkilerden daha yazmadıklarım var. Neticede kimyasal ve sürekli alıyorsun. Ne için saç için. Bana garip geliyor. Bu etkilerden biri bile kullanmamak için sebep bence.

Koray hoca da benim açıklığıma bile 5000 dedi sana da öyle diyorsa yuh artık. Sana 5000 ekebilmek bile imkansız bence. Sen bilirsin tabii biraz fazla kafaya takmışsın bu saç olayını.

Hayırlısı hakkında

Ben yazdığım mesajlarda insanları yanıltmamak için en ufak sıkıntıları dahi dile getirmeye çalıştım. Kasık ağrısı dediğimiz ilk hafta çok kısa bir süreliğine oluyor sonra kendi adıma gerek cinsel yönden olsun, gerekse kasık ağrıları olsun yaşamadım. Sonuçta bir ilaç kullanıyorsunuz bütün ilaçların yanetkileri mevcut bunu bilerek bu ilacı kullanmak gerekiyor. Hafıza bulanıklığı da o kadar problem edilecek seviye de değildi, zaten ben yoğun tempoda olduğum dönemde kullandım finasteridi bu da bir sebep olabilir. Vucüda zarar vermesi tabiki olası bir durum ben doktor kontrolünde kullandım ilacı evet faydası olmuyor tabiki vucüda doktor kontrolünde kullanmayı tavsiye ediyorum. Bana göre mevcut saçları korumanın tek yolu bu ilacı kullanmaktan geçiyor, başka bir imkan olsa kimsenin böyle bir ilacı kullanacağını düşünmüyorum. İlacı azaltalı 5 ay kadar zaman oluyor tamamiyle bırakalı 3.5 ay geçmiştir sanırım saçlar tekrardan dökülme evresine giriyorlar. Yani benim gibi 5 ay ara verip bu şekilde de kullanabilirsiniz. Bıraktıktan sonra hemen bende ufak tefek yanetkilerde geçtiler. Ben şimdi yeniden bu ilacı almaya başlayacağım çünkü artık saç ekimini önümüzdeki kış yaptırmayı düşünüyorum. Koray Hoca alanında uzman birisi, saç analizi yaparken ıslak saçlara bakarak tahmini dökülmeyi de hesaba kattığını düşünüyorum. Bana tahmini 4500 - 5000 greft dendi ama rakam tahmini bir rakamdı. Mutlaka görüşmeye gidildiğinde karşılıklı bir fikir alışverişinin yapılacağını düşünüyorum. Benim saçlarıma yapılacak ekim sıklaştırma ekimi en zor ekimlerden birisi. Bu nedenle forumdan edindiğim birikim ile olumsuz bir ekim tecrübesi yaşamak istemiyorum. Bir de beklenti bu işte çok önemli benim beklentim sık bir saçlara sahip olmak, başka birisinin beklentisi saçlı görüntüye kavuşmak olabilir. Bu nedenle zaten tek bir cerraha fotoğraf atmadım tüm ekim merkezleri de farklı miktarlar belirttiler. Saçlarım da yaklaşık 15 yıldır şakak kısmı özellikle açık yani bu işe takıltıdan ziyade taranabilir bir saç istediğim için bulaştım. Önceden şekil dahi almayan saça tahammül edemeyen benim için ne tür bir sıkıntı olduğunu anlamışsınızdır umarım :).

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #67 : 13 Ağustos 2018, 21:30:22 »
Evet arkadaşlar bugün finasterid almaya yeniden başladım. Bir süredir revita şampuan bulamıyorum bu benim canımı oldukça sıkıyor. Finasteridin yanı sıra b12 ve d3 vitamini de almaya başladım (hintell adminin formülü :D)biotin takviyesini zaten her gün alıyordum ona aynen devam ediyorum. Bu ay özellikle biraz stresli olmamdan da kaynaklı saçlarımın inanılmaz döküldüğünü fark ettim. Ön hattın ciddi anlamda dökülmeye başladığını gördüğümden dolayı tekrardan bu taviyeleri almaya başladım. Benim bu takviyeleri bırakmamın sebebi zaten bıraktıktan sonra saçlarımın nasıl etkileneceğiydi, ciddi anlamda dökülmeyi frenlenen saçlar finasterid almazsanız gidici arkadaşlar bunu net olarak söyleyebilirim. İkinci kez kullanmaya başladığım bu takviyeler bana ne derece etki edecek gerçekten merak ediyorum. Bir süre sonra fotoğraf paylaşmaya başlayacağım.

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #68 : 19 Ağustos 2018, 10:08:24 »
Konunu takip ediyorum bende yeni başladim finasa 1\5 seklinde nedense bu ilaç bana libido artışi saclar dokülme yapiyor minox gibi ama alakası yok minoxil gibi olaylari olmuyormuş bu ilacta sizde libido artisi sac dokulmesi baslarda yaptimi

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #69 : 19 Ağustos 2018, 12:46:13 »
Konunu takip ediyorum bende yeni başladim finasa 1\5 seklinde nedense bu ilaç bana libido artışi saclar dokülme yapiyor minox gibi ama alakası yok minoxil gibi olaylari olmuyormuş bu ilacta sizde libido artisi sac dokulmesi baslarda yaptimi

Libido artışı yaptığı zamanlar oldu ama kafaya takacak bir sıkıntısı olmadı bende ve o kısa dönemde saçlarım ekstradan dökülmedi. İlk kullanmaya başladığımda saç diplerim çok fazla yanmıştı fazla saçlarım dökülüyordu ama kafaya takmadan kullanınca o sorunda ortadan kalktı. İlacı kullanırken etki ettiğini ben saçlarımın hacim kazanmasından anlıyorum. En önemlisi ilacı kullanırken yan etkilerini kafaya takmamak, eğer bir şeyi çok kafaya takarsan psikolojik olarak yanetkisini yaşamasanda yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. İlk 2 ay saçlarınız hacim kazanıyor mu düzenli olarak fotoğraf çekip kontrol edin, aradaki farka bakın etkisini görüyorsanız ve yanetkilerini yaşamıyorsanız ilaca devam edersiniz. Ben kullandıktan 4 ay sonra saçlarım hacimini kaybetmeye başlamıştı. Kullanırken dökülmeden önceki formunu yakalamıştım.

Otantikbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #70 : 24 Ağustos 2018, 10:59:43 »
Evet arkadaşlar bugün finasterid almaya yeniden başladım. Bir süredir revita şampuan bulamıyorum bu benim canımı oldukça sıkıyor. Finasteridin yanı sıra b12 ve d3 vitamini de almaya başladım (hintell adminin formülü :D)biotin takviyesini zaten her gün alıyordum ona aynen devam ediyorum. Bu ay özellikle biraz stresli olmamdan da kaynaklı saçlarımın inanılmaz döküldüğünü fark ettim. Ön hattın ciddi anlamda dökülmeye başladığını gördüğümden dolayı tekrardan bu taviyeleri almaya başladım. Benim bu takviyeleri bırakmamın sebebi zaten bıraktıktan sonra saçlarımın nasıl etkileneceğiydi, ciddi anlamda dökülmeyi frenlenen saçlar finasterid almazsanız gidici arkadaşlar bunu net olarak söyleyebilirim. İkinci kez kullanmaya başladığım bu takviyeler bana ne derece etki edecek gerçekten merak ediyorum. Bir süre sonra fotoğraf paylaşmaya başlayacağım.
Hocam b12 ve d3 vitaminlerinin faydası nedir ? Ne nerden bulabilirim.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #71 : 24 Ağustos 2018, 15:33:49 »
Hocam b12 ve d3 vitaminlerinin faydası nedir ? Ne nerden bulabilirim.

Ben yeni kullanmaya başladım son 1 yıldır çok sağlıklı beslenmiyorum Hintell hoca kullandığında faydası olduğunu söylemişti bende kullanmaya başladım. Ben yurtdışından tanıdıklarım vasıtasıyla getirttim. Burada da kolay temin edebilirsin ben buraya gelecekler diye rica etmiştim. Benim bu ürünleri kullanma amacım finasteridle birlikte nasıl bir reaksiyon gösterdiğini merak etmem.

Denemelik

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #72 : 19 Eylül 2018, 12:47:29 »
Merhaba. Ben 2 haftadır finasterid kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisini görmedim ama faydasını da görmedim diyebilirim. Yan etkisi olmadığı müddetçe kullanmayı düşünüyorum. Benim birkaç sorum olacaktı:

1. Saç dökülmesi için dermatologa gittiğimde elini saçımın içine sokup çıkardı. Gerçekten de çok dökülüyormuş dedi. Kan testi istedi. Kan testimde sadece D3 vitaminim eksik çıktı. Devit diye bir damla verdi. Ben çok tatmin olmadım açıkçası. İstanbul'da saçı her yönüyle inceleyen (cilt hastalığı, saç kökünün durumu, kapsamlı testler vs.) bir yer ya da doktor var mı? Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Sağlık beslenemediğim için başka problemler olabilir. Hatta bence sadece genetik dökülme yüzünden dökülmüyor. En azından genetik dökülme hariç diğer seçenekleri elemek istiyorum. Bu arada saçımın yoğun dökülmesi kulağımda oluşan ve yaklaşık 6-7 ay süren çok stresli bir dönemde başladı.
2. Finasteridin ortalama bir etki süresi var mı yok mu? 2 ay sonra genetik dökülme büyük miktarda durur vs.
3. Vitamin olarak Biotin falan almalı mıyım? Doktor biotin şampuanı ve xpecia gibi bir vitamin önerdi.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #73 : 19 Eylül 2018, 22:32:05 »
Merhaba. Ben 2 haftadır finasterid kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisini görmedim ama faydasını da görmedim diyebilirim. Yan etkisi olmadığı müddetçe kullanmayı düşünüyorum. Benim birkaç sorum olacaktı:

1. Saç dökülmesi için dermatologa gittiğimde elini saçımın içine sokup çıkardı. Gerçekten de çok dökülüyormuş dedi. Kan testi istedi. Kan testimde sadece D3 vitaminim eksik çıktı. Devit diye bir damla verdi. Ben çok tatmin olmadım açıkçası. İstanbul'da saçı her yönüyle inceleyen (cilt hastalığı, saç kökünün durumu, kapsamlı testler vs.) bir yer ya da doktor var mı? Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Sağlık beslenemediğim için başka problemler olabilir. Hatta bence sadece genetik dökülme yüzünden dökülmüyor. En azından genetik dökülme hariç diğer seçenekleri elemek istiyorum. Bu arada saçımın yoğun dökülmesi kulağımda oluşan ve yaklaşık 6-7 ay süren çok stresli bir dönemde başladı.
2. Finasteridin ortalama bir etki süresi var mı yok mu? 2 ay sonra genetik dökülme büyük miktarda durur vs.
3. Vitamin olarak Biotin falan almalı mıyım? Doktor biotin şampuanı ve xpecia gibi bir vitamin önerdi.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ben sürekli farklı doktorlar da tedavi olduğum için sizin talebinize göre doktor tavsiyesi maalesef veremeyeceğim. Çünkü ben sürekli bu tarz kontrolleri zaten yaptıran birisiyim. Beslenme de, stres de saç dökülmesinde çok büyük etken. Ben de çok sağlıklı beslendiğim söylenemez bu nedenle bende vitamin takviyeleri zaman zaman almaya başladım. Finasterid de yan etki ben neredeyse hiç yaşamadım en azından beni rahatsız eden bir yanetki görmedim. Şuan yine kullanıyorum bir problem yaşamıyorum. Finasterid bana 1 ay da etki göstermeye başlamıştı ama 3. aylarda inanılmaz bir değişim gösterdi. Bana göre 2. ay sonunda herhangi bir değişim görmezseniz kullanmayı bırakın. Ben biotin taksiyesini sürekli alıyorum bence saça yararı var kullanın. Şampuan olarak da revita şampuan 1 senedir kullanıyorum onu da kullanın fiyatı biraz tuzlu ama saç dökülmenize faydası olur. Xpecia hiç kullanmadım araştırmalarıma göre kullandığım takviyelerin daha faydalı olduğunu düşünüyorum. En önemlisi bu takviyeleri alırken hayatı akışına bırakın, ben hiç bir zaman saçım ne olacak diye düşünmeden yanetkilerini düşünmeden bu takviyeleri kullandım.

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #74 : 28 Eylül 2018, 04:17:58 »
Bırak kalsın böyle şuanlık zaten takviyeleride kullanıyorsun biraz daha ileride ektir bence

Facebook Twitter Instagram