Her ameliyatta bir risk vardır . Sac ekilen kisinin nasıl bir bünyesi olduğunu ve nasıl bir hayat yaşadığını ve genetik durumunu bilemeyiz. Herkes aynı sonucu bazen alamıyor maaleesef. Ama fikrimde sabitim. Kişinin ilk ekiminin sonucu kötü olduysa , ikinci yani düzeltme ekimini ucuza kaçmadan yaptırmalı. Çünkü donör bölgedeki greftler sonsuz değil.
Kliniğin kaliteli olması her türlü riski azaltır , gerek operasyon esnasında gerek sonrasında her anlamda çok daha iyi bir durumdur ve süreci de sorunsuz geçirme anlamına tercih sebebidir.
Benim burada vurguladığım nokta şu;
Malesef ki parayla doğru orantıda olmuyor alınan sonuç. Attığım örnekte belki arkadaş 100k vermiştir , ama Başka bi klinikte 10k veren biri belki çok daha güzel sonuç almıştır.
Fark şu; belki her iki klinikte de 10da 1 böyle sonuçlar alınıyordur.
Örnek klinikte 10 ekimden biri bu şekil başarısızsa diğerinde 10 ekimde 1 bundan başarılı oluyordur misal , ama asıl olay şu;
Pahalı olduğu icin %100 başarı beklemek hayal kırıklığına uğratabilir ve ne yazıkki bu arkadaşın giden 5000 grefti gitti.
İmkan varsa kaliteli olanda ektirmek en doğrusu elbette ama “çok para verdim kusursuz olacak, kesin yüzde yüz sonuç alacağım” diye düşünülmemeli her türlü ihtimal düşünülmeli.