Herkese merhaba, maalesef genç yaşta saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıyayım. Saçımın seyrek olduğundan sürekli söz edilirdi ama ben de bunu gözetmeye başlayınca dünyam başına yıkıldı adeta.
Önceden saçımı tek bir yana tarıyordum ve saçımda seyreklik eğer varsa da belli olmuyordu. 2-3 yıl kadar bir süredir iki tarafa ayırıyorum veya dümdüz yukarı kaldırıyorum bu yüzden seyrelme çok belli olmaya başladı.
Saçımın döküldüğünü de sadece yıkadığım zaman kurularken fark ediyorum. 15-25 kadar uzun-kısa karışık tel dökülüyor. Kuruyken ve temizken, ne kadar çekiştirirsem çekiştireyim elime saç gelmiyor. Gelse gelse 1 tel yani.
Şu sıralar da sanki şakaklarımın açıldığını hissetmeye başladım, ben de internette araştırma yaparken bu forumu buldum. Anladığım kadarıyla pek çok bilgili insan var.
Neyse, ben derdimi anlatayım. Saçımın sadece ön kısmında ve belki de şakaklarımda (?) dökülme var gibi gözüküyor. Alta fotoğraflarını bırakırım.
Ailemden bahsedecek olursam, tek bir dayım var ve kendisi 50+ yaşta olmasına rağmen saçı halen gür. 2 amcam var, ikisi de genç yaşta saçları bayağı gürken birden dökülmüş ve kel kalmış. Babam ise en büyükleri ve seyrek de olsa hala saçı var. Uzun süredir şakak bölümü açık. Son 2-3 senede ön ve tepe kısmı iyice açıldı. Saçları da ince ve cansız olduğundan çok belli ediyor.
Ben ise düzenli ve dengeli beslenmeyen, ev yemekleriyle pek arası olmayan biriyim. Genelde kan değerlerim düşüktür, uzun zamandır demir eksikliğim var. Saç dökülmem için doktora gittim ve B12, Çinko, Demir, TSH ve birkaç şeyin daha tahlilini istedi. Ön kısımda açılma var ama daha yeni başlamış, hormonal gibi gözüküyor dedi. İstediği testleri mümkünse yarın yaptıracağım, onun sonuçlarını da konuya cevap gelirse bırakırım.
Umarım vitamin eksikliği ya da hormon dengesizliğindendir, anladığım kadarıyla bunları düzeltince dökülen saçlar da geri çıkabiliyormuş ya da en azından dökülme duruyormuş.
Siteye görsel eklemeyi bir türlü beceremedim, hizliresim üzerinden saçımın durumunu bırakıyorum;
https://www.hizliresim.com/8kvciyshttps://www.hizliresim.com/20y5b39Gerekli bilgileri verdim sanırım, istediğiniz başka bir şey varsa bırakırım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.