hocam madecassol sürmeye başladım, umarım saç çıkışını etkileyecek bir durum değildir
Hocam benim de sizin gibi hatta bazen daha artıyor azalıyor. Merkezle sık sık iletişim kuruyorum inceliyorlar. Cilt dokum fazla yağlı olduğu için sivilcelenme daha fazla görülüyormuş. Sizin de öyle muhtemelen , doku yağlı olduğu için özellikle saç çıkma evresinde normal ciltlere göre sivilce artıyor. Özellikle kalın telli ve çoklu greftlerin çıkışlarında sivilce yaşıyorum. Araştırdığım kadarıyla sadece uzun süre ve çok yoğun iltihap durumu köklere zarar verebiliyormuş. Bunun dışında süreç normal içi dolmadan pek patlatmazsanız iyi olur , çünkü içi dolmadan sivilceye baskı uyguladığınızda zaten iltihaplı doku daha fazla travmaya uğruyor ve iyileşmesi gecikiyor ya da daha çok büyüyor.
Kısacası aynı dertten muzdarip biri olarak endişelenmenize gerek yok , bazen ben de bi zarar olur mu diye düşünüyorum ama genel olarak aldığım cevap sürecin normal olduğu şeklinde.
Bu arada sürdüğünüz kremi merkeze danışarak mı aldınız? Çünkü anladığım kadarı ile madecassol daha çok sivilce sonrası oluşan yara ya da izlerin daha hızlı kapanması için kullanılıyor.