Anket

Evet, Yaşadım
7 (33.3%)
Kısmen
1 (4.8%)
Hayır yaşamadım
12 (57.1%)
Yaşadım ancak farklı sebeplerle
1 (4.8%)
Yaşadım ancak eskiden de yaşıyordum
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 21

Gönderen Konu: Dutasteride veya Finasteride beyin sisi/brain fog yaşayan oldu mu?  (Okunma sayısı 1346 defa)

Furkanoz

• Yeni üye
  • *
Merhaba. Yaklaşık iki aydır dht baskılayıcı kullanıyorum. Özellikle son haftalarda genel bir halsizlik, sorumluluklarımı yerine getirememe ve miskinlik yaşıyorum. Malum bu ilaçları kullanıyorsak başımıza gelen hemen her şeyden dolayı bu ilaçlardan şüpheleniyoruz. Soruma gelirsek siz bu ilaçları kullanırken/ kullanmışken bu tarz miskinlik ve yorgunluk yaşadınız mı?

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Bence vücuduna giren şeker oranını kontrol etmelisin. Genellikle ondan meydana geliyor miskinlik. Çünkü hiçbir şey yapmadan ödül mekanizmasını devreye sokunca tekrar istiyor beyin. Biz besledikçe bize lisan-ı hali ile diyor ki: "Son zamandır kayda değer hiçbir şey yapmadığıma rağmen ödüllendiriliyorum. E o zaman bu şekil devam edelim. Baksana geldikçe geliyor." diyor ve bir şey yapmaksızın, çaba sarfetmeksizin besin almak istiyor. Bu da bizde miskinliğe yol açıyor diye biliyorum.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Roninn3

• Hero Member
bence havalarla ilgili şu sıra çevremde çoğu kişi bu şekilde .durumunu bu ilaçlara bağlama bence sonuçta öyle olsaydı kullanan çoğu kişiden duyardık ama ben şahsen hiç duymadım böyle yan etkiler.

Seneca

• Full Member
Birisi sana bir şeyler anlatırken dalıp gidiyor, odağını toplayamıyor musun? Finasteride kullanmaya başladıktan sonra mı oldu?

Excessive E2 semptomu.

Finasteride kullanıyor ve herhangi bir yanetki gördüğünüzü düşünüyorsanız foruma sormaktansa bir laboratuvara gidip kan değerlerinize baktırın. Çok daha hızlı karar alırsınız devam edip etmemek konusunda.

Hatta, daha sonra okuyacaklar için söyelyeyim ; kullanmayı düşünüyorsanız base değerlerinizi görmek için ilacı kullanmaya başlamadan önce de bir kan paneline girseniz fena olmayacaktır.
"Ignorance is the cause of fear.” ― Lucius Annaeus Seneca

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
Birisi sana bir şeyler anlatırken dalıp gidiyor, odağını toplayamıyor musun? Finasteride kullanmaya başladıktan sonra mı oldu?

Excessive E2 semptomu.

Finasteride kullanıyor ve herhangi bir yanetki gördüğünüzü düşünüyorsanız foruma sormaktansa bir laboratuvara gidip kan değerlerinize baktırın. Çok daha hızlı karar alırsınız devam edip etmemek konusunda.

Hatta, daha sonra okuyacaklar için söyelyeyim ; kullanmayı düşünüyorsanız base değerlerinizi görmek için ilacı kullanmaya başlamadan önce de bir kan paneline girseniz fena olmayacaktır.

Merhaba. Kan sonucum için randevu almam mı gerekiyor?
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Emre Yepyeni

• Yeni üye
  • *
Beyler 22 yaşındayım şakaklar ve ön  hat seyrelmişti 2000 greft ektirdim sıklaştırdım sprey kullanmak istemiyorum var olan saçlarımı finas ve biotin kullanıyorum koruyabilirmiyim bunlarla ve kalınlaşma sağlayabilirmiyim ?

Spencer

• Hero Member
Beyler 22 yaşındayım şakaklar ve ön  hat seyrelmişti 2000 greft ektirdim sıklaştırdım sprey kullanmak istemiyorum var olan saçlarımı finas ve biotin kullanıyorum koruyabilirmiyim bunlarla ve kalınlaşma sağlayabilirmiyim ?

Yan etkilerini göze alıyorsan finasterid yeterli
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Gregor59

• Hero Member
hikaye kardesim o beyin sisi falan. Banka hesabında milyon liran olsun borcun harcın olmasın finasterde avuçlamda yutsan beyin sisi olmaz mekanizma da ereksiyon sorunu olmaz. yaşadıgımız hayatlar nükemmel değil

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
hikaye kardesim o beyin sisi falan. Banka hesabında milyon liran olsun borcun harcın olmasın finasterde avuçlamda yutsan beyin sisi olmaz mekanizma da ereksiyon sorunu olmaz. yaşadıgımız hayatlar nükemmel değil

Daha önce hiç avuçla finasterid yutma fikri aklıma gelmemişti. Birisi de minoxu kafaya dikme fikri vermişti. Kulağa heyecanlı geliyor.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2022, 22:50:32 Gönderen: zweig »

Gregor59

• Hero Member
Daha önce hiç avuçla finasterid yutma fikri aklıma gelmemişti. Daha önce birisi de minoxu kafaya dikme fikri vermişti. Kulağa heyecanlı geliyor.

bahsettiğim konuyu anlamamıssın

Seneca

• Full Member
Ynt: Dutasteride veya Finasteride beyin sisi/brain fog yaşayan oldu mu?
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2022, 23:59:26 »

alakasız.
"Ignorance is the cause of fear.” ― Lucius Annaeus Seneca

The Cebelebettin

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2022, 13:46:14 »
Bu aralar çok duyuyorum beyin sisini belki farkında olmadan da yaşıyorum ama tam olarak ne olduğunu bilmediğim için isimlendiremiyorum daha detaylı anlatır mısınız ne oluyor bu beyin sisi dediğiniz durumlar dönem dönem bana da oluyor ama direk ilaçtan olabileceğini hiç düşünmedim rahatsız da etmedi açıkçası
  • Medikal Tedavi Proscar (1/4)

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2022, 15:50:56 »
Bu aralar çok duyuyorum beyin sisini belki farkında olmadan da yaşıyorum ama tam olarak ne olduğunu bilmediğim için isimlendiremiyorum daha detaylı anlatır mısınız ne oluyor bu beyin sisi dediğiniz durumlar dönem dönem bana da oluyor ama direk ilaçtan olabileceğini hiç düşünmedim rahatsız da etmedi açıkçası

adı üstünde sis kardeşim yani aklın bulanık/sisli olması. mesela otururken ayağa kalktığında ne yapacaktım acaba diye düşünüyorsan, bir şeye odaklanmışken odağın kopuyorsa olaya yabancılaşıyorsan, temel şeyleri bile unutup düşünmek zorunda kalıyorsan, düşüncelerini toplayamıyorsan beyin sisi yaşıyorsun demektir.

Ama bunu önce yaşam kalitende araman gerekiyor ilaçtan ziyade malum yaşadığımız dönem bilgi patlaması, çevrende algını bozacak bir sürü gelişme var vb vb ama ilaç kullanırken artıyorsa ve yaşamında ilaç öncesine göre değişen bir şey yoksa ilaç yan etkisi demektir.
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Facebook Twitter Instagram