Kardeşim şu toksik insanlarla bağlantını kes sen. Bu ne abi insana hiç değer veren bir akrabanız yok mu? Ben burdan sinirlendim o çocuk yerine. Kendilerini güzel/yakışıklı bulmasınlar. Tek hamlede onu kaybetmeleri an meselesi. Ama insan işte sınırsız zannediyor güzelliği. Hiç bitmeyecek zannediyor. Neyse, Allah sabır versin o kardeşe.
Kardeşim en günahsız/temiz olanlar hiç dert çekmeseydi peygamberlerin hayatı kedersiz olmaz mıydı? Her peygamberin dünya dolusu başında bela vardı. Bunların hepsi birer imtihan.
"İnsanlar, denenip sınavdan geçirilmeden, “İman ettik” demekle bırakılacaklarını mı sanıyorlar?" Ankebut, 2
Demem o ki sabır ederek mücadele edeceğiz. Bir şeyleri değiştirmek zorundayız. Sen de medikal tedavilere göz atıp bir doktora görünmeli ve sebebini araştırman gerek. Yoksa durum daha kötüye gider ve gidecek. İlk önce fiili dua yapman gerekiyor sonra kavli dua edersin.
Nasıl ki bir tarla sahibi "Allah'ım sen tarlama buğday ek" dese yersizdir. Ama ekip sonra "Allah'ım bereket ver" dese isabetli olur. Aynı şekilde sen de sebepleri uygulayıp öyle devam etmen gerekir.
Ahh güzel kardeşim ahhh kime ne anlatabilirsin. Hani derler ya derdi olanı dertli anlar. Bir laf vardı hani dost başa duman ayaga bakar yada tam tersiydi..
Bak burada Bi konu açılmış bende 10dk önce gördüm.. 1 milyon TL biz mi olsun saçınız mınolsun diye herkes saç demiş..
Hani bazıları diyor yahu topraga mı götürecen yaşlanacan elbet..
Tamam hepsine tamam diyelim de.
Bir insan 30 da olsa 40 ta olsa gençtir. En fazla ne olur saçları beyazlar boya pek sorun etmezsin dersin ki saçlarım beyaz benim boyıyorum... Mesela kadınlara bak saça Bi boya çekiyorlar makyaj vs kapatıyor.
Ama saçın kalıcı yok olması kabus. Bayanların azıcık saçı dökülüyor panik. Yahu saç bu elbet dökülecek zaten saç dökülürde önemli olan dökülen saçın yerine başkasının gelmesi. İşte buda olmuyorsa bayanlarda kapatma yapma olasılık fazla. Erkekte öyle defil.. Heleki erkekte hiç degil. Yaşın 55 te olsa azda olsa erkekte saç sorun yani..
Peki biz gençler ne olacak işte sıkıntı.. 30 yaş genç daha ya genç genç başka açıklaması yok... Ha 19-20-23 yalda olmasıda kötü neden daha genç kardeşim.. Ha sıkıntı stres ölüm vs vs bunlarda hayatta olan şeyler ama her insan için farklı psikoloji. Mesela benim için trawma halim ortada...
Sen diyorsun ki yakışıklı bulsunlar onlara yakışıklılık baki mi degil elbet... Hayat yaşlandıracak elbet..
Ama genç yaşta böyle olmak insana çok koyuyor mesela ben yukarıda yazdım güvenlik işi yaptım en son diye.. İyi bir yerde işe vaşlıyacaksın adam almıyor ile seni bu sadece bir örnek veya başka bir işe gidiyorsun adam almıyor seni işe. Zaten özgüven kalmıyor insanda.. Birde toplumda dalga konusu oluyorsun. Biri seni tarif ederken. Şu kel varya vs diyor. Onu geçtim. Mesela güzel bir kızla anlaştı kız seni öyle kabul etti.. Ama çevreden bu bunla nasıl olur işi düzgün degil veya tip yok zevksiz vs çok laf oluyor üstüne kızın arkadaşları varsa onuda etkilerler. Yaşanmış gercekler çok var böyle bilirisin.
Benimle eniştem arasında 2 yaş var adam askerden geldikten sonra daha kötüydü. İş desen oda güvenlik şuan maaşı idare eder ev kredisi ödüyor Bi yandan para sıkıntı..
Herkes dalga geçiyor kendi kardeşleri onların küçük cocukları bile. Aaa senin saçın daha çok geriye girmiş beyazlamış birde kel kafalı bu ne halin yaşın kaç vs.
Ulan hiç kimse demiyor borcun var sıkıntıdasın yardım edelim stres olma vs.. Yani bir kıskançlık vs hep ben iyi olayım.
Zaten hayat hepimiz böyleyiz..
Ben yakışıklıyım benim saçlarım var arabam var evim var işim çok güzel maaşım çok güzel hanımım da öyle... Vs vs diye. Uzatıyorum ama örnekler hayat işte eniştem kız istemeye geldiginde babam dedi ulan dedi bu cocugun hali ne saçları dökmüş daha yaşı kaç bizde sıkıntı çektik vs vs. Dedim baba ne olmuş adamın işi gücü yok tamam sen cocugunun hayatını düşünüyorsun iyi bir gelecek iyi bir evlilik vs diye. Neyse evlendi oldu bitti.. Şöyle bir kulak verdim herkesten şunu duydum.. Genç kızlar Aaa Bu muymuş evlendiği cocuk ne zevksiz Aaa baksana işide yok 3 krş maaşla gecim mi olur vs diye.
Ben şuan sırf bu saç yüzünden bir işe gidemiyorum tabi bu bahane oluyor biraz ama pandemi vs etkisi var. Her neyse
İşte sen sinirlendim felan nasıl akraba arkadaş diyorsun ama böyle kardeş bu dünya..
Herkes iş araba ev aman evkiysen cocugun yokmu cocugun olur işin bozulur. Ee nşye evlendin birde cocuk yaptın derler. Derler. Derler.
Ama diyorum ya..
Rabbime şükürler olsun ama isyanım bu saç sorunu.. Hergün dua ediyorum Allahım Şafi isminle şu saçlarımı geri ver diye. Masaj yapıyorum çam terebenti kullanıyorum stres yapmamaya çalışıyorum... Vs vs isyanımda oluyor daha büyük dertlerde var elbet ama kaldıramıyorum.. Evlilik iş bilmem neymiş zaten umrumda defil ki umrumda olsada. Hayat belli 3krş maaşa kimse evlenmez zorluk çekmez..
Bu hayat böyle paran varsa herkesin gözdesi olursunda. Paralı olup kel olan biriylede kimse kolay kolay evleniyor..
Mesela benim teyze kızlarına ne talipler çıktı sırf kel diye evlenmedi ler. Adamın evi arabası işi yerinde para gani yani...
Benim mide ve bagırsak rahatsızlığım var hemoroid ve reflü. Vucud dirençli defil.
Bak ben askerden geldim.. Okumadı bir baltaya sap defil vs dendi. Varya hiç umursamıyordum. Hep dua ederdim Allahım çok şükür 3 krş da alsam bir yol açaçak son bana diyen....
İnanır mısın şuan ki halim gibi arkadaşlarım vardı. Garda senin saçlar çok iyi vs derlerdi çevremden de öyle.
Bende derdim maşallah deyin Bi saçımız var birde saglıgı mız var. Allah hepimize önce saglık versin iş güç olur Bi şekilde derdim.
Ama gel gör ki hayat öyle defil. Ne bileyim ya ya işte anlatıyorum kafam karışık kardeşim kusura bakma sende.
Ama dedigim gibi saç olmayınca özgüven yok oluyor. Her şeyini etkiliyor. İşini evliliğini vs vs... Cogu saçı olmayan kişilerle hep sohbet ederdim adamlar derdi.
İşe güce mi yanayım şu halime mi.
Patasınolanda para var huzur yok kardeş evim arabam var kelim diye kızlar yüzüme bakmıyor yaş gecti derlerdi ....
Nasıl bir haya ben çözemedim... Kimse kel olmak istemez.. Durum böyle