Konu sahibi olarak eski hesabıma ulaşamadım birkaç soru sorulmuş. Hem de bir güncelleme şart oldu

2 sene geçmiş etkisini ve yan etkilerini anlatayım.
Öncelikle okul bitti. Son 6 aydır ilacı çok yoğun olduğum biraz da umursamadığım için üşenip eczaneden almamıştım ancak 2 haftadır geri başladım. Çünkü dökülmenin arttığını ve zayıflama olduğunu hissediyorum.
Ayrıca neden 1.25 mg kullanıyorsun diye soran arkadaşlar olmuş. 4 eşit parçaya bölme muhabbetinden dolayı 1.25 mg kullanıyordum. Yaptığım araştırmalarda büyük fark görmediğim için böyle başlamıştım. En doğrusu 1mg kullanmak
Etkileri:
1- Saç dökülmesinin yavaşladığı durakladığını söyleyebilirim. Yeni saç çıkışı bariz göremedim. Ön çizgimde gerileme ve seyrekleşme oldu. Bu zaten beklediğim bir şeydi.
2-En muazzam etkisi psikolojime oldu. İyi ki başladım diyorum. Bu kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durum tabi ki de ama beni çok yıpratmıştı saç dökülmesi, özellikle 6. aydan sonra saçlardaki o güçlenmeyi hissedince psikolojik açıdan çok rahatlamıştım.
Yan etkileri:
1- Cinsel yan etki görmedim.
2- Semptomatik hiçbir yan etki görmedim.
3- Karaciğerimde yağlanma ve enzim yüksekliği vardı ilaca başlamadan önce. Enzim yüksekliği artış gösterdi. Yağlanma stabil kaldı.
4- Kilo aldım (bu sporu bırakmamdan kaynaklı ancak hormonal mekanizma gereği ilaç kilo alımını arttırıyor.)
Kullanmak isteyen dostlarıma bir doktor olarak tavsiyeler;
1- Bu ilaç öcü değil. Dünyada FDA'dan onay alan ve reçete edilen tek tablet formunda kellik ilacıdır.
Her ilaç her insanda yan etki yapabilir. Sadece kar zarar durumunu gözden geçirin.
2- DHT'nin azalmasına bağlı olarak artan serbest testosteron yağ dokusunda bulunan aromataz enzimi ile östrojene dönüşür. Bu yüzden kilonuza dikkat etmeniz , spor yapmanız (özellikle ağırlık antremanları ve kardiyo) oluşabilecek yan etkileri azaltabilir ayrıca psikolojinizi muntazam seviyede tutar.
3-Düzenli kullanmadığınız hiçbir ilaç etki göstermez.(En doğru kullanım 1mg günde 1 tablet şeklinde olandır)
4- Saçınız sağlığınızdan önemli değildir, sağlıcakla kalın
Fırsat buldukça sorularınızı yanıtlayacağm