Herkese Merhaba,
Yıllardır aklımda olan, yaptırmak istediğim saç ekimimi nihayet yaptırabildim. Bu süreçte forumun bana katkısı büyük olduğu için ben de kendi ekimimi foruma bir vefa borcu olarak paylaşmak istiyorum.
35 yaşında yıllardır özellikle verteks bölgesi kaynaklı saç sorunu yaşıyorum. Bu forumda olanların da çok iyi bileceği üzere saç dökülmesi hepimizi psikolojik olarak etkiliyor. Ben de yıllardır bu kötü psikolojiyi yaşayan biri olarak yaklaşık 4-5 yıldır saç ektirmek istiyordum. Forumda yaptığım araştırmalar, tecrübeli arkadaşların paylaşımları sonucu Esma - Serkan Tetik isminde karar kıldım.
Bu merkezi seçmemdeki ana etkenler; sakal destekli ekim yapılması, ekim sonrası görüntünün hızlı toparlanması (işim gereği benim için önemli bir kriterdi), ekimi 2 gün 4 seans şeklinde yapmaları ve bu süreçte sadece bir hastayla ilgilenmeleri oldu.
Ekime karar verdikten sonra merkeze fotoğraflarımı gönderdim. Donör kapasitemin yetersiz oluşu buna karşılık açık alanımın özellikle verteks kısmında fazla olması ekimden beklentimi minimum düzeyde tutmuştu. Nitekim merkezle görüşmemde onlar da aynı şeyi söylediler. Benim için önemli olan kısım verteks olduğundan o kısma yoğunlaşmalarını istedim. Ön taraflarda sadece şakak bölgesinde ekim yapıldı. Fazlasıyla takıntılı bir insan olduğum için greft sayısını ve dağılımını hiç sormadım sadece kaba taslak genel rakamı öğrendim. Ekim gününden bu güne kadar beklediğim gibi geçti herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. ağrı sızı kanama vs olmadı. 9. gün kabukları döktüm. Ekim öncesi ve sonrası fotoğrafları ekleyip bir yıl boyunca sürecimi paylaşmayı düşünüyorum.
Takviye olarak kan sulandırıcı, biotin ve xpecia günde birer adet kullanıyorum.
Allah ektirmek isteyen herkese maddi manevi kolaylık versin inşallah.