Gönderen Konu: Saçımı Ektirmeyi düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.  (Okunma sayısı 669 defa)

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 1 haftadır bu forumu takip ediyorum. Bende hepiniz gibi  saç dökülmesinden şikayetçiyim. Saçlarımı ektirmeyi düşünüyorum. Burada çok bilgili ve tecrübeli insanların olduğunu bilerekten ekimden önce sizlere danışmak istedim.

25 yaşındayım ve 3 yıldır saçım dökülüyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Benden yaşça büyük insanlar benden daha küçük gösteriyor ve bu durum beni üzüyor. En son 2 hafta önce gördüğüm arkadaşımın(2 yıldır görüşmüyoruz) beni tanımaması saçımı ektirme kararımı kesinleştirdi.

Benim kafama sağlıklı bir ekim olur mu ?
Donör bölgem alınacak kökler için uygun mu?
Ekimden önce ilaç felan kullanmalımıyım ? Burda okumuştum ekimden önce belirli bir süre finasterid kullanırsak donör bölgesi daha kaliteli kökler veriyormuş.

Yalnız benim şöyle bir sorunum var : Sağlık bakanlığına atandım ve 3 hafta içerisinde işe başlayacağım. Kafamda sürekli bone olacak. Bu hafta saçımı ektirirsem ektirdikten maksimum 15 gün sonra işe  başlayacağım ve yeni bir iş olduğu için çok yorucu ve stresli geçecek benim için. Bunun ekilen saçları çok olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Ama genede ektirmek istiyorum.
Tabi bu konuda sizlerinde tavsiyesini almak istiyorum.

ImPaLa

• Hero Member
Ynt: Tavsiye ve düşünceleriniz ?
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2022, 15:42:13 »
saçların incelmiş dökülme devam ediyor saçlarını güçlendirip 7 ay sonra saç ekimi düşünmen gerekir
yoksa olası bir saç ekiminde ekim saçları çıkar kendi saçların dökülür ekimi başarısız sanarsın...

finasterid araştır 7 ay 1 sene kullanıp o şekilde ekim düşün

bone sorun olmaz

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2022, 19:13:13 »
Teşekkür ederim yorumunuz için. Xpecia mı alayım yoksa Fin mi ? Birde bu ilaçları kullanmadan önce bir doktora görünmem gerekiyor mu ?

Qur

• Full Member
Donörün iyi değil. Tepeyi gözden çıkar bence şuan için. Ön bölge yeterli açıklığa ulaşmamış. Ön ve ortaya ekim yaptırabilirsin ama dökülmen devam edeceği için uzun süre idare etmez seni. Finasterid her türlü araştır. Kafana yatarsa dene. Etkisi güzel olur belki.

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bu halde ekim yapamazsınız. Yapacak yerler varsa, bir numaralı düşmanınız  olacaktır. Sizin için sağlıklı olan bir dermatoloğa görünmektedir. Sabrın sonu selamettir. Acele işe şeytan karışır. Duygular aklı geçmemelidir. 2 sene arayla ilk defa sizi gören arkadaş daha nazik olabilirdi. Sırf saç için tanımakta zorluk çektiğini söyleyen  dost hakiki dost değildir. Ekime Karar vermenizdeki etken bu olmasın. Çünkü bu da duygu yüklü olur. Kendin için ekim yaparsan yap. İkincil kişiler vız gelsin tırıs gitsin. Fakat biz insanlar genelde başkaları için süslenip püsleniriz. Düşünün bir dağ başında tek başınasınız ve hiç insan yok. Hatta tonlarca hayvanat var çevrenizde. O hayvanlar sizi beğensin diye ekim yapar misiniz? Sıfır kel olsanız bile hayır yapmassiniz.  Ne yazıkki hepimiz başkalarının bakışlarını süslemek için  cefalar çekiyoruz. Sefasını bize bakanlar sürüyor. Barışık olamadık kendimizle gibime geliyor. Çok şey gibime geliyor. En çok ruhsal açıdan eksikliklerimiz var gibime çok geliyor...

Burayı takip etmekte iyi ettin
Takip etmen gereken bir şey daha söyleyeyim mi ?
ACELE ETME. Bu sitenin pirlerinden emebileceğin kadar süt almaya çalış. Sonra mayalayip ya peynir ya yoğurt  yapıp afiyetle yiyebilirsin.

Robert

• Hero Member
Saç bir insan için çok önemli bir yere sahiptir psikolojik sosyal ekonomik açıdan seni etkiler bu yüzden rahat ol burası saç sorunu olan üyelerin yeri buraya zaman ayirirsan meyvesini yersin dostum

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
Şu durumda saç ekimi yaptırmak, seni sonra daha çok üzer ve keşke ektirmeseydim dersin..

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
3 sene de çok büyük kayıp yasamissiniz...çok agresif bir dökülme...o yüzden cildiye ve plastik
Cerrahın ortak değerlendirmesini tavsiye edebilirim size...Yaşınız küçük... dökülme yavaşlama dan ekimden nasıl bir sonuç alabilirsiniz beklentiniz nedir..?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Donör iyi ama saçlarında telojen oranı yani incelmiş saç oranı çok bence güçlendirmeden ekim düşünme
Donör iyi durumda
Global Moderator

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu halde ekim yapamazsınız. Yapacak yerler varsa, bir numaralı düşmanınız  olacaktır. Sizin için sağlıklı olan bir dermatoloğa görünmektedir. Sabrın sonu selamettir. Acele işe şeytan karışır. Duygular aklı geçmemelidir. 2 sene arayla ilk defa sizi gören arkadaş daha nazik olabilirdi. Sırf saç için tanımakta zorluk çektiğini söyleyen  dost hakiki dost değildir. Ekime Karar vermenizdeki etken bu olmasın. Çünkü bu da duygu yüklü olur. Kendin için ekim yaparsan yap. İkincil kişiler vız gelsin tırıs gitsin. Fakat biz insanlar genelde başkaları için süslenip püsleniriz. Düşünün bir dağ başında tek başınasınız ve hiç insan yok. Hatta tonlarca hayvanat var çevrenizde. O hayvanlar sizi beğensin diye ekim yapar misiniz? Sıfır kel olsanız bile hayır yapmassiniz.  Ne yazıkki hepimiz başkalarının bakışlarını süslemek için  cefalar çekiyoruz. Sefasını bize bakanlar sürüyor. Barışık olamadık kendimizle gibime geliyor. Çok şey gibime geliyor. En çok ruhsal açıdan eksikliklerimiz var gibime çok geliyor...

Burayı takip etmekte iyi ettin
Takip etmen gereken bir şey daha söyleyeyim mi ?
ACELE ETME. Bu sitenin pirlerinden emebileceğin kadar süt almaya çalış. Sonra mayalayip ya peynir ya yoğurt  yapıp afiyetle yiyebilirsin.

Değerli yorumunuz için cok teşekkür ediyorum.Yazdıklarınızı iyice düşüneceğim

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçımı Ektirmeyi düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2022, 20:36:42 »
Donör iyi ama saçlarında telojen oranı yani incelmiş saç oranı çok bence güçlendirmeden ekim düşünme
Donör iyi durumda

Yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Saçlarımı güçlendirmem için  hangi ilacı önerirsiniz ? Ne kadar süre kullanmamı tavsiye edersiniz ?

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçımı Ektirmeyi düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2022, 20:42:40 »
3 sene de çok büyük kayıp yasamissiniz...çok agresif bir dökülme...o yüzden cildiye ve plastik
Cerrahın ortak değerlendirmesini tavsiye edebilirim size...Yaşınız küçük... dökülme yavaşlama dan ekimden nasıl bir sonuç alabilirsiniz beklentiniz nedir..?

Hocam 2018 yılında saçlarım  çok iyi bir durumdaydı ufak bir açıklık vardı sadece. Okul ,sınvalar vs. derken son 3 sene çok stresli geçti ve saçlarım bu duruma geldi. En kısa zamanda bir dermatoloğa gideceğim. Yorumunuz için teşekkür ederim.  Dökülmenin yavaşlaması için  bir tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur benim için.

olmasaydıböyle

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2022, 20:46:28 »
saçların incelmiş dökülme devam ediyor saçlarını güçlendirip 7 ay sonra saç ekimi düşünmen gerekir
yoksa olası bir saç ekiminde ekim saçları çıkar kendi saçların dökülür ekimi başarısız sanarsın...

finasterid araştır 7 ay 1 sene kullanıp o şekilde ekim düşün

bone sorun olmaz

Yorum ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Finasterid i araştıracağım. 

Facebook Twitter Instagram