Herkese selamlar,
Bu forumda emeği gecen bütün arkadaşlar saygılarımı sunarım, bu sayfayı bizlere sundukları için. Forumu, özellikle saç ekimine karar verme konusunda 6 ay sürekli takip ettim. Asuman hanımda karar kılmamda forumun etkisi büyük oldu. Isparta' da yaşıyorum muadil saç ekim merkezi Antalya' da varken daha iyi olacağını düşündüğüm için Asuman hanım' da karar kıldım. İyi ki de öyle yaptım. Asuman hanım işinin ehli ve güven telkin eden biri.
Saçlarım 15 sene önce dökülmeye başladı. Dökülmeyi finasterid ve Hairforte Sprey ile yavaşlatmaya çalıştım. Artık belli bir süreden sonra sıkıldım ve kendi haline bıraktım. Bir süre sonra forumunda etkisiyle saç ekimine karar verdim.
Özel yüzyıl Pendik hastanesinde sabah 8:00 de gitmem ile saç ekimi sürecim başladı. Asuman hanım ön hat çizgisini belirledi. 3.800 greft alınması yönünde talimat verdi. Tepe bölgemde bir açıklık vardı. Asuman hanım bu açıklık için herhangi bir planlamanın yersiz olduğu kanaatine vardı. Takviyeler ile orada bir gelişme sağlanabilir dedi. Traş işlemine geçildi. Değerlere bakmak ve ekim işlemi sırasında prp yapmak için bir şırınga kan alındı. Daha sonra ağrısız anestezi işlemine başlandı. Bunun için ilk önce zımba makinesine benzettiğim bir aletle işlem yapılıyor ve anestezi işlemine iğne ile devam ediliyor. Bu işlemler çok da ağrılı-acılı değil. Anestezi işlemi bittikten sonra kök toplama işlemi başladı. Benim köklerim denilene göre kalem gibi uzun olduğu ve dokusu ile beraber geldiği için saat 15:00’ e kadar sürdü. Ara ara anestezi verildi. Bu iş gerçekten sabır işi her ne kadar ben sabırlı olmam gerektiğini bilsem de başımda bulunan ekip o vakte kadar durmadan harıl harıl çalıştılar. Hepi Topu 3800 greft’ in alınması 6 saat sürdü. Dediğim gibi bu kadar uzun sürmesi benim cilt yapım ile alakalıymış.
Daha sonra tekrar anestezi ile beraber kanal işlemine başlandı ve Asuman hanım yaklaşık bir saat kadar kanal açma işlemini gerçekleştirdi. Ekim işlemine başlandı ve saat 21:00’ a kadar sürdü. Ekim işleminde sabırsızlandığım durumlar oldu haliyle. Donör bölgemin üzerine yatmaktan mı yoksa sürekli kafamı aynı yere koymaktan mı bilmiyorum ensemde uyuşukluk oldu. Sürekli kafamı oynatma ihtiyacı hissettim. Bu haldeyken düz durayım diye donör bölgemden tekrar anestezi yaptılar bu şekilde birkaç saat daha rahat etmiş oldum.
Saat 09:00 oldu. Ekim uzun sürdüğü için ve sürekli aynı pozisyonda kaldığım için hafif baş dönmesi oluyor. Tek başıma ekime geldiğim için sağolsun otele gitmem de yardımcı oldular. Buradan Asuman hanım ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum. Umarım hayal ettiğim saçlara kavuşurum.
Kullandıklarım: Xpecia Tablet, Corasprin, Vito Krem, Prozinc Şampuan
20. günde Prozinc losyona başlayacağım.
Bugün 8. Gün ve bepanthol vücut losyonu ile kabuk dökme işlemine başlıyorum