3 hafta önce ektirmis biri olarak tavsiyelerim.
Ekimden önce donör bölgeyi güclendirmek icin ilac kullanmadan bitkisel takviyeler deneyebilirsin yada protein,d vitamini ve b12 agirlikli beslenmen yeterli.
Ekimden sonra kesinlikle 1 hafta evden cikmani tavsiye etmem. Özellikle ilk 3 gün sadece dogru yatis pozisyonunu bul ve kafani bir yere carpma.
Benim kendi görüsüm kabuk dökümünü yapana kadar disari cikmamaktir. 11-12. günden itibaren kafanda ekim yapilan yerlere dairesel hareketler ile tirnak ucunu kesinlikle degdirmeden hafif hafif masaj yaparak ilik su ile yika. Zaten 11 gün dogru bir sekilde bastir cek yöntemiyle yikama yaparsan kabuklar kendi kendine dökülecektir. Sana verecekleri köpük sprey kabuklari en kolay sekilde atmani saglayacak.
Takviye olarak doktorum proscar,minoxidil falan yazmasina ragmen ben ikisini de kullanmiyorum. Su an icin Biotin ve Multivitamin aliyorum. Bol bol su iciyorum bunun yaninda günde bir avuc siyah kuru üzüm ve bir avuc kabak cekirdegi tüketiyorum. Sampuan olarak ekim merkezinde verdikleri sebamed günlük sampuani kullaniyorum o bitince sarimsak özlü bitkisel sampuanima geri dönecegim. Kafami yikarken yaklasik 8-10 dakika masaj yaparak kan dolasimini hizlandirmaya calisiyorum en sonda dustan cikarken kafama ve ayaklarima soguk su tutup kan dolasimini tekrar hizlandiriyorum. Sürecim bu sekilde ilerliyor.
Donör bölgemi cok hirpaladiklari icin su an biraz cirkin görünüyor ama aloe vera kremi kullanmaya basladim günde bir kere donör alanini kremliyorum olumlu etkilerini görmeye basladim. 2-3 haftaya sok dökülmem baslar diye tahmin ediyorum.
Kolay olmayan sabir isteyen ve dikkat edilmesi gereken bir sürec. Simdiden kolay gelsin.