Gönderen Konu: Testesteron düşürmek için bir şeyler kullananan var mı?  (Okunma sayısı 621 defa)

iambestbaddest21

• Yeni üye
  • *
Dht azaltmak için finasteride kullanımına başladım. DHT kadar olmasa da Testesteron da saç döküyor. Bunu biraz azaltmak istiyorum. Hem Testesteron azalmasının Dht'yi de azaltacağına inanıyorum.Tabii bunu tahlillerle kontrol ederek yaparım. Testesteron referans değerinin altına düşmek üzereyken uyguladığım şeyleri bırakırım.
Burada sorun şu ki Testesteron azaltan pek bir ilaç yok. Spirinolakton diye bir ilaç duydum, ama erkekler üzerinde etkisi nasıl olur bilemedim, kullanan erkek göremedim.
Bunun dışında nane çayı Testesteron azaltır deniyor.
Deneyimi, bilgisi olan var mı?

Lauri

• Hero Member
Ynt: Testesteron düşürmek için bir şeyler kullananan var mı?
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2022, 12:53:37 »
Yanlış bir yol seçiyorsun bence.

Testosteron baskılayan alternatif siproteron asetat var. Spironolakton ile beraber cinsiyet değişimlerinde kullanılır.

Normalde bu tip ilaçları sağlıklı bir erkeğin kullanmaması gerekir. Saç durumunu bilmiyorum ama zır kel bile olsankırmızı çizgiyi aşmak oluyor bu, çizgiyi geçince neler olacağını bilmek zor.

Testoyu yavaş yavaş düşüreceksin, sonra ilacı bırakacaksın sonra ne olacak? Bu öyle kalacak mı?

Kusura bakma ama yaklaşımını salakça buldum.

Nane çayının testoya etkisi olduuğ söyleniyor bunu da ekleyeyim.

iambestbaddest21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2022, 16:24:32 »
"salak" sözcüğü gereksiz kabalıkta oldu.
Zaten bunu yapmaya karar vermiş değilim. Kullanan veya bilgisi olan varsa diye soruyorum.  Doktora da sorabilirim fakat öncesinde biraz bilgi toplamak gerekiyor.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2022, 17:46:09 »
Kaba bir kelime olduğunun farkındayım, yumuşak ifade mi etsem diye düşündüm de, sonra gerek görmedim.

Okuyana bir faydası olsun.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2022, 23:11:49 »
Vucudunda testosteron makinesi var ve surekli pompaliyor. Ilacla belki baskilanabilir ama biraktigin an yine galip gelecek. Tek care makineyi yok etmek :)
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

iambestbaddest21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2022, 00:20:49 »
Zaten dönemsel kullanımla kalıcı etki yaratabilen  hiç ürün yok ki,
Neyden fayda görürsek ömür boyu birleşmek zorundayız :/

Yardımsever

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2022, 22:23:38 »
Dht azaltmak için finasteride kullanımına başladım. DHT kadar olmasa da Testesteron da saç döküyor. Bunu biraz azaltmak istiyorum. Hem Testesteron azalmasının Dht'yi de azaltacağına inanıyorum.Tabii bunu tahlillerle kontrol ederek yaparım. Testesteron referans değerinin altına düşmek üzereyken uyguladığım şeyleri bırakırım.
Burada sorun şu ki Testesteron azaltan pek bir ilaç yok. Spirinolakton diye bir ilaç duydum, ama erkekler üzerinde etkisi nasıl olur bilemedim, kullanan erkek göremedim.
Bunun dışında nane çayı Testesteron azaltır deniyor.
Deneyimi, bilgisi olan var mı?
Vay be millet testosteronunu yükseltmeye çalışır sen düşürmek istiyosun :D
Minoxidil ve finasterid kullanırsın olursa olur olmazsa olmaz kafayı yemeyin
Spiro dediğin şey vücuttaki tüm androjenik reseptörleri bloke eder yeter ki saçım olsun ⚽ olmaya razıyım diyosan buyur kullan

Facebook Twitter Instagram