Yıllar sonra merhaba arkadaşlar
Forumda eskiler tanır beni, 24 Aralık Cuma günü 3. saç ekimi işlemimi gerçekleştirdim. İlk ekimim 2015 yılındaydı, forumda uzunca konusu mevcut linki aşağıya bırakıyorum. Bu ekimde ön bölgede istediğim sonucu alamamıştım, ekim sonrası mevcut dökülmeler devam etti. 2017 Aralık ayında askere gitmeden önce aynı merkez ön bölgeye 2300 greft civarı revizyon bir ekim gerçekleştirdi. 6 aylık askerlik sonrası dönüşümde saçlar idare eder vaziyetteydi ancak hem mevcut saçlar hem de ekilen saçlarda dökülme oldu. İlk ekimimde dönor problemi yoktu ancak ikinci ekimdeki alımlardan dolayı dönor alanımda sıkıntı yaşadım.
Link:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=99.0Gelelim şimdi ki sürece, normalde toppik, fixplant tarzı ürünler kullanıyordum ancak ön bölgedeki dökülmeler ve saçın genel dökülmesi sonucu bu ürünlerde yetersiz gelmeye başladı. Özellikle ön bölgede bu ürünleri kullandığım belli olmaya başladı. Üçüncü bir ekim yaptırarak, en azından ön bölgeyi biraz sıklaştırıp geriye doğru biraz yoğunluk elde edebilirsem, bu tarz ürünlerle bir süre daha götürebilirim diye düşündüm. Dönor alanım malesef iyi değil ve bu sebeple saç+sakal şeklinde bir ekim planladım. Yöntem olarak DHI ile ektirmeye karar verdim, iki kez fue yaptırdığım için bu sefer DHI ile kalem tekniğini tercih ettim. Benim için bu ekimdeki en büyük kriter, dönor alımının iyi yapılmasıydı. Dönor alanım kısıtlı ve görüntüsü normalde de sorun yarattığı için, yapılacak kötü bir alım ile çıkacak saçın bir önemi olmayacaktı. Hem geçmiş ekimlerden dolayı dönor alanda dengeli bir seyreklik elde etmek hem dönoru daha kötü göstermeyecek şekilde alınabilecek greftlerle yapılacak en iyi ekimi ortaya çıkarmak hedefimdi. 3. ekim için çok uygun bulmayacaklar olacak aramızda ama bu riski almak istedim, gerekirse saç simülasyonu ile dönor bölgeye bir işlem yaptırabilirim.
DHI yöntemi yapan bilinen doktorla görüşmeler sağladım. Dönor alanımdaki sorun nedeniyle ve bu ekim benim son kozum olduğu için, tecrübeli ve ekimi kendisi yapan bir doktor isteğim vardı. Kinyas Hoca ile iletişime geçtim ve başta asistanı Ecem hanım ile görüşüp daha sonra da hastaneye giderek canlı olarak görüşme sağladım. Kinyas Hoca ekimlerde ekim işlemlerini de yardımcısıyla birlikte kendisi yapıyor. Ancak alımları farklı çalışanı yapıyordu. Kinyas hocaya dönor çekincemi ve bu ekimin son hakkım olduğunu ve benim için önemli olduğunu aktardım. Zor bir vakayım ve tüm işlemleri tecrübesine güverenerek Kinyas hocanın yapmasını istedim. Kendisi de bunu kabul etti ve daha sonra ekim günü için iletişime geçip günü belirledim. Kinyas hoca ve ekibi VM Medical Park Maltepe Hastanesi'nde işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Günde ortalama 3 ekim yapıyorlar ve ekimlerinin çok büyük yüzdesi yurtdışından gelen kişiler oluyor ve 7 yıldır DHI tekniğiyle ekim gerçekleştiriyorlar.
Kinyas hoca ekim günü saç traşımdan, greft alımlarıma ve ekimime kadar beni kırmayıp kendisi gerçekleştirdi. Greft sayısının fazla olmasının benim için önemli olmadığını, dönoru zor durumda bırakmayacak kadar bir alım talep ettim. 2100 greft saçtan 900 greft sakal olmak üzere toplam 3100 greft alım gerçekleşti. Önceki ekimdeki saç çizgimi bozmadan üzerinden devam ettik. Ön ve orta kısım yoğunluklu olarak bir ekim gerçekleşti ve tepeye ekim yapılmadı. Tepede ekimin tutma oranı düşük olduğu için en azından ön ve orta kısım iyi olsun istedik. Özellikle saçlı dönor alandaki sorunumdan dolayı, greftleri geze geze dikkatli şekilde almaya gayret etti ve alım işlemi uzun sürdü. Ekimin başından sonuna kadar elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Umarım güzel bir sonuç elde edebilirim.
Ekimden bir ay önce Xpecia ve saç tellerini kalınlaştırması adına Medobiotine başladım ve devam ediyorum. Her ay bir sefer olmak üzere 3 ay boyunca PRP için merkeze gideceğim. Bugün kabuk dökümlerini tamamladım ve süreci sizlerle paylaşmak üzere fotoğrafları ekliyorum. Dönor alanın şuan ki durumu yanıltıcı olabilir, dönorun durumunu zaman içerisinde yaralar iyice iyileştikten ve saçlar uzadığında göreceğiz. Dönem dönem kıyaslamalı olarak fotoğraf atacağım. Çok detay olduğu için sizi bir anda sizleri fotoğraflara boğmak istemedim. Paylaşacağım fotoğraflarda, ekim öncesi saçların ve sakalın kısa ve uzun halini, ekim sonrası halini ve sakalın alım işlemi ve sonrasındaki iyileşme sürecini görebilirsiniz.
Sorularınız olduğunuzda fırsat buldukça cevaplayacağım, herkese iyi forumlar.