Selamlar herkese,
Bir kaç hafta önce fotoğrafları Hasson & Wong'a iletmiştim. Gerçekten orada ekim yaptıracağımdan değil tabii, ancak meraktan diyeyim
Yöntemleri vs. hakkında da epey soru sordum, belki ilgisini çeken olur diye paylaşmak istiyorum.
- Beni en çok şaşırtan nokta, az da olsa hala FUT yapmaya devam ediyorlarmış, bu şekilde daha fazla greft çıkartabildiklerini söylediler. Benim durumum için FUE ile 4.000 dolaylarında ancak FUT ile 5.000 üzeri graft alabileceklerini belirttiler.
- Mikromotor mu yoksa manuel mi alım yaptıklarını sordum, çok uzun yıllar hem mikromotoru hem manueli kullandıklarını ancak artık mikromotor tekniğini çok geliştirdikleri için manuel alımı tamamen bıraktıklarını, mikromotorun daha az yorucu olduğunu ve doğru kullanıldığı taktirde (operasyonun kısa sürmesi, doktorun enerjisini daha az tüketmesi vb. sebepler nedeniyle) mikromotor ile daha iyi sonuç aldıklarına inandıklarını belirttiler.
- Merak edenler için ilk 2000 greftte, greft başı fiyatları 8 $, 2000 greftten sonra ise greft başına 6$ şeklinde. Ekstradan bir 400$ karşılığında havaalanından karşılama, otel vb. gibi hizmetleri de sağlıyorlar.
- Finasteride kullanımını destekliyorlar ve öneriyorlar. Özellikle benimki gibi vakalar için önerdiklerini belirttiler.
Sürekli doktorların yöntemleri ve fikirleri hakkında tartışıyoruz, herhangi bir yorum katmadan iletiyorum, dediğim gibi belki ilgisini çeken olur