Gönderen Konu: Öğretmen maaşlarına yapılan ultra MEGA zam  (Okunma sayısı 1502 defa)

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Öğretmen maaşlarına yapılan ultra MEGA zam
« : 30 Aralık 2021, 23:00:59 »
Evet, başlığı görünce bi afalladınız değil mi? Dediniz "Yahu bu ülkede öğretmene zaten gram değer verilmiyordu, hatta mobbing yüzünden nice öğretmenler istifa etti, intihar eden bile oldu (Saadet H.) e o zaman nasıl bu kadar büyük zam yapıldı?" diye. Hiç merak etmeyin, şimdi zam oranını açıklayınca içiniz rahat edecek ve bir oh çekeceksiniz. Hazır mıyız?

2021 Temmuz ayında göreve yeni başlayan ve derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.205 TL idi.

Şimdi 2022 yılına bakacağız ama bak kalpten giderseniz suç bende değil ona göre kendinizi hazırlayın.

2022 öğretmen zam oranlarına göre 2022 yılının Ocak ayında göreve yeni başlayan ve derecesi 9/1 olan stajyer bir öğretmenin maaşı 5.553 TL olacak. 2022 yılı Temmuz Aralık döneminde ise maaşı 5941 TL'ye yükselecek.

Arkadaşlar düşünsenize 348 tl ile neler neler yapılır. Hele hele bu zamlardan sonra. Aklım almıyor ya zengin olacak bu öğretmenler.

Yetmedii, eğer 2022 yılının tümü ile ortalama hesaplarsak 644 tl ediyor. Yahu böyle giderse öğretmenler kuyumcu açar ha.

(İroni olduğunu anlamayan "telefonunu çıkar" diyen dayılar olabileceği için yazıyorum. İronidir.)

Kayser Soze

• Hero Member
Ynt: Öğretmen maaşlarına yapılan ultra MEGA zam
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2021, 23:13:07 »
Neden sadece öğretmenlerden bahsettin onu anlayamadım. İşçilere zam yapıldı, memurlara yapılmadı diyebilirsiniz

HTK

• Full Member
« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2021, 23:13:33 »
...
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2021, 23:29:47 Gönderen: HTK »
  • Ekim Tarihi: 23.08.2021
  • Ekim Merkezi ismi Medeks
  • Greft Miktarı 4800
  • Medikal Tedavi Xpecia

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2021, 23:16:39 »
 ben genel bakmak istiyorum tabi oğretmenlere yapılan bu zam komik.hiç yapma buunu yapcaksan dalga gecer gibi bu kadar artışmı olur ama daha onemlisi işçinin oğretmenin şunun bunun zammını bol bol yapsan ne olcak paranın değerimi kaldı bu pahalılıkta.kiralar ortada bakkal giyisi masrafları faturalar cart curt hersey aacayip kazık oldu.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2021, 23:22:40 »
Arkadaşlar öğretmeni ben yaptım. Siz de diğerlerini yapabilirsiniz. Hak veriyorum sizlere. Geçiren geçirene.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2021, 23:25:41 »
Neden sadece öğretmenlerden bahsettin onu anlayamadım. İşçilere zam yapıldı, memurlara yapılmadı diyebilirsiniz

Hocam benim gördüğüm yatan, iş yerine bile gelmeyen çok memur var. Fakat öğretmen diğerlerinden farklı. O kadar çoluk çocukla mükellef. Memur "ya dayım hamile de ben 3 gün yokum.) diyebiliyorken öğretmenin böyle bir lüksü yok. Denetimler sıkı. Bu sadece bir perspektiften.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 30 Aralık 2021, 23:28:14 »
 ben bol bol zam yaptım  kafamdan diğer mesleklere ama gene gecinemiyor millet.yuzde 50 asgari maaşa yaptım derler ovunurler ama 106 dolar daha cepten çıkıyor bir pnceki seneye gore kuculuyoruz o ovulen maaşta.marketlerde peynir kaşar herrgun etiket değişiyor  7_8 lira almadan ayda gecinmek zor iş
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2021, 23:30:06 »
  7 dk once medyaya dusen son haber
Alkollü içeceklere yüzde 30-35, sigaralara en az 3 lira zam gelecek!
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkollü içeceklere yüzde 30-35, sigaralara ise en az 3 lira zam beklendiğini açıkladı

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2021, 23:36:19 »
Hocam benim gördüğüm yatan, iş yerine bile gelmeyen çok memur var. Fakat öğretmen diğerlerinden farklı. O kadar çoluk çocukla mükellef. Memur "ya dayım hamile de ben 3 gün yokum.) diyebiliyorken öğretmenin böyle bir lüksü yok. Denetimler sıkı. Bu sadece bir perspektiften.

Hangi memur yatıyor dostum.
Örnek verir misin.
Polis mi? Adliye mi? Sağlık mi? Nüfusta çalışanlar mı? Sgk'da çalışanlar mi?

Bu bakış açın güzel bir bakış açısı değil.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2021, 23:39:30 »
ben bol bol zam yaptım  kafamdan diğer mesleklere ama gene gecinemiyor millet.yuzde 50 asgari maaşa yaptım derler ovunurler ama 106 dolar daha cepten çıkıyor bir pnceki seneye gore kuculuyoruz o ovulen maaşta.marketlerde peynir kaşar herrgun etiket değişiyor  7_8 lira almadan ayda gecinmek zor iş

Aynen öyle hocam ya. Ama ne fayda, milletvekilleri nasıl olsa parasını alıyor. Öğretmen zordaymış, yukarıdaki inşaatci abi işsizmiş kimin umrunda. Bir de bizim millete diyorlar ya "Zor zamanlarda bir yumruk gibiyiz." diye. Çok gülüyorum. Yahu deprem olduğunda battaniyelerin fiyatını 2x yaptılar mı yapmadılar mı? Van depreminde yardım etmek yerine serseriler vatandaşın kolundan bileziktir odur budur çaldı mı çalmadı mı? Dolar 18'den 11'e düşünce fiyatlar oynadı mı oynamadı mı? Daha bir ton şey var. Eskidenmiş o bizim güzel milletimizin bir ve diri olduğu. Şimdi sözde ancak.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2021, 23:45:45 »
Hangi memur yatıyor dostum.
Örnek verir misin.
Polis mi? Adliye mi? Sağlık mi? Nüfusta çalışanlar mı? Sgk'da çalışanlar mi?

Bu bakış açın güzel bir bakış açısı değil.

Yani diyorsun ki hepsi işlerini düzgün yürütüyor öyle mi? Madem öyle tam 5 ay önce KYK'ya cimerden bir bildiri gönderdim hayati durumum ile ilgili. Halen cevap yok? Neden ki?

Tüketici mahkemesine başvurdum bir üründen dolayı. Cevap ancak 4 ay sonra geldi. Allah Allah neden ola acep.

En görünürlerden bahsediyorsun. Ptt'de çalışan emektarlara saygım sonsuz. Bilfiil görüyorum. Fakat sen saydığın kurumları teftiş mi ettin de savunuyorsun?

Elbette hepsi yatıyor demek doğru olmaz. Ama insanlar da hissediyor. Her iş zamanında yapılsa bu ülkenin hali neden böyle?

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2021, 23:59:36 »
Yani diyorsun ki hepsi işlerini düzgün yürütüyor öyle mi? Madem öyle tam 5 ay önce KYK'ya cimerden bir bildiri gönderdim hayati durumum ile ilgili. Halen cevap yok? Neden ki?

Tüketici mahkemesine başvurdum bir üründen dolayı. Cevap ancak 4 ay sonra geldi. Allah Allah neden ola acep.

En görünürlerden bahsediyorsun. Ptt'de çalışan emektarlara saygım sonsuz. Bilfiil görüyorum. Fakat sen saydığın kurumları teftiş mi ettin de savunuyorsun?

Elbette hepsi yatıyor demek doğru olmaz. Ama insanlar da hissediyor. Her iş zamanında yapılsa bu ülkenin hali neden böyle?

SEN NASIL PTT'DE ÇALIŞAN EMEKTARI GÖRÜYORSAN BEN DE SAYDIĞIM KURUMLARDAKİLERİN ÇALIŞMALARINI GÖRÜYORUM, BİLİYORUM.

SENİN O TÜKETİCİ MAHKEMESİ DEDİĞİN YERDE SEN 1 HAFTA ÇALIŞAMAZSIN.

ÖYLE HAFTALIK 20 SAAT DERSE GİRİP DE BURAYA GELİP AHKAM KESEMEZSİN.

BU ÜLKEDE YATAN BİRİLERİ VARSA ONUN KİM OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR.
HELE HELE ŞU SON 2 SENE İÇERİSİNDE, PANDEMİ DÖNEMİNDE KİMİN YAN GELİP YATTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR, GÖRÜYOR. SEN RAHAT OL.

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
« Yanıtla #12 : 31 Aralık 2021, 00:02:23 »

SEN NASIL PTT'DE ÇALIŞAN EMEKTARI GÖRÜYORSAN BEN DE SAYDIĞIM KURUMLARDAKİLERİN ÇALIŞMALARINI GÖRÜYORUM, BİLİYORUM.

SENİN O TÜKETİCİ MAHKEMESİ DEDİĞİN YERDE SEN 1 HAFTA ÇALIŞAMAZSIN.

ÖYLE HAFTALIK 20 SAAT DERSE GİRİP DE BURAYA GELİP AHKAM KESEMEZSİN.

BU ÜLKEDE YATAN BİRİLERİ VARSA ONUN KİM OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR.
HELE HELE ŞU SON 2 SENE İÇERİSİNDE, PANDEMİ DÖNEMİNDE KİMİN YAN GELİP YATTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR, GÖRÜYOR. SEN RAHAT OL.

Ya şu konuda bile daha birbirimizi yiyoruz. Aynen kardeşim sizin köy daha büyük. Artık lütfen birbirimize mention atmayalım olay büyümesin.

İkimiz de işçiyi savunuyoruz. Orada kalalım.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2021, 00:16:35 »
 boşverin tartışmayı gülle girmiş top çıkmış zaten .eskiden bir evden bir kişi calısıyor kira oduyur 2 cocuk okutuyor arsa alıp ev yapıp araba oduyordu tek maasla.şimdi cocuklar okudu buyudu karıda calısıyor adamın kendinde gene yetiremiyorlar.bir asgari maaşla 14 15 ceyrek altın alınırdı şimdi 3 tane alırsın.soba daha pahalıydı fakir bile yakardı şimdi orta direk bile yeri geliyor doğalgaz yakamıyor gıdım gıdım.millet sigara alamıyor luks olmuş kaçak tutune yoneldi insanlar.kafayı cekemiyorlar kaçak içkiye yoneldiler içkide sigara gibi zengin işi oldu.zararlı şeler ornek olmaz ama eskiden ortadireğin yaptığı keyifleri şimdi orda diren yapamıyor.200 liraya eşofman altı alırdım şimdi 1 lira.2  3senede nasıl bindi bu kadar.6 liraya kahve alırdım 14 lira.3 ay once alırdım.ee gene yarın obur gun yeni zamlar diyorlar.millet sinir harbi oldu piskolojiyi bozdu sokaklarda insanlar birbirinin gozunu oyuyor toplumca pandemi zamlar derken iyice delirdik.maddi cokuntu dunyanın her heryerinde manevi cokuntuyude getirir.bosanan bosanana.gencler sapıtmış calıyorlar cırpıyorlar madde alıyorlar muptezel genclik yetişiyor yarınlar bugunlerden çok daha kotu bu saatten sonra duzelme olucağını sanmıyorum.malesef

BlackPill©

• Full Member
  • I'm fighting over a wreck...
« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2021, 02:14:16 »
Memurlarin çoğunu işten cikaracagiz, ne varsa satacağız TRTyi de satacagiz
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi Finasteride ( haftada 3mg olacak şekilde) , Xpecia haftada 1 kere , Ketoral Şampuan (haftada 1) , Dermaroller 0,75 haftada 1 ya da 2

Facebook Twitter Instagram