Biberiye nane suyunu nasıl hazırlayıp uyguluyorsunuz. Benim saçlarım da genelde yağlı bu formülü denemek isterim. İyi günler.
Forumda medikal tedaviler kısmında uzunca bir konu var, herkes kendine özgü hazırlayabilir.
Ben biberiye, nane, karanfil, defne, maydanoz gibi şeyleri kaynar suda 10-20 dakika kaynatıyorum, yarım saat dinlendirdikten sonra süzüyorum ve şişeliyorum, buzdolabında saklayıp 1 hafta boyunca kullanıyorum, sabah akşam aklıma geldikçe sıkıyorum ve çok az masaj yapıyorum ve yıkamıyorum.
Haftada bir iki kere de aynı şekilde biberiye, nane, lavanta gibi uçucu yağları üzüm çekirdeğe gibi taşıyıcı yağlarla seyreltip kafama masaj yoluyla sürüyorum, bir kaç saat kafamda şeffaf poşeti ile bekletiyorum. sonrasında da içine bir kaç damla biberiye yağı damlattığım şampuanla yıkıyorum. Bence bu da faydalı, haftada bir kere de dermastamp uygulamaya çalışıyorum. Suya başlayalı 1-2 hafta oldu, 3-6 ay arasında etki görmeyi planlıyorum ama ilk etkisi yağı yok etmesi ve sanıyorum renk koyulaşması oldu.