Gönderen Konu: Saç Dökülmesinde İlaç Almak İçin Eczane  (Okunma sayısı 922 defa)

alidemir1

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Dökülmesinde İlaç Almak İçin Eczane
« : 27 Aralık 2021, 13:34:54 »
Arkadaşlar herkese iyi günler. Seyrek olan saçlarım için doktor Fagron Advanced Derma Pack MFT = Minoksidil %5, Finasterid %0.1 ve TrichoFoam önerdi. Toplamda 3 ilacı ( Minoksidil, Finasterid, TrichoFoam) eczane karıştırıp bana veriyor 300 tl karşılığında. Bu 3 ilacı karıştırıp verebilecek bildiğiniz başka bir eczane var mı İstanbul'da?

(Siteye yeni üye oldum. Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.)

Cardozoo

• Hero Member
Ynt: Saç Dökülmesinde İlaç Almak İçin Eczane
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2021, 17:25:03 »
Topical %0.1 finasterid ile oral 1 mg finsaterid arasında bir fark yok. İkisi de aynı oranda serum ve scalp DHT azaltıyor. Yan etki ihtimalleri yakın. Aylık 300 tl vereceğine al 30-40 TL'tlye proscar 4'e böl  2 günde 1 kullan. Minoksa bulaşma derim. Hem çok zahmetli hem de pahalı.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

mehmetali1

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2021, 23:38:40 »
Topical %0.1 finasterid ile oral 1 mg finsaterid arasında bir fark yok. İkisi de aynı oranda serum ve scalp DHT azaltıyor. Yan etki ihtimalleri yakın. Aylık 300 tl vereceğine al 30-40 TL'tlye proscar 4'e böl  2 günde 1 kullan. Minoksa bulaşma derim. Hem çok zahmetli hem de pahalı.

Hocam şöyle ama: Sizin dediğiniz ilacı ben oral olarak kullandım ancak o cinsel olarak beklemediğim sonuçlar yarattı bende. Ancak kafaya sürünce bu etkileri görmeyeceğimi söyledi hekim. Ondan dolayı kafaya sürüleni kullanmak istiyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2021, 01:04:23 »

Gayet kesin ifade etmişsin. Ama yanlış. Topikal ürünün deriden ne oranda geçtiğini bilemezsin. Çok fazla değişken var.

Kişiden kişiye çok değişir bunlar. Çokca örneğini forumlarda görürsün.

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2021, 11:57:23 »
Gayet kesin ifade etmişsin. Ama yanlış. Topikal ürünün deriden ne oranda geçtiğini bilemezsin. Çok fazla değişken var.

Kişiden kişiye çok değişir bunlar. Çokca örneğini forumlarda görürsün.
Finasterid deriden kolaylıkla emilebiliyor. Bu yüzden kırılmış haplara dahi hamilelerin dokunması tehlikeli. Topical %0.1 finasteridden yan etki görmediysen büyük ihtimalle oral finden de yan etki görmeyeceksin.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Facebook Twitter Instagram