Gönderen Konu: Retrograd alopesi Nedir  (Okunma sayısı 1699 defa)

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
Retrograd alopesi Nedir
« : 25 Aralık 2021, 16:26:17 »
Bir önceki konuda anlaşılmayan saç dökülmesi tipi adlı bir yazı yazmıştım ve çoğu kişi retrograd alopesi olduğunu söyledi (bu arada yaşım 16)  biraz araştırınca kendimce en kötü saç dökülmesi olduğu kanısına vardım çünkü donör bölgede dökülüyor ancak internetten istediğim kadar bilgi alamadım. Sizden ricam bu konuda bilgili kişiler biraz daha açabilir mi bu konuyu, herhangi bir avantajı var mı ? Tedavileri nedir ? Saç ekilebilir mi ?

BlackPill©

• Full Member
  • I'm fighting over a wreck...
Ynt: Retrograd alopesi Nedir
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2021, 22:25:04 »
Ben de çok şey bulamadım ama yanlarin ensenin falan seyrelmesi olayı norwood 1 bile olsa oluyor aslinda bu da yaygin bence ama sac kesiminden dolayi millet anlayamiyor
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi Finasteride ( haftada 3mg olacak şekilde) , Xpecia haftada 1 kere , Ketoral Şampuan (haftada 1) , Dermaroller 0,75 haftada 1 ya da 2

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2021, 22:35:00 »
Ben de çok şey bulamadım ama yanlarin ensenin falan seyrelmesi olayı norwood 1 bile olsa oluyor aslinda bu da yaygin bence ama sac kesiminden dolayi millet anlayamiyor
Dostum birşey soracağım, afedersin ama bu adamlar ne b*k yiyecek medikal tedavi desen 2 kat daha fazla para ekim desen donör bölge yok... Çıldıracağım

BlackPill©

• Full Member
  • I'm fighting over a wreck...
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2021, 22:38:02 »
Bir önceki konuda anlaşılmayan saç dökülmesi tipi adlı bir yazı yazmıştım ve çoğu kişi retrograd alopesi olduğunu söyledi (bu arada yaşım 16)  biraz araştırınca kendimce en kötü saç dökülmesi olduğu kanısına vardım çünkü donör bölgede dökülüyor ancak internetten istediğim kadar bilgi alamadım. Sizden ricam bu konuda bilgili kişiler biraz daha açabilir mi bu konuyu, herhangi bir avantajı var mı ? Tedavileri nedir ? Saç ekilebilir mi ?
Saclarini kazirlar yakisirsa daha da sallamaslar yakismazsa giderler protez falan kullanırlar belki. Ama vardir bence tedavisi retrogradin. Bi kac after before görmüştüm.
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi Finasteride ( haftada 3mg olacak şekilde) , Xpecia haftada 1 kere , Ketoral Şampuan (haftada 1) , Dermaroller 0,75 haftada 1 ya da 2

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2021, 22:41:44 »
Saclarini kazirlar yakisirsa daha da sallamaslar yakismazsa giderler protez falan kullanırlar belki. Ama vardir bence tedavisi retrogradin. Bi kac after before görmüştüm.
Tedavisi nedir acaba ?

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2021, 23:20:43 »
retrograd alopesininde tedavisi androgenetik alopesiyle aynıdır yani finasterid dutas minox vs.

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2021, 23:24:02 »
ahanda budur

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2021, 01:00:05 »

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2021, 02:00:27 »
Ekim kurtarmaz seni. Mutlaka medikal tedavi kullanman gerekiyor. 16 yaş için tavsiye edilmiyor ama YouTube’da hairloss show diye bir kanal ve oradaki doktorlar 16 yaşındaki bir hastasını finasterid ile tedavi ettiklerini çok iyi yanıt verdiğini söylemişti. Şahsen ben bu yaşta önermem. 17.5-18’e kadar bekle. O zamana kadar sadece içeriğinde %0.025  finasterid  losyonu kafanın üst kısmına sür. Daha önce söylediğim gibi dikkat ederek kullan. Minoksa başlama derim hayat boyu kullanmak zorunda kalırsın. Zahmetli olduğu için diyorum. Şu an yapabileceklerin bunlar.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2021, 09:05:58 »
Ekim kurtarmaz seni. Mutlaka medikal tedavi kullanman gerekiyor. 16 yaş için tavsiye edilmiyor ama YouTube’da hairloss show diye bir kanal ve oradaki doktorlar 16 yaşındaki bir hastasını finasterid ile tedavi ettiklerini çok iyi yanıt verdiğini söylemişti. Şahsen ben bu yaşta önermem. 17.5-18’e kadar bekle. O zamana kadar sadece içeriğinde %0.025  finasterid  losyonu kafanın üst kısmına sür. Daha önce söylediğim gibi dikkat ederek kullan. Minoksa başlama derim hayat boyu kullanmak zorunda kalırsın. Zahmetli olduğu için diyorum. Şu an yapabileceklerin bunlar.
Finansteridin etkilerinden korkuyorum

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2021, 11:39:53 »
onun yerine xpecia alıp dermaroller kullanırsam ve arada bir evigen bepanthen bemiks losyonu sürsem bir gelişim olur mu sizce ?

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2021, 12:42:50 »
onun yerine xpecia alıp dermaroller kullanırsam ve arada bir evigen bepanthen bemiks losyonu sürsem bir gelişim olur mu sizce ?
Xpecia finasteridden daha belirsiz ve aynı etkiyi gösterir. Topikal olarak finasteridi dediğim oranda kullanırsan yan etki görme ihtimalin çok çok düşük.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Alfa Ayaz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2021, 13:37:28 »
Xpecia finasteridden daha belirsiz ve aynı etkiyi gösterir. Topikal olarak finasteridi dediğim oranda kullanırsan yan etki görme ihtimalin çok çok düşük.
peki teşekkürler

Yusufklc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2022, 23:18:04 »
O yüzdelikre finasterid losyon nasıl bulabiliriz bende xpecia kullandım cok şyi geldi ama yan etlkiside cok oldu bıraktım yaşım 21 topikal dedigin gibi finas kullansam vücuda karışır mı acaba bide nerden bulabilirim

Königstiger

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 19 Ocak 2022, 18:09:03 »
hapı günde kaç adet kullanmanı önerdi ?
  • Yaşınız 21

Facebook Twitter Instagram