Ekim tarihi: 07.12.2021
Ekim yeri: Medeks hair center, İstanbul - Şişli
Greft: 5500 (sanırım göz kararı veriliyor bu rakamlar - sayıldığını sanmıyorum)
Yöntem: klasik fue
Merhabalar arkadaşlar, 18 yaşlardan beri çok seyrek saçlı, 30 yaşından itibaren topik kullanmayı gerektirecek kadar dökülen ve 37 yaş sonrası artık topiğin durumu kurtarmadığı sırıttığı fakat benim yine de ısrar ettiğim, şu anda yaşı 40 olan, kafa bölgesinde üst ön/orta/arka ileri derece seyreklikden şikayetçi, kötü gen mağduru bir arkadaşınızım :-) Anne ve baba tarafında genel olarak erkekler hep seyrek saçlı yada keller. Saç ekimimi paylaşmak istedim- ilk 18 gün geçirdikten sonra. Geçmiş ve güncel fotoğrafları da ekleyerek. Biraz öneri ve fikirlerinizi de alabilmek umuduyla.
Ekim ve merkeze karar verme sürecim:
Saç ekimine uzun süredir karşıydım, 10 sene kadar önce düşünüp araştırma yapmış olmama rağmen, yapılan ekimlerinde saçın büyük oranda tuttuğu örnekler görmediğim için. Topik ile idare ediyordum. Son 2-3 sene özellikle güneşli yaz aylarında saç dökülmesi çok felaket bir şekilde belli olmaya başlamıştı. Geçen sene 2 gün süren bir protez saç deneyimim oldu ama aldığım gibi bakım zorluğunu ertesi gün farketmemle atmam bir oldu. Geçen ay bir arkadaşım saç ekimi yaptırcağını söylemesi üzerine, ve bana bu forumu önermesi üzerine saç ekimlerine bakarak işin tekniğinin geliştiğini yada aslında başarılı sonuçlar olduğunu anladım. Arkadaşımın zaten kendi için yaptığ araştırma sonucu iki yere indirgediği seçenekler arasından, en yakın tarihe verebilen medeks olduğu için ve bir ortak arkaşımızın da orda yaptırıp memnun olduğu için orda karar kıldım ve randevumu aldım.
Operasyon:
Medeks Gökhan bey ekim bölgesi planlamayı yaptı ve iki arkadaş alım ve ekimi gerçekleştirci, kanallar yine ekipten bir hanım tarafından açıldı ve yeterli kök çıkmadığı için ekstra kök yanlardan almaya gökhan bey 30 dk kadar kendisi çalıştı. Operasyon 10 saat kadar sürdü. 10-15 dk yemek ve ihtiyaç molası.
Henüz sürecimin başı olmakla beraber operasyondan genel olarak memnun kaldım. Fiyat-performans olarak, yüksek greft ekim ve işçilik olarak oldukça başarılı gibiler. Geliştirmeleri gereken konular: Organizasyon, ekim sonrası takip, bir de ekim odasına giriş çıkış sınırlanmalı eczacı-kargocu girmişti mesala ben operasyondaykenç
Fotoğrafları birazdan ekliyorum aşağıda. Öneri yorum ve fikirlerinizi geleceğe yönelik paylaşırsanız memnun olurum 👋😀
Şu anki çekincelerim:
Bende yetersiz kök olması ve saçlarımın genel olarak hep seyrek olmasının saç ekimi sonuçlarına nasıl etki edeceği. Dönor bölgenin gelecekteki görüntüsü. Ekimin ön kısım ağırlıklı olması . orta ve arka bölgeye ikinci bir ekim için nerden donör bulabilirim vs 😀 (bende sakal gür değil seyrek - hiç göğüs kılı yok genetik - yoğun kıl nerde var diye düşünürsem geriye şey bölgesi kılları kalıyor :p )
Yeni ektireceklere önerilerim
- Ekim sonrası ilk 3-5 gün kafayı çarpmamaya çok özen gösterin. mümkünse araç yerine yaya gidip gelin ekim merkezine
- Çok fazla yemeyin içmeyin operasyon günü sabah (tuvalete gitme isteği olmaması için operasyon sırasında - öğle yemeği zaten onlar veriyorlar dürüm gibi basit bir şey - içecek gelirse içmeyin yada çok az için) , sadece enerji verecek günü kurtaracak katı birşeyler sabahtan. Akşama ekim sonrasına saklayın iştahınızı =)
- İlk 3 günü 45 derece arkaya doğru eğimli geçirme kuralını aksatmayın, aksi takdirde yüzünüzün tanınmayacak kadar şişeceğini bilin.
- Önerilen takviyeleri anlatıldığı gibi kullanın uyun. Ben uymadım dönor bölgem belki o yüzden çok çabuk iyileşmiyor. İmkan varsa ekim öncesi kök ve saç derinizi güçlendirmek için biotin ve saw palmetto takviyesi (solgar veya xpecia tablet gibi) , kolajen takviyesi, kozanol şampuan kullanmaya başlyın 1 ay öncesinden.
- Hangi merkeze giderseniz gidin ekim sırasında ekiptekiller çok çabalıyorlar yoruluyorlar, eğer bütçe sıkıntınız yok ise giderken bi kutu baklava alın öğle arasında çıkarıp dağıtırsınız. Plastik çatal vs unutmayın =)