Hocam, açık alana göre çıkan sonuç iyi duruyor.
Sıklaştırma ekimi ile bence gayet mutlu olursunuz.
Bunun için sakaldan alacak yerlere gitseniz? Hem sakal kalın hemde 2 li 3 lü kök var. Bunu da dhi yöntemi kullanan yerler yaparsa kanal açmadan direk grefti yerleştirir. Hem fire oranı az olur hemde kanal açmadan direk greft yerleştirir.
Sıklaştırma ekimini Manuel alım yapmayan yere yaptırmayın bence.
Bende eğer sık olmazsa yazdığım gibi düşünüyorum.
Serdar gökrem Manuel alıyor ancak ekim yöntemi belirttiğiniz gibi sıralı. Kaç yıl önceki ekimlerine baktım yine aynı. Bir insan hiç mi kendini geliştirmez yada daha iyi olabileceğini düşündüğü bir değişiklik yapmaz?
En azından saç ekimi şuan eskiye nazaran baya gelişti. Başka doktorları, yöntemleri takip eder kendini geliştir insan.
Ben böyle düşünüyorum.
Serdar Hoca alımı kendi yapıyor ama ekimi hemşireler yapıyor. Kanal açmak için kullanılan bıçakların kesileri büyük (tahminim 2.5 mm), ondan dolayı sıralar arasında 4mm civarı boşluk oluyor. Boşluk değil de yara aslında
Ameliyat sersemliğinden hatırlamıyorum, sanıyorum kanalları da hemşireler açıyor(?) Belki kendi yapsa böyle ekmesine gerek kalmaz (?) Doğru ışık altında baktığımda bir kesinin bittiği yerde diğeri başlıyor. Dolayısıyla yapabilecekleri en sıkı ekim bu görünüyor. Hoca ile bunları konuşmadım, benim tahminim. Kesiler birbirine girerse kayıp olur diye sistemi böyle oturtmuş olabilirler(?). Sonuç eğitimli göze doğal görünmüyor.
Keşke dediğin gibi değiştirse ama bak
http://www.drnakatsui.com/gallery.html . Bu adam Wong ile beraber lateral slit ile cm
2de >70 graft yetiştirme tekniğini geliştirmiş. Adamın ekimleri de Serdar Hoca'nınki gibi. Herhalde ekol olayı...
Geçen kontrole gittiğimde, hoca "scar'ın yayılıp oturması lazım. 1.5 sene olunca sıkılaştırma yapalım." dedi. Dolayısıyla başkasına da yaptırsam sıkıntı olabilir gibi geliyor bana. Ama eğer tahminim doğruysa, yara izleri iyileşince sıralar arasında 2.5 mm boşluk olacağı için rahat bir şekilde sıkılaştırma yapabilirler. Verteks de açılmayaydı...
Ama... Dün alakasız bir sebeple meraktan bir estetik cerrahı ile görüştüm. Saçlarım taralı. Yüzle ilgili konuşuyoruz, adam burnumu inceledi, alın şu bu vs. İşte ikinci bir saç ekimi yaptırıcam, zaman uygun olmayabilir diye konuşurken "Aaa, saçınızı mı ektirdiniz?" dedi. Daha önce de demiştim, henüz saç ektirdiğimi anlayan olmadı. Ancak bu saçı tarama şeklimle de ilgili. Şu an bütün kökler çıkmadı(?) ve çıkanların bir kısmı hala kısa. Dolayısıyla kafama göre bir modelde şekil veremiyorum. Belki değişik modellerde belli oluyordur... Klasik; sağa, sola, arkaya taralı belli olmuyor.
DHI ya da başka bir metodu şimdilik düşünmüyorum. Sakallarımdan almayı bırak oraya da bir ekim yapılmalı
En son çare düşünebilirim. Bu arada DHI ile öyle beni etkileyen pek bir ekim göremedim. Ekim güzel görünüyor, sonuç eh... Manuel alım konusuna gelirsek, Ankara'da HLC, Muttalip Keser ve Serdar Hoca dışında yapan var mı?
Gönül ister ki Koray'a basayım parayı, "beni baştan yarat" diyeyim ama öyle bir param yok
12 ay tamamlansın, bakarız. Daha yeni çıkanlar var, onlar uzayacak vs