Gönderen Konu: 14 Nisan 2017 - Serdar Gökrem 3500+ kök saç ekimi  (Okunma sayısı 82391 defa)

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 14 Nisan 2017 - Serdar Gökrem 3500+ kök saç ekimi
« Yanıtla #45 : 16 Eylül 2017, 02:47:38 »
hocam bence rahatsız edici bir boşluk yok ama tabiki siz hergün görüyorsunuz daha iyisini bilirsiniz
ikinci ekimde serdar hocadan rica etseniz boşluk olan aralara giremez mi acaba?

Donörden çok umutlu değilim. Zaten 3550 civarı verdi. Bir o kadar da verteks ve arka için gerekecek ki çıkacağından emin değilim. Sıkılaştırma için inşallah bir miktar kalır da seneye ağustos gibi rötuş düşünebilelim. Bahsettiğim sorunu ekten görebilirsiniz. Buna benzer alanların kapanması için minimum!!! 600 civarı daha köke ihtiyaç var. Totalde kabul edilebilir bir miktar için 3550 (ilk seans) + 3000 (ikinci seans) + 600 (rötüş) = 7100+ civarı kök lazım ki daha kimsede o kadarını görmedim. Benden de çıkmaz galiba. Arka saçlar aşağı doğru örtücü olacağı için belki seyrek yapılarak ön tarafta rötuşa kaydırarak kurtarabiliriz belki. Hoca ile görüşmem lazım bunları, henüz o aşamada değilim; süreç devam ediyor. Yılbaşından sonra netleşir. İleri seviye kellik zor  :(

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 01 Kasım 2017, 19:38:30 »
Diğer aylar gibi detaylı çekim yapmadım. Zaten saçı ıslatıp ayırmadığım sürece bir şey görebilmeniz pek mümkün değil. Saç ektirdiğimi söylemezsem anlayan olmadı daha. Evet, insanlar o kadar da dikkat etmiyor saçınıza. Beğenmediğim yerler elbet var ama ikinci ekimde ihtimalle halledilir. Yeni kökler de çıkıyor. Hemen her gün az da olsa kafam kaşınıyor. Bir iki aya daha iyi olacak gibi ama ahım şahım da fark eder gibi gelmiyor bana. Sağ üst ve arka görece daha kısa, onlar uzar. Artı yeni çıkan minik kökler de uzayınca bayağı kapanmış olur. Şu anki halinden daha kısa kullanmak ekimi belli eder ki daha kısa zaten ben sevmiyorum. Bir de sağdan sola taramak sıkıntı, ilk birkaç sıranın kökleri görünüyor. İkinci ekimde bakılır. Ben memnunum.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 01 Kasım 2017, 20:30:06 »
bir de bunları çekmiştim bugün.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #48 : 13 Kasım 2017, 18:58:32 »
Bugün kontrole gittim. Her şey yolunda. Gitmişken hocanın çektiği yüksek çözünürlüklü fotoları da aldım.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 13 Kasım 2017, 19:00:25 »
.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 13 Kasım 2017, 19:02:35 »
.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 13 Kasım 2017, 19:05:00 »
.

no name

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 18 Kasım 2017, 23:51:01 »
Başarılı olmuş bence gayet iyi görünüyor

bahti34

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 19 Kasım 2017, 15:22:56 »
Ben çok beğendim ekiminizi hocam.Hayırlı olsun.

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 19 Kasım 2017, 19:03:38 »
Teşekkürler arkadaşlar, daha iyisi sizlerin olur umarım.

Şu an daha 7.5 aydayım. Ne yazık ki ekilen alana göre yeterli miktarda kök olmadığı için sıraların arası biraz fazla. Bu da doğallığı bozuyor; sıralı da olsa sık olduğu sürece saç doğal görünüyor. Şu an saçlarım bir miktar uzun sayılır, bu da tarayarak sıraların gizlenebilmesine imkan tanıyor. Eğer daha kısa olursa yukarıdan görülen sıralar karşıdan da daha belirgin hale geliyor.

Ekilen bölgeye, makas dahil, bir düzenleme yapılmadı. Doğal akışında uzatıyorum. Dolayısıyla bazı bölgeler erken çıktığı için daha iyi görünürken geç çıkanlar kısa olduğundan çok da iyi görünmüyor.  Sıralar içerisinde çıkmamış kökler var, yavaş yavaş onlar çıkıyor. Sırada eksik olunca önündeki ve arkasındaki boşluklar birleştiği için hoş olmayan bir görüntü oluyor. Daha yolumuz var ve çıkan ara kökleri görüyorum. İnşallah daha az fire ile atlatırım.

Hoca ile ocak için görüştüm ancak "vertekse ekim yapılır, sıkılaştırmayı 1.5 yıldan önce yapmayalım" dedi. Ona biraz bozuldum. Ocak yerine Nisan'ı (1 yıl geçmiş olsun) düşünüyorum. 1.5 yıl bekleyemem. Verteks seyrek kalsın, ön sıkılaşsın yeter diye düşünüyorum. Ama böyle yaparsam arka açıklığım ilerlediğinde üçüncü ameliyat şart olacak. Aman abi, istemiyorum. O yüzden bu hafta proscar'a başladım. Kırıp üç günde bir kullanmaya başladım, haftada iki ile başlayıp her iki hafta bir artırarak günlük kullanıma geçmeyi planlıyorum. İlk denediğimde insanların neden karşı olduğunu anladım; artık kadınların adet sancısını anladığımı düşünüyorum :) Cuma günü ikinci defa kullandım, görece daha az sıkıntı veriyor. Bakalım, Nisan'a kadar bir aksilik olmazsa ve faydası olursa birkaç sene kullanmayı planlıyorum. En azından üçüncü ameliyatı erteleyip biraz saçın keyfini süreyim diye düşünüyorum ama planlar, hayatlar...

Angmar

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 22 Kasım 2017, 04:56:26 »
Hocam, açık alana göre çıkan sonuç iyi duruyor.
Sıklaştırma ekimi ile bence gayet mutlu olursunuz.
Bunun için sakaldan alacak yerlere gitseniz? Hem sakal kalın hemde 2 li 3 lü kök var. Bunu da dhi yöntemi kullanan yerler yaparsa kanal açmadan direk grefti yerleştirir. Hem fire oranı az olur hemde kanal açmadan direk greft yerleştirir.
Sıklaştırma ekimini Manuel alım yapmayan yere yaptırmayın bence.
Bende eğer sık olmazsa yazdığım gibi düşünüyorum.
Serdar gökrem Manuel alıyor ancak ekim yöntemi belirttiğiniz gibi sıralı. Kaç yıl önceki ekimlerine baktım yine aynı. Bir insan hiç mi kendini geliştirmez yada daha iyi olabileceğini düşündüğü bir değişiklik yapmaz?
En azından saç ekimi şuan eskiye nazaran baya gelişti. Başka doktorları, yöntemleri takip eder kendini geliştir insan.
Ben böyle düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2017, 04:58:56 Gönderen: Angmar »

çorfi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 22 Kasım 2017, 08:10:52 »
Bunun için sakaldan alacak yerlere gitseniz? Hem sakal kalın hemde 2 li 3 lü kök var. Bunu da dhi yöntemi kullanan yerler yaparsa kanal açmadan direk grefti yerleştirir. Hem fire oranı az olur hemde kanal açmadan direk greft yerleştirir.
Serdar gökrem Manuel alıyor ancak ekim yöntemi belirttiğiniz gibi sıralı. Kaç yıl önceki ekimlerine baktım yine aynı. Bir insan hiç mi kendini geliştirmez yada daha iyi olabileceğini düşündüğü bir değişiklik yapmaz?
En azından saç ekimi şuan eskiye nazaran baya gelişti. Başka doktorları, yöntemleri takip eder kendini geliştir insan.
Ben böyle düşünüyorum.

Serdar Hoca alımı kendi yapıyor ama ekimi hemşireler yapıyor. Kanal açmak için kullanılan bıçakların kesileri büyük (tahminim 2.5 mm), ondan dolayı sıralar arasında 4mm civarı boşluk oluyor. Boşluk değil de yara aslında ;) Ameliyat sersemliğinden hatırlamıyorum, sanıyorum kanalları da hemşireler açıyor(?) Belki kendi yapsa böyle ekmesine gerek kalmaz (?) Doğru ışık altında baktığımda bir kesinin bittiği yerde diğeri başlıyor. Dolayısıyla yapabilecekleri en sıkı ekim bu görünüyor. Hoca ile bunları konuşmadım, benim tahminim. Kesiler birbirine girerse kayıp olur diye sistemi böyle oturtmuş olabilirler(?). Sonuç eğitimli göze doğal görünmüyor.

Keşke dediğin gibi değiştirse ama bak http://www.drnakatsui.com/gallery.html . Bu adam Wong ile beraber lateral slit ile cm2de >70 graft yetiştirme tekniğini geliştirmiş. Adamın ekimleri de Serdar Hoca'nınki gibi. Herhalde ekol olayı...

Geçen kontrole gittiğimde, hoca "scar'ın yayılıp oturması lazım. 1.5 sene olunca sıkılaştırma yapalım." dedi. Dolayısıyla başkasına da yaptırsam sıkıntı olabilir gibi geliyor bana. Ama eğer tahminim doğruysa, yara izleri iyileşince sıralar arasında 2.5 mm boşluk olacağı için rahat bir şekilde sıkılaştırma yapabilirler. Verteks de açılmayaydı...

Ama... Dün alakasız bir sebeple meraktan bir estetik cerrahı ile görüştüm. Saçlarım taralı. Yüzle ilgili konuşuyoruz, adam burnumu inceledi, alın şu bu vs. İşte ikinci bir saç ekimi yaptırıcam, zaman uygun olmayabilir diye konuşurken "Aaa, saçınızı mı ektirdiniz?" dedi. Daha önce de demiştim, henüz saç ektirdiğimi anlayan olmadı. Ancak bu saçı tarama şeklimle de ilgili. Şu an bütün kökler çıkmadı(?) ve çıkanların bir kısmı hala kısa. Dolayısıyla kafama göre bir modelde şekil veremiyorum. Belki değişik modellerde belli oluyordur... Klasik; sağa, sola, arkaya taralı belli olmuyor.

DHI ya da başka bir metodu şimdilik düşünmüyorum. Sakallarımdan almayı bırak oraya da bir ekim yapılmalı ;D En son çare düşünebilirim. Bu arada DHI ile öyle beni etkileyen pek bir ekim göremedim. Ekim güzel görünüyor, sonuç eh... Manuel alım konusuna gelirsek, Ankara'da HLC, Muttalip Keser ve Serdar Hoca dışında yapan var mı?

Gönül ister ki Koray'a basayım parayı, "beni baştan yarat" diyeyim ama öyle bir param yok  :'(

12 ay tamamlansın, bakarız. Daha yeni çıkanlar var, onlar uzayacak vs

Angmar

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 22 Kasım 2017, 11:40:29 »
Ben böyle düşünüyorum.

Serdar Hoca alımı kendi yapıyor ama ekimi hemşireler yapıyor. Kanal açmak için kullanılan bıçakların kesileri büyük (tahminim 2.5 mm), ondan dolayı sıralar arasında 4mm civarı boşluk oluyor. Boşluk değil de yara aslında ;) Ameliyat sersemliğinden hatırlamıyorum, sanıyorum kanalları da hemşireler açıyor(?) Belki kendi yapsa böyle ekmesine gerek kalmaz (?) Doğru ışık altında baktığımda bir kesinin bittiği yerde diğeri başlıyor. Dolayısıyla yapabilecekleri en sıkı ekim bu görünüyor. Hoca ile bunları konuşmadım, benim tahminim. Kesiler birbirine girerse kayıp olur diye sistemi böyle oturtmuş olabilirler(?). Sonuç eğitimli göze doğal görünmüyor.

Keşke dediğin gibi değiştirse ama bak http://www.drnakatsui.com/gallery.html . Bu adam Wong ile beraber lateral slit ile cm2de >70 graft yetiştirme tekniğini geliştirmiş. Adamın ekimleri de Serdar Hoca'nınki gibi. Herhalde ekol olayı...

Geçen kontrole gittiğimde, hoca "scar'ın yayılıp oturması lazım. 1.5 sene olunca sıkılaştırma yapalım." dedi. Dolayısıyla başkasına da yaptırsam sıkıntı olabilir gibi geliyor bana. Ama eğer tahminim doğruysa, yara izleri iyileşince sıralar arasında 2.5 mm boşluk olacağı için rahat bir şekilde sıkılaştırma yapabilirler. Verteks de açılmayaydı...

Ama... Dün alakasız bir sebeple meraktan bir estetik cerrahı ile görüştüm. Saçlarım taralı. Yüzle ilgili konuşuyoruz, adam burnumu inceledi, alın şu bu vs. İşte ikinci bir saç ekimi yaptırıcam, zaman uygun olmayabilir diye konuşurken "Aaa, saçınızı mı ektirdiniz?" dedi. Daha önce de demiştim, henüz saç ektirdiğimi anlayan olmadı. Ancak bu saçı tarama şeklimle de ilgili. Şu an bütün kökler çıkmadı(?) ve çıkanların bir kısmı hala kısa. Dolayısıyla kafama göre bir modelde şekil veremiyorum. Belki değişik modellerde belli oluyordur... Klasik; sağa, sola, arkaya taralı belli olmuyor.

DHI ya da başka bir metodu şimdilik düşünmüyorum. Sakallarımdan almayı bırak oraya da bir ekim yapılmalı ;D En son çare düşünebilirim. Bu arada DHI ile öyle beni etkileyen pek bir ekim göremedim. Ekim güzel görünüyor, sonuç eh... Manuel alım konusuna gelirsek, Ankara'da HLC, Muttalip Keser ve Serdar Hoca dışında yapan var mı?

Gönül ister ki Koray'a basayım parayı, "beni baştan yarat" diyeyim ama öyle bir param yok  :'(

12 ay tamamlansın, bakarız. Daha yeni çıkanlar var, onlar uzayacak vs

Bu ekim işini ancak bir ekim yaptıranlar anlar. Çok kimse anlamıyor ekim olduğunu. Tabi çim adam eken yerler hariç.
Dhi dememin nedeni çok iyi sonuçlar olması veya olmaması değil. Greftlerin yerleştirilmesinde kanal açılmaması ve cm2 ye çok sık ekim yapmaya imkan vermesi. YouTube bol bol tekniği anlatan videolar var. Bunun dışında durumunu izah ettiğinde, mevzuya dikkat ederek sana ekim gerçekleştirecek bir Koray Erdoğan ve Muttalip  keser var diye düşünüyorum.
Yahut Serdar gökrem e ekim yaptırdığın için, kendi yöntemini bilen bir kişi olarak o sıklaştırma yapabilir.

Ve dediğiniz gibi, 12. Ay hatta 1.5 yıl bir dolsun bakalım.

gulugulu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 22 Kasım 2017, 13:08:09 »
 '(güzel bir ekim olmuş bence güle güle tarayin

serxwesh

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 22 Kasım 2017, 17:57:01 »
Dostum öncelikle hayırlı olsun. Dökülme şeklimiz aşağı yukarı aynı. Senin vertexin durumu benimkinden daha iyi ama :D
*Aralıklar bence iyi planlanmış: Önden biraz sık, arkaya dogru seyrek.
Ön tarafta kan durumu iyidir ve biraz sık yapılabiliyor.
Ama ortalarda derideki kan az. eger fazla ekerlerse nekrosis olur, saçlar ölür gider.

*Saçların zayıf görünüyor, bence kesinlikle biotion ve expecia kullan.
Ben saç ekimi daha yapmadım ve 45 günlük kullanımdan sonra, saçlarım daha bi kendine geldi.
Beyazlar daha bi griye kaydı. Yarı beyaz yarı siyah saçlar kayboldu. Bence kesin kullan.
Saçların kendine geldikçe dışardan senin gözüne batan desen görünmicektir ;)

*Yaş kaç bu arada, fotolardan anlaşılmıyor.
 Erken yaşta dökülme olmuşsa, daha da ilerler, ona göre ekim planını yap.

*Kendim için de özellikle Norwood6 ekimlerini inceliyorum.
Bence 3000-3500 NW6 için max olmalı, ki öyle yapmışsın.

Tahminimce ikinci bi ekimle tepeye girişmen gerekecek, 2000 graft civarı.
üçüncü bi ekimle de rutüş ve sıklaştırma, o da 2000 graft civarı.
Tekrardan hayırlı olsun :)

Facebook Twitter Instagram