@mahmut33
"Pişmanlık" fazlası ile ağır olmuş, "keşke" diyorum aslında.
Ailedemki kellik örneklerinden arkaya doğru ilerleme olacağı kesin, keza kendi saçım da durumu hafiften gösteriyor. Ayrıca ön bölge açıklığımın sağ ve sol tarafındaki iki kanat saç öbeği ileride dökülür mü dökülmez mi bilemiyorum. 400 (?) tane daha ekilip tepe de kapansaydı, arka bölgedeki açıklık iyice kendini belli edene kadar ya da bahsettiğim kanatlar dökülene kadar ikinci operasyonu erteleyebilecektim. Şu hali ile ocak ayında, o zamana kadar bir aksilik olmazsa ki beklemiyorum, ikinci operasyonu mutlaka yaptıracağım. Yine kanatlar o zamana kadar dökülmez ama ileride dökülürse üçüncü bir operasyon gerekecek ve zannetmiyorum ki kimse bu operasyonu üç defa yaşamak istesin. Bahsettiğim pişmanlığımsı his, bu endişelerden kaynaklanıyor.
Ama 400 tane daha ektirmeye kalksaydım, iki gün art arda yaptırmam gerekecekti. Çünkü Serdar Hoca 2700 üzerini tek seferde yapmaktan pek yana değil. Zorlarsanız, 3000 üzeri yapıyor. Benim de bayağı çekincem vardı: Birincisi kıvırcık saçlı olduğum için neredeyse hiç örneğini göremedim. İkincisi dünya genelinde de 2700 üzeri işler riskli görülüyor. Bu da üçüncü çekinceme yol açıyor, zaten kısıtlı sayıda ve az donörüm var; ilk ameliyatta bu kadar büyük riske girersem ne olur? Yani çoğumuz iyi örnekler görüp kendimizi psikolojik olarak hazırlıyoruz ancak sonuç kötü olursa bırakacağı yıkımı göz ardı etmek istiyoruz ama bu ihtimal hep orada. Son olarak doktor değilim ancak zaten şoka girmiş bölgeye tamamen iyileşmeden müdahale edilmesi bana fazlası ile riskli geliyor. Forumda da aklımda kalan iyi örnekleri yok, varsa lütfen beni yönlendirin. Bütün bunları konuştuktan sonra Serdar Hoca ile aralık - ocak gibi ikinci operasyonu yaptırmamın benim için daha iyi olacağına karar verdik.
Sonuç __şimdilik___ benim için gayet tatmin edici. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf makinem olmadığı için paylaşımlarda göremiyorsunuz ancak dinlenmede olan bir sürü küçük kök var. Ocak ayına kadar bunların büyük kısmının filizleneceğini düşünüyorum. Diğer yandan tipik Serdar Gökrem ekimi "baklava deseni" en azından iyileşinceye kadar biraz rahatsızlık veriyor, ocakta çeşitli bölgelere rötuş yaptırarak daha doğal durmasını sağlamaya çalışacağım.