Gönderen Konu: Ekim sonrası vitamin vs kullanmak şart mı?  (Okunma sayısı 2244 defa)

Greftsiz

• Yeni üye
  • *
Ekim sonrası vitamin vs kullanmak şart mı?
« : 23 Aralık 2021, 08:42:05 »
Arkadaşlar bugün ekimin 13. günü.
3 gün önce kabuk dökümü yaptım. Ekim merkezi 3 ay boyunca günde 2 tane xpecia önerdi.
Ben alkol sigara kullanmıyorum, beslenmeye de ekstra dikkat ediyorum.(kuruyemis, pekmez, protein vs)
Bu ilacı kullanmam şart mı? Kimyasal ilac sonucta ve bırakınca saclar eski haline dönecek yani kalıcı etkisi yok..

Bir de asıl merak ettiğim şu , bu ilaç sadece saçların çıkış sürecini mi hızlandırıyor, yoksa gerçekten ekimin başarısını yani ekilen köklerin tutma oranını mı yükseltiyor?

xkraltr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekim sonrası vitamin vs kullanmak şart mı?
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2021, 11:00:38 »
Ben de yakın zamanda saç ektirmeyi düşünüyorum. Cevabını çok merak ettiğim soru. Takipteyim.

volkantr

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2021, 12:00:23 »
Saç köklerini güçlendiriyor. Hiç bir şekilde takviye kullanmadan güzel sonuç alanları bu forumda gördüm. Ama Kullanmanın da faydası olacaktır. Özellikle doktor tavsiye etmişse saç köklerinin güçsüz veya saç tellerinin çok ince olmasından dolayıdır.
  • Ekim Tarihi: 07.09.2021
  • Yaşınız 36

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2021, 00:13:35 »
ben şahsen bu tarz takviyelerin ekim başarısını en çok yüzde 5 olumlu anlamda etkisi olduğunu düşünüyorum .ekim başarısını asıl etkileyen yüzde 90 'lık faktör ekimin kalitesi bence.

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2021, 01:07:29 »
Bu sorunun cevabı esasında insanın kendisinde saklı, kesinlikle %90 ekim merkezi değil bir çok etken mevcut. Kişi kan testi yaptırmış mı, vitamin eksikliği var mı, veya tiroit rahatsızlığı mı var ? Bunlar doğrudan saçı etkiliyen unsurlar.  Xpecia, Aga-E gibi tabletleri bir çok kliniğin önermesinin nedeni, içindeki multi vitamin den ziyade içindeki saw palmento extrasıdır. Saw Palmento doğal bir DHT blockerdir aşırı derecede baskılamaz fakat, finansterid kullanmaktan çekinen kel adayları için, içimdeki vitaminlerle beraber düşünürsek önemlidir. DHT saç kökünün beslenmesine engel oluyor hayliyle iyi klinik ler bunu bildiği için en az zayiyatla atlatmak için ekim öncesi ve sonrası bu takviyeleri öneriyorlar, mevcut saça daha az zarar vermesi ve ekim öncesi güçlensin diye.  Yabancı forumda ki before afterlerı incelediğimizde yoktan var edip saçı kendine getiren bissürü örnek var, bunların kullandığı uyguladığı prensip BİG3 dedikleri finansterid/minoxidil/nizoral(keterol) yanınada dermapen veya dermoller yani bu ilaçlar ne kadar korkutsada saç çıkarıyor, tabi Türkiye deki dandik minoxidillerden bahsetmiyorum Avrupada satılan kırkland rogaine. Bu DHT vücut için aşırı yararlı bir hormon, fakat bazı kel adaylarında saç duyarlı oluyor ve bildiğin saç kökünün düşmanı oluyor beslenmesini engelliyor, ne kadar vitamin multi vitamin alsak bile beslenmiyor ulaşmıyor. Ekim klinik, kalite bu işin %60'ını oluşturuyor bence %40 ' ise genetik faktör, mevcut saç durumu, saçlı deri, vitamin, DHT blocker. Zaten ekim 4/4 lük olmuşsa,  %40 dediğim alanın %20 sini yerine getirsek %80 lik bir başarı sağlanmış oluyor, tabi klinik %60 tuttursa ne ala :)  Bunlar gözlemlediğim şahsi fikirlerimdir, inşallah herkes hayal ettiği saça kavuşur.

Greftsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2021, 10:40:50 »
Bu sorunun cevabı esasında insanın kendisinde saklı, kesinlikle %90 ekim merkezi değil bir çok etken mevcut. Kişi kan testi yaptırmış mı, vitamin eksikliği var mı, veya tiroit rahatsızlığı mı var ? Bunlar doğrudan saçı etkiliyen unsurlar.  Xpecia, Aga-E gibi tabletleri bir çok kliniğin önermesinin nedeni, içindeki multi vitamin den ziyade içindeki saw palmento extrasıdır. Saw Palmento doğal bir DHT blockerdir aşırı derecede baskılamaz fakat, finansterid kullanmaktan çekinen kel adayları için, içimdeki vitaminlerle beraber düşünürsek önemlidir. DHT saç kökünün beslenmesine engel oluyor hayliyle iyi klinik ler bunu bildiği için en az zayiyatla atlatmak için ekim öncesi ve sonrası bu takviyeleri öneriyorlar, mevcut saça daha az zarar vermesi ve ekim öncesi güçlensin diye.  Yabancı forumda ki before afterlerı incelediğimizde yoktan var edip saçı kendine getiren bissürü örnek var, bunların kullandığı uyguladığı prensip BİG3 dedikleri finansterid/minoxidil/nizoral(keterol) yanınada dermapen veya dermoller yani bu ilaçlar ne kadar korkutsada saç çıkarıyor, tabi Türkiye deki dandik minoxidillerden bahsetmiyorum Avrupada satılan kırkland rogaine. Bu DHT vücut için aşırı yararlı bir hormon, fakat bazı kel adaylarında saç duyarlı oluyor ve bildiğin saç kökünün düşmanı oluyor beslenmesini engelliyor, ne kadar vitamin multi vitamin alsak bile beslenmiyor ulaşmıyor. Ekim klinik, kalite bu işin %60'ını oluşturuyor bence %40 ' ise genetik faktör, mevcut saç durumu, saçlı deri, vitamin, DHT blocker. Zaten ekim 4/4 lük olmuşsa,  %40 dediğim alanın %20 sini yerine getirsek %80 lik bir başarı sağlanmış oluyor, tabi klinik %60 tuttursa ne ala :)  Bunlar gözlemlediğim şahsi fikirlerimdir, inşallah herkes hayal ettiği saça kavuşur.

Çok teşekkürler hocam gayet açıklayıcı oldu :)

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2021, 17:28:29 »
bu tür destekler ancak kişinin kendi saçlarına faydası olur ekilenlere olmaz çünkü zaten donör bölgeden dht ye duyarsız saçlar alınıyor ve bunun ismi kısaca nakil ve nakile destek vitamin ve dht blokerlarla olmaz ,nakilin sağlıklı gerçekleşmiş olması başarıyı tek başına yüzde 99 etkiler.

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2021, 19:21:47 »
bu tür destekler ancak kişinin kendi saçlarına faydası olur ekilenlere olmaz çünkü zaten donör bölgeden dht ye duyarsız saçlar alınıyor ve bunun ismi kısaca nakil ve nakile destek vitamin ve dht blokerlarla olmaz ,nakilin sağlıklı gerçekleşmiş olması başarıyı tek başına yüzde 99 etkiler.
Şikayetvar sitelerindeki şikayetleri incelerseniz, ekilince 3 4 sene sonra dökülen saçlar mevcut, arka donör belge tamamen DHT ye duyarsız değildir, insandan insana değişir, DHT ye kısmen az duyarlardır o yüzden bu tür tedaviler her zaman önemlidir. %99 ile ekim kliniğe bağlamak imkansız. Bünye, saçlı deri, bir çok bilinmeyen nedenlerle ekim tutmayan başarısız olunabiliyor. Asmed de ekim yaptıran forumda konusu olan güçlü donöre sahip bir insan bile ekimi başarısız olabiliyor,  ekim %99 klinik %99 başarı ile iş yapıyor, fakat bir çok bilinmeyen nedenlerden ötürü başarısız olunabiliyor.  En iyi klinik %99 diye bir unsur olamaz.

Greftsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 24 Aralık 2021, 20:59:55 »
Şikayetvar sitelerindeki şikayetleri incelerseniz, ekilince 3 4 sene sonra dökülen saçlar mevcut, arka donör belge tamamen DHT ye duyarsız değildir, insandan insana değişir, DHT ye kısmen az duyarlardır o yüzden bu tür tedaviler her zaman önemlidir. %99 ile ekim kliniğe bağlamak imkansız. Bünye, saçlı deri, bir çok bilinmeyen nedenlerle ekim tutmayan başarısız olunabiliyor. Asmed de ekim yaptıran forumda konusu olan güçlü donöre sahip bir insan bile ekimi başarısız olabiliyor,  ekim %99 klinik %99 başarı ile iş yapıyor, fakat bir çok bilinmeyen nedenlerden ötürü başarısız olunabiliyor.  En iyi klinik %99 diye bir unsur olamaz.

10 sene önce saç ektiren insanlar var çevremde,.ekildiği gibi duruyor. Biraz da şans işi..
Sonuçta donordeki saç dht ye duyarlıysa, oradan da eninde sonunda dökülecektir.

İnsanlar saç ekimini kalıcı sonuç almak için yaptırıyor. Misal ben finasterid denen zehiri kullanmaya devam etseydim(yaşadığım yan etkileri buraya sıralarsam kullananların kafası ciddi anlamda karışır) şu an fırça gibi saçım vardı.

Bu yüzden finasterid, minoxil vb ilaclari ekimden sonra öneren klinikleri direkt eledim. Olacaksa doğal olsun. Çatıyı yapalım derken temeli sarsmanın anlamı yok. Artık hayırlısı.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 25 Aralık 2021, 00:03:34 »
 iyi ekilsin baska şeye ihtiyacı yok.eskiden minoxidil onerirlerdi sonra pantogar onerdiler sonra biotin onerdiler şimdi xpecia oneriyorlar.kullansanda olur kullanmasanda tutma oranını etkilemez.ama kullanırsanda takviyedir genel saçına.daha  onemlisi saçında dokulme devam ediyorsa finasteridle onu durdurman ekimi doğru yerde yaptırman ve ekimden sonra 72 saat kafayı carpmaman bunlar daha onemli şeler.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 25 Aralık 2021, 12:31:36 »
iyi ekilsin baska şeye ihtiyacı yok.eskiden minoxidil onerirlerdi sonra pantogar onerdiler sonra biotin onerdiler şimdi xpecia oneriyorlar.kullansanda olur kullanmasanda tutma oranını etkilemez.ama kullanırsanda takviyedir genel saçına.daha  onemlisi saçında dokulme devam ediyorsa finasteridle onu durdurman ekimi doğru yerde yaptırman ve ekimden sonra 72 saat kafayı carpmaman bunlar daha onemli şeler.

Bu konudaki en doğru yorumlar  |-onayisareti-|

Greftsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2021, 19:24:36 »

Ön ve tepe tamamen dökülmüştü zaten sadece orda kısım kaldı onu da dökülecek farzedip ona göre ekim yapıldı. Gerek var mı finasteride?
Zaten vucuduma kimyasal sokmamak icin kalici cözüm olsun diye ekim yaptirdim. Finasteride bir muddet kullandim yillar once, o yıkıcı yan etkilerini görünce biraktim. Kullansam şu an fırça gibi sacım olurdu :)

Tek ümidim ekilenlerin dökülmemesi üzerine. İnsallah öyle olur

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2021, 23:41:29 »
 yasını bilmiyorumki gencsen diğer bolgelerde ilerde dokulebilir
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Greftsiz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 28 Aralık 2021, 01:26:02 »
yasını bilmiyorumki gencsen diğer bolgelerde ilerde dokulebilir

32 yaşındayım hocam dökülen döküldu zaten , diger bolgelerden kastınız neresi

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2021, 23:18:21 »
 herhangibi bir yer. bu yastan sonra pek dokulmez .he oluyor arada 32de saçını dokende var ama azınlık.

Facebook Twitter Instagram