Bacak çalışılmalı bence. Hiç kimse bacak çalıştığı için kel kalmaz. Olay genetik yatkınlık. Değilse müsabık vücut geliştirmecilerin hepsi kel olurdu. İlaç kullanımları da var ayrıca.
Hee nw7 genetiği varsa biraz hızlandırır belki, ona karşı bir argümanım yok.
Fiziki yapını bilmiyorum ama gemetik olarak kaslı kalın bacaklı isen belki arada es geç diyebilirim ama ince yapılıysan haftada 1 hatta 2 çalış derim.
Kız meselesi konunu okudum oradan buraya denk geldim. Düzenli ağırlık çalışması sana özgüven getirir. Düş bu konunun üstüne.
Kilo vermek veya almak amacın ne olursa olsun, günlük yediklerini kaydet. Bunun için uygulamalar var, yediklerini yaklaşık kalorileriyle girip kaudettiğin, takibini yaptığın.
İnternetten basit bir şekilde ortalama günlük kalori ihtiyacını çıkarırsın. Örneğin 2100 kalori mi çıktı, kütleyi artırmak istiyorsan ğstüne 300-400 kalori ekşeyip bunu hedef belirle. Zayıflamak iste aynı şekilde biraz kısarsın.
Eğer günlük protein alımını kilo başına 2gr olarak sürdürebiliyorsan yani 70 kilo isen 140 gr civarı ihtiyacın olacaktır. Hatta 2gr fazlasıyla yeter sana şu aşamada.
Ama kaloriyi denk getiremiyorsan protein tozundan yardım alınabilir. Eğer zayıf ve hızlı gelişim istiyorsan sabah ve antrenman sonrası olabilir. Sabah kullanımın amacı gece boyu besinsiz kalan vücuda whey gibi hızlı sindirilen kana karışan bir protein içeriğiyle destek vermektir. Akşam son öğün ile kahvaltı arasındaki belki 8-10-12 saatlik besinsizlik kaslardan harcamaya sebep olabilir. Oradaki mantık bu. Ama en önemli kullanımı bence antremanın hemen sonrasıdır.