Fin zaten korkaklara göre değil.Yemediği için aksini ispat edecek çok kişi var.O yüzden zırlarlar şöyle böyle der dururlar.Duta herhalde ruhunu teslim eder bunlar.Yukarda daha fazla tartışmak istemediğim için cevap vermedim.Biride redditte takılıyorum demiş herhalde bilmiyor oradakiler fini çoktan aşmış kişilerden oluşuyor.Ama ne hikmetse karşı hala.Kendiside biliyor işte neyin ne olduğunuda yırtınıyor bir yerlerden kendimi tatmin eden benzer yazılar buluyim diye.Fin kullanman dhtni bitmez sadece baskılar ki bura saç forumu insanlar saçı için çırpınıyor.Motive etmek yerine zıtlaşmak nedir ya? O zaman niye takılıyonuz ki.Fin kullanma dut kullanma min kullanma eee saç düzelsin ya bi git derim.
Ya canım kardeşim neden hala savunuyorsun yahu. Sen kullan geç. Olay ağız dalaşına dönmüş bir de.
Bir musluğun yüzde 70 ini tıkayıp herşeyin nasıl hala aynı kalabildiğini, hatta kalan 30un bazı adaptasyonlarla seni nasıl daha iyi yapabildiğini ben anlayamıyorum.
İmsanlar saç derdine düşmüş olabilirler, ben de onlardan birisiyim. Lakin bu çok daha büyük sorunların göze alınmasını gerektirmez.
Senin eski yeni fotolarına baktım, finastan gerçekten çok güzel etki almışsın. Ama bu ölümüne savunuyor olmanı gerektirmez. Kusura bakma ama -yumuşak bir ifadeyle - gereksiz başlık açarak da insanları yanlış yönlendiriyorsun. Eğer herkes senin gibi fayda görebiliyor olsaydı dünyada 20-30 yıldır kel kalmazdı değil mi?
Demek ki sürdürülebilir birşey değil. Kaldı ki çevrende veya bu forumda kaç tane örnek gördün 10-20 yıl kullanan? Bunu mantık yoluyla da çıkarabilmen lazım.
Olaya genelde cinsel yanetkiler olarak bakıyorsun, hatta daha iyi olduğunu iddia ediyorsun. Sende böyle olabilir ama bu meret bir organda iş görmüyor ki, zilyon tane fonksiyon var belki dahil olduğu. Bunun mental bilişsel vs sürüyle yönü de var. Cinsellik gibi görece daha rahat gözlemlenen fonksiyonlar dışındaki işlevlerin aynı kalabilidiğibe nasıl kanaat getirebiliyorsun mesela?
Önceki cevabımda da demiştim yüzde 2-3 yanetki vs diyerek de kendini kandırıyorsunuz. Bizim genetik yapımız özelinde doğru düzgün bir çalışma yokken 17bin kişilik çalışmada (yine örneklem kümesini gözardı ederek) geri dönüşsüz kayıp olmadığını yazmışsın. Türk doktorları türk hastalarda çalışma yapsa onaylasa ben inanmazdım falan demişsin. Adama demezler mi ulen sen kimsin diye? Özetle kaçamak cevap veriyorsun. Hatta cevap da değil, laf geveliyorsun.
Nisan 2020den beri finasterid belki yolun yarısına yakınında da dutas kullandım. Bu süreçte 2-3 ay bıraktım ama ekim ypatırınca tekrar başladım bu kadar zamandır da kullanıyorum. Lakin senin gördüğün faydanın belki çeyreğini görememişimdir. Belki onda biri. Bir yılı geçen süredir de kulak çınlamasıyla uğraşıyorum. Çeşitli cinsel yanetkileri de az da olsa yaşıyorum. Ama en rahatsız edeni bu kulak çınlaması. Ama saç ekimi sebebiyle bir süre daah sabredeceğim. Değilse fayda gördüğümden falan devam etmiyorum. Haa bu arada başladığımda 33 yaşındaydım. Dökülmenin çoğunu 30lara girerken yaşadım.Yani 30 yaşlar da ilaç uygundur lafı da kesin doğru değil. Görece 20lere göre daha az olabilir.
Özetle ben kesinlikle bu ilacı önermem ama gerçekten kötü durum varsa bir denenebilir derim maksimum. Ki bazı agresif dökülmesi olanKişi senin gibi şanslıysa devam edebilir belki onun kararı. Ama kimse böyle güzellemeler yaparak gereksiz şeyleri savunmasın.
Senin tabirinle korkak veya yemediği için kullanmayanlardan değilim. Gerçi bu ne saçma sapan bir tanımlamayaysa artık. Rahatsız ettiği için değinmeden geçemedim. Yazdıklarım bizzat tecrübelerden ve kuvvetli bir mantık süzgecinin ürünüdür. Bunu da eklemiş olayım.