Yoo tartışma gibi bir amaç güdebilirsin onda bir sakınca yok. Forumun amacı bu. Buranın kelek keseni ben değilim tabi o konuda haklısın. Üstüne vazife mi konusuna şöyle değineceğim.
Bu ilaçlar öyle durduk yere güya farklı bir bakış açısı sunabileceğin şeyler değil. Hadi şimdi sundun, foruma gelip yazdıklarından ikna olup ilaca başlayıp sorun yaşayan olursa? Bu vebale girecek misin? Muhtemelen girdiğinin bile farkında olmayacaksın.
Haa kişi gelir konu açar sorar abi ben kullanacağım ne diyon diye? Ha belki o zaman tavsiye vermeni anlarım.
Dikkat edersen konunun başlığını “faydaları” kelimesiyle birlikte açmışsın. Kusura bakma ama bu doğrudan teşviktir şiddetle karşı çıkarım tüm argümanlarına.
Evet psikolji olayda etkili olabişiry ama kusura bakmayın ama kimse kendini yüzde iki yanetki profili varmış abi yüzde 98 güvenli diye kandırmasın. Bunun çok özgüvenli bir şekilde altını çiziiyorum.
Şöyle ki:
Sizin o atıfta bulunduğnuz araştırmaların hangi örneklem kümesinde yapıldığını, yani hangi yaş grubunda hangi milletten erkekler üzerinde çalışıldığını bilmiyorsun. Burada altını çizeyim tekrar, asyalı birisinin avrupalı birisinin veya bir Türk ün hormonlara duyarlılığının aynı olacağını savunmazsınız sanıyorum. O sebeple tamamı Türk erkeklerinin üzerinde denenği bir çalışma sunulmadıkça ve aynı yüzdede rakamlar çıkmadıkça bu konuda kendinizi eyliyorsunuz demektir. Bu açıdan bakmayan, bakması gerektiğini bilmeyen insanlar için de doğru bir yönlendirme olmayacaktır böyle başlıklar.
Konu zaten başlığından dolayı falsolu, yanlış yönlendirici. Sizde sorun olmayabilir, kabul, herkesin kendi sorumluluğu. Ama yanetkilerini bilerek, hatta yaşayarak, düzelmediğini görerek kullanan bir kişi olarak her türlü kendime vazife biliyorum.
Sizlerin kararını değiştirmek için değil, insanlara doğru bakış açısını yerleştirmek için. Bir şey sorgulanırken böyle bakılmalı olaylara.