Gönderen Konu: Tamoxifine ile finasteridi aynı anda kullanan var mı?  (Okunma sayısı 440 defa)

kelleregeldik

• Yeni üye
  • *
Ynt: Tamoxifine ile finasteridi aynı anda kullanan var mı?
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2021, 18:44:29 »
tamoxifen veya raloxifene ile ihtimal dahilindeki yan etkilerini dusurebilirsin. yalniz bunlar bircok ulkede (ornegin abd) saglik bakanligi onayli ilaclar degil.

bir de diger yandan suna bakmak lazim: finasteride olmayan bir sorunu cozuyor (testosteronun dht'ye donusumunu baskiliyor). sen gidip bir de estrojeni baskiliyorsun. kisacasi ayni anda vucudundaki en az iki hormonun dogal dengesine mudahale ediyorsun. sence mantikli mi? bu arada eger Endokrinoloji umrunda degilse saclarin icin de estrojen ve estradiol/estriol hormonlarinin etkilerini arastir. yani sirf sac isteyen biri icin bile boyle zar atmak dogru degil.

ben de finasteride kullaniyorum, kullan veya kullanma demeyecegim. ama kozmetik bir sorun icin bu kadar gencken (yasin 19'sa daha hala buyuyorsun) bu kadar agresif mudahele etmek tehlikeli. finasteride'in dozunu dusurebilirsin veya topikal androjenikleri deneyebilirsin (teoride bunlar sistematik emilime ugramiyor dense de, benim tecrubelerime gore kesinlikle dolasim sistemine karisiyor - ayrica bircogunun kalp vs yan ekileri de konusuluyor, ama en azindan tek hormona karsi bir savunma yapiyorsun)

Facebook Twitter Instagram