Gönderen Konu: Genetik saç dökülmesini bu şekilde durdurdum  (Okunma sayısı 6672 defa)

Deepdarknesxx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Genetik saç dökülmesini bu şekilde durdurdum
« : 13 Aralık 2021, 08:58:52 »
Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşında Trans kadın bireyim. 16 yaşından itibaren saçlarım çok dökülür ve asla durmazdı ve ailemde herkes kel maalesef. Yaklaşık 5 aydır her gün 300 tel saçım dökülüyordu ve ben trans bireydim Saçlarım olmadan özgüvenimi kaybederim düşüncesiyle hemen HRT yani hormon tedavisine başladım.

Tedavim şu şekilde

Ayda 1-2 tane 100mg progesteron
Ayda 10 dün diane-35 (siproteron asetat-etinilestradiol)
Her gün 1 tane estrofem 2mg (estradiol hemidrate)
Ve her gün 35 veya 25 mg androcur (siproteron asetat) ve şuanda maşallah kafamdan saç fışkırıyor.

Sizlerde losyonlarınıza bu ilaçları koyarsanız tedavilerinizi bu ilaçlar ile topikal olarak yaparsanız çok etkili sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. (Özellikle androcur en güçlü antiandrojen)

Not: Sıraladığım tüm ilaçları ben oral olarak kullanıyorum. Önerim sadece topikal kullanmanızdır. (Örnek: minoksidil gibi deriye uygulayarak)

Xliarm

• Yeni üye
  • *
Ynt: Genetik saç dökülmesini bu şekilde durdurdum
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2021, 10:17:48 »
Bahsettiğiniz ilaçların hepsi hormonal ve çoğu kadınlik hormonunu arttıran ilaçlar. Bu hormonu arttırdığını zaman dolayisiyla testesteron hormonuna bağlı diğer hormonları da baskilamis oluyorsunuz. Kadınların saçlarının çok fazla dökülmemesinin sebebi zaten DHT gibi bir faktörleri olmamasıdır.

İsmini verdiğiniz ilaçlari Erkeklerin kullanması istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Sadece DHT hormonunu baskılarken bile yan etki görüyorum diyen insanlar varken aman bu ilaçlara karşı çok dikkatli olun arkadaşlar.

Deepdarknesxx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2021, 10:27:58 »
Evet doğru söyledin bu yüzden topikal kullanımı önerdim. Ben oral kullanıyorum.

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2021, 21:39:26 »
Topikal kullanımda bile deriden kana karışıyor belli bir kısmı o yüzden hem oral hem topikal almak sıkıntılı. 

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2021, 23:12:49 »
Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşında Trans kadın bireyim. 16 yaşından itibaren saçlarım çok dökülür ve asla durmazdı ve ailemde herkes kel maalesef. Yaklaşık 5 aydır her gün 300 tel saçım dökülüyordu ve ben trans bireydim Saçlarım olmadan özgüvenimi kaybederim düşüncesiyle hemen HRT yani hormon tedavisine başladım.

Tedavim şu şekilde

Ve her gün 35 veya 25 mg androcur (siproteron asetat) ve şuanda maşallah kafamdan saç fışkırıyor.

Sizlerde losyonlarınıza bu ilaçları koyarsanız tedavilerinizi bu ilaçlar ile topikal olarak yaparsanız çok etkili sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. (Özellikle androcur en güçlü antiandrojen)

Not: Sıraladığım tüm ilaçları ben oral olarak kullanıyorum. Önerim sadece topikal kullanmanızdır. (Örnek: minoksidil gibi deriye uygulayarak)

Redditte de trans kadinlarin sac dönüşümü inanilmaz eger incelemediysen bi bakmani oneririm. Bu arada miracle losyon bu söylediğin ilaclarla yapılan bir losyon(miracle diger sac forumunun admini). o forumda kullanicilar cok ise yaradigini söylüyor fakat olumsuz yorumları daha yayinlamdan miracle siliyo o yüzden cok guvenemiyorum ben
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2022, 07:46:03 »
Abi mi deyem ablamı desem bilemedim. Tamam kafanuzda  saç fışkırıyor çok güzelde. Bu ilaçlar nedir pek bilmem yorum yazan abiye göre bayaga tehlikeli anladığım kadarıyla..
Madem bu kadar tehlikeli Merak ettigim vücudunuz ne durumda inşallah bir yere bişey olmamıştır

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2022, 18:26:43 »
Terbiyesizlik yapma kardeşim her insanın hayatı kapalı bir kutu ne yaşadığını ne düşündüğünü ne hissettiğini bilemezsin saygılı ol

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

Whatever Sc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2022, 11:40:38 »

Tedavim şu şekilde

Merhaba, sanırım doktor kontrolünde olmadan bu tedaviye başladın.
Dianede bulunan etinil östrojen insan vücudu için zararlı bir östrojen biçimi. Pıhtılaşmaya ve bunun sonucunda ölüme kadar varan durumlara sebep olabiliyor. Diane'deki diğer madde Siproteron Asetat zaten Androcur 'da bulunuyor. Östrojen istiyorsan progynova kullanman daha güvenli olur.
Tabii bunları doktora gözükmeyeceğini düşünerek yazıyorum, yoksa birincil tavsiyem doktor kontrolünde ilaç kullanmandır.

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 20 Nisan 2022, 20:57:44 »
Terbiyesizlik yapma kardeşim her insanın hayatı kapalı bir kutu ne yaşadığını ne düşündüğünü ne hissettiğini bilemezsin saygılı ol
Herkesin tercihine saygılıyım terbiyesiz bir laf etmedim etmemde. Sadece hitap için öyle dedim. Ve int baktığımda kullanılan malzemeler güçlü diye yazıyordu onun için dedim.

Layerbox23

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2023, 00:33:08 »
ben saygı duymak zorunda değilim bunlara kimse kimseye saygı duymak zorunda değil

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2023, 09:01:42 »
Hanımefendi açıkçası bu ilaçlar ciddi anlamdaki güçlü, sizi öldürebilir. Lütfen doktor kontrolünde kullanınız. Doz her şeydir

Batuhan Çağlar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 13 Mayıs 2023, 01:09:47 »
Boş yapma herkes saygı duymak zorunda değil

BeRan

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 15 Mayıs 2023, 20:36:26 »
İbiş olmak isteyen kullansın baba yadigarından olursunuz lan .D

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2023, 14:28:51 »
Boş yapma herkes saygı duymak zorunda değil