Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşında Trans kadın bireyim. 16 yaşından itibaren saçlarım çok dökülür ve asla durmazdı ve ailemde herkes kel maalesef. Yaklaşık 5 aydır her gün 300 tel saçım dökülüyordu ve ben trans bireydim Saçlarım olmadan özgüvenimi kaybederim düşüncesiyle hemen HRT yani hormon tedavisine başladım.
Tedavim şu şekilde
Ayda 1-2 tane 100mg progesteron
Ayda 10 dün diane-35 (siproteron asetat-etinilestradiol)
Her gün 1 tane estrofem 2mg (estradiol hemidrate)
Ve her gün 35 veya 25 mg androcur (siproteron asetat) ve şuanda maşallah kafamdan saç fışkırıyor.
Sizlerde losyonlarınıza bu ilaçları koyarsanız tedavilerinizi bu ilaçlar ile topikal olarak yaparsanız çok etkili sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. (Özellikle androcur en güçlü antiandrojen)
Not: Sıraladığım tüm ilaçları ben oral olarak kullanıyorum. Önerim sadece topikal kullanmanızdır. (Örnek: minoksidil gibi deriye uygulayarak)
Merhaba, sanırım doktor kontrolünde olmadan bu tedaviye başladın.
Dianede bulunan etinil östrojen insan vücudu için zararlı bir östrojen biçimi. Pıhtılaşmaya ve bunun sonucunda ölüme kadar varan durumlara sebep olabiliyor. Diane'deki diğer madde Siproteron Asetat zaten Androcur 'da bulunuyor. Östrojen istiyorsan progynova kullanman daha güvenli olur.
Tabii bunları doktora gözükmeyeceğini düşünerek yazıyorum, yoksa birincil tavsiyem doktor kontrolünde ilaç kullanmandır.