Arkadaslar bugun ekim yapildiktan tam 15.5 ay sonra ilk kez Asmed’e kontrole geldim. Biliyosunuz ki B grubu secmistim ona gore yapilmisti islemler. (Bilmeyenler icin : A grubu tum kontrol Koray hoca, B grubundaysa benim zamanimda Koray hoca planlama, on sac cizgisi ve on kanal acimlari arkaya dogru hafiften, kalani alp hoca yapmisti.) Bugun bizzat Koray hoca inceledi. Fotograflarim cekildi islak ve kuru sekilde. O esnada gergin bir sekilde Koray hocayi bekledim. Bir sure sonra geldi ve beni tekrar cagirdilar. Odaya girdim selamlastiktan sonra koltuga oturdum ve dedigim tek sey “hocam tepe zayif kaldi bu graftlere ragmen” Koray hoca direkt evet tepe zayif kalmis diyip detayli sekilde inceledi baya. Ve dedi ki hangi grup olursa olsun hic onemli degil ben el atiyorum ve 1000-1200 graft bi dokunus yapmak istiyorum dedi. (Kendi ilgilenecek tum surecle orta ve tepe kanal acimlari) Hatta saclarini kestigimizde onlerde de dokunmam gereken yerler gorursem oralara da islem yapicam dedi. Bize guvendin geldin sonucta seni bu durumla birakmicam dedi. Ve bu yapacagi islemden ucret almayacak. Ben sureci tamamen anlatip her seyi nasil aktarsam diye dusunurken sadece bir cumle soyledikten sonra tamamen durumun farkinda bir sekilde her seyi cozdu adam. Asiri sicak ve babacan bir tavir sergiledi. Asiri rahatladim bende tum gerginligim psikolojim rahatladi. Umarim bu sefer final mutlu sonla biter ve tamamen rahatlarim. Size bu konuyu acarken dedigim gibi asla yarim birakip gitmeyecegimi tum gelismeleri yazacagimi soylemistim. Mutlu sekilde ayrildim Asmed’ten. Bu arada tedavim haftada 2 gun sali ve cuma dutasteride ve diger gunler 1/4 proscar olmak uzere devam ediyor. Buna devam etmeli miyim diye sordum ve evet devam etmelisin diyip ayriyetten lonolox minoxidil tablet (2.5 mg) kullanmami soyledi. Yalniz sadece almanyadan alinabiliyormus onu bi halletmeye calisip Koray hocaya revize ekim icin hazirim diyecegim. Ve bu arada bu minox tableti ne kadar sure kullanacagim onu soracagim. Ekim kalitesi icin bir sureyse evet kullanacagim fakat surekliyse sicak bakmiyorum (fin dut kullaniyorum zaten ilaca daha fazla bogmak istemiyorum kendimi) Kisaca durum bu arkadaslar.
Soru : %99 yaptirmayi dusunuyorum tekrardan ama %1 lik korkum su, ya tepe yine tutmazsa ve tepede baya ince telli ciliz saclar var. Oyle boslukta yok nasil bi ekim olcak nasil aralara girilcek cok merak ediyorum ve biraz korkuyorum. Siz ne dusunuyosunuz acaba ?
Not : lonolox minox tabletle alakali bilgisi olanlar nasil temin edilir falan yardimci olup yol gosterirse sevinirim.