kardeşim ben sana ve burdaki tüm Arkadaşlara Önemli Tavsiyeler Ve Kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim 8 yillik duzenli minoxil kullanicisiydim minoxil ve DHT blokajlarinin finansterid vb. tecrube ve bilgilerimi aktarmadan önce senin dökülmen ve saçindan bahsedeceğim sendeki biraz genetik birazda kimyasal kullanımı birazda sıkıntı stres kaynaklı bir dökülme . vitamin takviyesi ve masaj dışındaki herşeyi bırakarak kendine bir iyilik yap sebebini aşşağida anlatacagim. Şimdi senin Saça ekim yapıldığında yani saç aralarına girildiğinde bir komplikasyon riski taşır oda ekilen kökler senin kendi saç köklerine zarar verebilir veya kendi saç köklerine ait beslenme kanallarına ( damarlar , vasküler demet kambiyumları vb) zarar verebiliyor veya kalıcı hasar bırakabiliyor. bunun neticesinde beslenemeyen yada yeterli beslenemeyen kendi saç köklerin hayatını kaybeder ama ekilenler genel itibariyle yaşaması beklenir. FAKAT ince bir nüans var saç kökleri tamamen ölmüş birisine yapılan ekimde saç ekildiğinde damarsal yapılanma sıfırdan nizama uygun gelişir fakat sıklaştırma yani saçlı bireylere yapılan ekimlerde var olan saç nedeniyle açık olan damar kanalları mevcuttur. bu alanlara ekim yapıldığında vasküler demet kambiyumlarında hasarlar meydana gelebilir demet kambiyumlarında fibrosis oluşumuna sebebiyet verebilir fibrosis dışında kanalların belli bir süre hasar ile şok yaşaması sebebiyle kendi saç kökleri ve sonradan ekilen saç kökleri kanal kendini yenileyene kadar ölebilir hem ekilen hem kendi saçlarınızda kayıp yaşanabilir. Dolayisiyla saçli bireylere sıklaştirma yapilirken ya o damarsal demet kambiyumlarina ve köke dokunulmadan ekim yapilacak yada ustte anlattigim sonuclarin riski alinacak. Peki vaskuler demet kambiyumlarina ve sağlikli sac koklerine dokunmadan bu ekim gerceklestirilip bu komplikasyonlar bertaraf edilebilir mi? Cevap şuanki teknoloji ve yöntemlerle malesef hayir . Biraz ekenin tecrubesi gerekli olabilir ama daha çok şans faktorü burda devreye giriyor hekim istedigi kadar tecrubeli olsun bu yapıların tespiti göz ile yapilamaz mümkün değildir. Kisaca Tüm bunlar saçlı insanların saç ekimine hiç saçı olmayanlardan daha dezavantajlı konuma düşürmektedir....
Gelelim minoxil fin. Vb kimyasallara, düzenli 8 yıllık minoxil kullanıcısı olarak şunu söyliyeyim minoxil tam bir fiyasko hem deriyi maf ediyor hemde içindeki alkol saç yapısına yoğun hasar veriyor. Evet kanlanmaya sebebiyet verir ama iyi birşey yaparken aslında çok daha kötü birşeyde yapar alkol damar kireçlenmesine sebebiyet vererek kullanılan bölgedeki saç köklerini deforme edebilir.. buda saçlarda incelmeye devamli kullanimda saç kaybina sebebiyet verebilir ben bıraktım ve saçımda rahatladı saç derimde rahatladı bende rahatladım hatta kaybettiğim saçlarımın minoxil kaynaklı olduguna nerdeyse eminim minoxil kullanan birçok kişiyi analiz ettim çoğu 1 2 seneden fazla kullanmış çoğuda kelleşti malesef.. ayrica kedi derisinin minoxil ile temasında kedide yaşam kaybına varan etkisi olduğu ortaya kondu .. kısaca bilim bu konuda zaten detaylı araştırma yapılmadı diyor ek olarak bilim şuanda bu DHT blokajini nizama uygun ve saç folikülünun etkilendigi noktayla direk alakali sekilde engellemeyi bulmadi arkdslar genetik bu kadar gelişseydi gen haritamiz ortaya konabilseydi suan bu sac transferini degil saç klonlamayi konuşurduk. Dolayisiyla O dht blokerlar bir erkegin ihtiyac duydugu hormonal yapiyi lokal degil kollektif biçimde tumuyle etkiliyor ve sac kaybi tam onlenemedigi gibi genel sistematigi bozup kisa orta ve uzun vadede ortaya çıkabilecek ağir komplikasyon ve hasarlara sebebiyet veriyor. saç yapayim derken göz çıkartılıyor malesef. Peki napacağiz düzenli vitamin desteği ve hergün düzenli saç mesajı ( silindir fön taragıyla bastırarak hareket ettir dermorollerden çok daha etkili ) bunun haricinde saç için hiçbirşey yapmayın yapabilecekleriniz bu kadar çünkü.. finansterit icin bazıları işe yaradığını iddia eder ancak bu süreç şuna benziyor ornek verecegim anlasilsin diye ; bak saç/sakal kestim şimdi sanki daha kalın gözüküyor diye algiladigimiz psikolojik plesebo etkisi .. mesela burada olay şu , saç kökten uca doğru incelerek gider kesilen kıl uzarken kalın gibi gözükmesi bu yüzdendir. bunlar mitolojiden ibarettir. tüylerin kesilmeside tüylere etki etmediği son yıllarda kanıtlandı mesela. kıssadan hisse kaş yapayım derken göz çıkartmayın arkadaşlar....